r
Nosalty Logó

Gyros-sal rakott burgonya

Glaser
Gyros-sal rakott burgonya
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

666
Kalória
44.3g
Fehérje
36.1g
Szénhidrát
39.2g
Zsír
386.2g
Víz
210.1g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    386.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2646.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    772.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk, majd elkeverjük az olajjal és a gyros fűszerkeverékkel. Kb. 3 órát hagyjuk pácolódni.
  2. A burgonyát sós vízben kb. 30 percig főzzük. Leszűrjük, meghántjuk, hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk.
  3. A káposztát vékony csíkokra vágjuk.
  4. A húst egy forró serpenyőben kb. 3-4 perc alatt jól megpirítjuk, kivesszük.
  5. A káposztát a pecsenyezsírban kb. 10 percig dinsztejük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel és kb. 3 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A burgonyát elosszuk egy kivajazott tűzálló tálba. A húst elkeverjük a káposztával, majd a burgonyára elosszuk.
  7. A créme fraichet sóval, borssal ízesítjük, rákenjük a húsos káposztára, majd megszórjuk a sajttal.
  8. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy német folyóiratban akadtam erre a finom ételre. A szűzpecsenyét helyettesíthetjük sertéstarjával.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...