Gyors rétes recept

Gyors rétes
Gyors rétes
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alma és a meggy alá búzadarát teszünk, és így nem ázik el a tészta.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű rétes, meggyes-mákos/túrós/almás rétes

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kinyújtjuk.
  2. 10 dkg lisztből és olajból kenhető masszát készítünk, amit a kinyújtott tésztára kenünk.
  3. Összehajtogatjuk, majd 6 db gombócot készítünk belőle.
  4. Ezeket kinyújtjuk, és ízlés szerint megtöltjük (alma, meggy-mák, túró).
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsiben aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 117
elküldve: 10
receptkönyben: 314
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Halápi Alexandra

Mióta szakács: 2011.06.15.
7 recept

Hozzászólások (6)

lasvegas7
lasvegas7cs, 2013-09-19 18:30

Nagyon jól hangzik,és egyszerű elkészíteni,meg pláne olcsó is. Hiszen a boltban kapható 8db-os réteslapnak kilós ára 1000Ft.De az a házival össze sem hasonlítható! Holnap elkészítem,remélem sikerülni fog. :) Üdv Tojás nem is kell bele? Mindegyik ugyanilyen receptbe bele van írva.

mamacica
mamacicaszo, 2011-12-17 17:38

Örülök ennek a receptnek, évek óta sütöm, jó gondolat, hogy megosztottad velünk. Kiadós, gyors és isteni. Nekem az vált be, hogy forró sütőben sütöm és nagyon szép omlós réteges lesz. Zsírral készítem a "rántást" de a tésztába margarint használok, ja és pici ecetet, ezt így tanultam idős rokonaimtól. Még egy ötlet: Én november végén, már el kezdem "gyártani"....ugyanis remekül fagyasztható a nyers tészta. Így az ünnepek alatt ezzel, már nem kell bíbelődni, amikor megkívánja a család, csak kikapok egy pár (4 db általában) cipócskát és ripsz ropsz kész a rétes.Egyébként ajándékozni is szoktam elfoglaltabb ismerőseimnek, rokonaimnak, mindig nagy sikert aratok vele. A tetejét fél süléskor tejföllel kenem. Elnézést, hogy bele kotyogtam, de gondoltam biztos nem lesz harag a recept továbbgondolásából. Mindenkinek Boldog Békés vanilia illatos Karácsonyt kívánok! Jó sütögetést!!! Mamacica

Katoca
Katocaszo, 2011-07-23 18:09

Szia!
Ma megcsináltam, nagyon finom lett.
Azt megkérdezném, hogy neked réteges marad, úgy, hogy miután kinyújtottad és megkented a tésztát, összehajtogatod, és UTÁNA gombócokat készítesz belőle??
Én a hajtogatott tésztát 4 felé vágtam (nekem 4 rúd rétes jött ki ebből a mennyiségből) és úgy nyújtottam ki újra, hogy a rétegek megmaradjanak. Valamint a végén is megkentem kicsit, különben kiszáradt volna a teteje.
De nagyon finom lett, biztos többször megcsinálom még.
Köszönöm,
Kata

halapialex
halapialexv, 2011-07-24 17:16

Szia!
Örülök, hogy tetszett a recept! Nekem is réteges maradt, így a gombócok által is..:)
Én a tetejét nem kentem, porcukorral szórtam, de nem száradt ki a teteje! Én is sokszor elkészítem!
Alexandra

Katoca
Katocav, 2011-07-10 17:29

Szia!
A 10 dkg liszt, amit az olajjal kell összekeverni, azt le kell vonni a 25 dkg lisztből, vagy ez még plusz 10 deka?
Köszi,
Kata

halapialex
halapialexv, 2011-07-10 17:44

Szia Kata,
igen, az + 10dkg liszt amit az olajjal keverünk össze, nem kell levonni..:)! Jó sütést kívánok!

Alexandra

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
300