Gyors rétes recept

1 adag
300
kcal
Gyors rétes
Gyors rétes
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alma és a meggy alá búzadarát teszünk, és így nem ázik el a tészta.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű rétes, meggyes-mákos/túrós/almás rétes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kinyújtjuk.
  2. 10 dkg lisztből és olajból kenhető masszát készítünk, amit a kinyújtott tésztára kenünk.
  3. Összehajtogatjuk, majd 6 db gombócot készítünk belőle.
  4. Ezeket kinyújtjuk, és ízlés szerint megtöltjük (alma, meggy-mák, túró).
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsiben aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 613
elküldve: 11
receptkönyben: 333
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Halápi Alexandra

Mióta szakács: 2011.06.15.
7 recept

Hozzászólások (6)

lasvegas7
lasvegas7cs, 2013-09-19 17:30

Nagyon jól hangzik,és egyszerű elkészíteni,meg pláne olcsó is. Hiszen a boltban kapható 8db-os réteslapnak kilós ára 1000Ft.De az a házival össze sem hasonlítható! Holnap elkészítem,remélem sikerülni fog. :) Üdv Tojás nem is kell bele? Mindegyik ugyanilyen receptbe bele van írva.

mamacica
mamacicaszo, 2011-12-17 16:38

Örülök ennek a receptnek, évek óta sütöm, jó gondolat, hogy megosztottad velünk. Kiadós, gyors és isteni. Nekem az vált be, hogy forró sütőben sütöm és nagyon szép omlós réteges lesz. Zsírral készítem a "rántást" de a tésztába margarint használok, ja és pici ecetet, ezt így tanultam idős rokonaimtól. Még egy ötlet: Én november végén, már el kezdem "gyártani"....ugyanis remekül fagyasztható a nyers tészta. Így az ünnepek alatt ezzel, már nem kell bíbelődni, amikor megkívánja a család, csak kikapok egy pár (4 db általában) cipócskát és ripsz ropsz kész a rétes.Egyébként ajándékozni is szoktam elfoglaltabb ismerőseimnek, rokonaimnak, mindig nagy sikert aratok vele. A tetejét fél süléskor tejföllel kenem. Elnézést, hogy bele kotyogtam, de gondoltam biztos nem lesz harag a recept továbbgondolásából. Mindenkinek Boldog Békés vanilia illatos Karácsonyt kívánok! Jó sütögetést!!! Mamacica

Katoca
Katocaszo, 2011-07-23 17:09

Szia!
Ma megcsináltam, nagyon finom lett.
Azt megkérdezném, hogy neked réteges marad, úgy, hogy miután kinyújtottad és megkented a tésztát, összehajtogatod, és UTÁNA gombócokat készítesz belőle??
Én a hajtogatott tésztát 4 felé vágtam (nekem 4 rúd rétes jött ki ebből a mennyiségből) és úgy nyújtottam ki újra, hogy a rétegek megmaradjanak. Valamint a végén is megkentem kicsit, különben kiszáradt volna a teteje.
De nagyon finom lett, biztos többször megcsinálom még.
Köszönöm,
Kata

halapialex
halapialexv, 2011-07-24 16:16

Szia!
Örülök, hogy tetszett a recept! Nekem is réteges maradt, így a gombócok által is..:)
Én a tetejét nem kentem, porcukorral szórtam, de nem száradt ki a teteje! Én is sokszor elkészítem!
Alexandra

Katoca
Katocav, 2011-07-10 16:29

Szia!
A 10 dkg liszt, amit az olajjal kell összekeverni, azt le kell vonni a 25 dkg lisztből, vagy ez még plusz 10 deka?
Köszi,
Kata

halapialex
halapialexv, 2011-07-10 16:44

Szia Kata,
igen, az + 10dkg liszt amit az olajjal keverünk össze, nem kell levonni..:)! Jó sütést kívánok!

Alexandra

Legfrissebb cikkek

3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
300