Gluténmentes kenyér burgonyapehellyel recept

1 adag
655
kcal
Gluténmentes kenyér burgonyapehellyel
Gluténmentes kenyér burgonyapehellyel
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem könnyű finom gluténmentes kenyeret sütni, nekem is sok idő kellett, mire sikerült. A lisztérzékenyek, illetve a nekik főzők, sütők, biztos tudják, miről beszélek.angry

Ez egy tök finom kenyér, könnyen össze lehet dobálni, szendvicset is lehet belőle készíteni, másnapra nem szárad ki, jól szeletelhető, és frissen ropogós a héja.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Van, amikor egy kis fokhagymaporral is ízesítem.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tejmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

burgonyapelyhes kenyér liszt nélkül, lisztmentes kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
  2. Egy nagy keverőtálba öntjük a liszteket, sót, Amarántot, burgonyapelyhet és az 500 ml vizet a felfutott élesztővel. Kézi mixerrel dolgozzunk, a dagasztólapáttal. Kb. 2 perc dagasztás után hozzáöntjük az olajat, és még 3 percig dagasztjuk.
  3. Egy téglalap alakú gyümölcskenyér formát (vagy kenyérformát) kiolajozunk, és egy lapát segítségével belehalmozzuk a ragadós tölteléket. A kezünket beolajozzuk, és a tetejét simára simítjuk.
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük a formában, kb. 30-40 perc.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük; addig süssük, amíg barna lesz a teteje, akkor lesz ropogós. Még forrón kiborítjuk a formából, és egy rácson kihűtjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 10x30 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 728
elküldve: 16
receptkönyben: 165
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Juki

Mióta szakács: 2011.10.15.
14 recept

Hozzászólások (22)

Wecus
Wecusk, 2013-10-29 10:21

Kedves Juki! A te kenyérrecepted tetszik a legjobban, már ki is próbáltam, de csak alfa mix-em volt itthon. Ezzel is finom de kipróbálnám az alfa mixB-vel, de nem is találok olyat.Még nagyon kezdő vagyok, nem igazán ismerem a liszteket sem, ezért kérdezem hol találok ilyen lisztet? Köszi a választ.Wecus.

juki
jukip, 2013-11-08 20:45

Szia!!Bocsi hogy csak most válaszolok.Örülök hogy tetszik a recept,én már csak ezt sütöm..Nem alfa mix B,hanem Schar Mix B.Ezt a lisztet lehet a leggyakrabban megtalálni,van Tescoban és Sparban is.Jó sütögetést kívánok neked!!:)

krezs
krezsp, 2014-10-17 16:15

Szia!Most kezdtem a gluténmentes diétát a kisfiammal. a lisztkeverékekkel az a problémám, hogy a rizsre is allergiás. Van valakinek olyan kenyérreceptje amiben nincs rizs,-mandula liszt?

kiritty
kirittyv, 2013-01-13 12:10

Üdv!

Kenyérsütő gépben mennyiben kellene változtatásokat végrehajtanom? Próbálta már ezt a receptet valaki kenyérsütő gépben?
Köszönettel:
kiritty:)

juki
jukip, 2013-11-08 20:51

Szia Kiritty!!Én ezt a receptet nem próbáltam kenyérsütőben még,de szerintem nem működne.Pont azért szerkesztettem ki ezt a receptet,hogy minél előbb kész legyek,minél előbb legyen friss kenyerünk,a kenyérsütő program pedig min.3 óra...
Jó sütőgetést kívánok!!:)

Lillus-M
Lillus-Mcs, 2012-07-05 18:43

Én is ennél a kenyérnél kötöttem ki, ez vált be legjobban, ízre állagra tökéletes. Bár nekem egy 10x26-os és egy 10x20-as szilikonos kenyérsütőre elég ez a tészta. Én sütőben 50 fok körül kelesztem, figyelek rá, hogy ne keljen túl magasra (kb 20 perc), mert még sülés közben is nő.
Egy nap állás után szeletelem és fagyasztom. De itt az egyik hozzászólásban azt olvastam, hogy eláll egy hétig is, ezt még nem próbáltam. Zacskóban, vagy hogyan érdemes tárolni, hogy ne penészedjen?

juki
jukip, 2013-11-08 20:58

Szia LillusTök jó ezt a sok pozitív véleményt olvasni,nagyon sokat szenvedtem mire sikerült egy jó gm kenyérreceptet "összeeszkábálni"!Nekem nem áll el egy hétig,min.3 naponta sütök.Ha marad a kenyérből,azt lefagyasztom és ezekből a végekből szoktam fasírtot csinálni.Amúgy zacskóban tárolom.:)

Sütis Laci
Sütis Laciv, 2012-04-08 17:33

Szia

Köszönöm a receptet :) elkészítettem és nagyon jó lett :)
Sokat segített! Csatlakoznom kellett a gluténmentes klubhoz barátnőmmel együtt :)

Csoki,
Laci

juki
jukik, 2012-04-10 07:55

Szia Laci!
Nagyon örülök neki hogy ízlett a kenyér!!A gluténmentes diétának a kritikus pontja a jó minőségű kenyér,főleg mert az étkezésünk legfontosabb része és a legnehezebb jót-ízletest és fogyasztahtót- készíteni.A legtöbb vagy száraz,vagy punnyadt lett,ha ízletes volt akkor csak frissen lehetett fogyaztani stb..Mindig jó érzés ha valakinek tetszik a recept,sok idő kellett ahhoz hogy egy ilyen kenyeret sikerült "megszerkeszteni",mondhatom hogy évekbe tellett.További jó sütögetést és kitartó diétázást kívánok nektek!!!!!Üdv:J

Sütis Laci
Sütis Lacisze, 2012-04-11 16:05

Szia
Először is köszönöm sokunk nevében a sok próbálkozást :)
Nekem tökéletes lett a kenyér!! :)
Ha szabad, lenne pár kérdésem hozzád:
Sajnos barátnőmnek van még benne vmi amire érzékeny, hogy pontosan mi azt nem tudjuk. Mi okozhat még leggyakrabban érzékenységet ami szerepel a lisztben vagy a receptben?
Én 90%-ban a kukoricára gyanakszom és talán még az élesztő lehet. Szerinted?
Ha kipróbálnám nélküle, kevernék hasonló lisztet csak kukorica nélkül, mit javasolnál a kukoricaliszt és kukoricakeményítő helyett? Vagy tudsz esetleg boltban kapható kukoricamentes, kenyérnek való lisztet?
Utolsó ezzel kapcsolatban: az törvényszerű hogy ha vki érzékeny a kukoricalisztre, akkor a keményítőt se bírja ugye?
Illetve az élesztőnél számít szerinted hogy a jól bevált magyar élesztő, vagy éppen a lidl-ben kapható fajta, összetevőket sajna nem találtam rajta. Lehetne vmivel pótolni az élesztőt?
Válaszodat előre is nagyon köszönöm! :)
Laci

juki
jukics, 2012-05-10 08:35

Szia Laci!
Bocsesz hogy csak most válaszolok,de nem vettem észre hogy írtál!!!!!!Örülök hogy bevált a kenyérreceptem..:D:DIgazából fogalmam sincs mire lehet érzékeny a csajszi...Ez a kenyér laktóz-gluténérzékenyeknek is jó.Sajna élesztő nélkül nem lehet megsütni,nem tudok olyan kenyérreceptet ami élesztő nélkül működne.Egyébként létezik hajdina,sárgaborsó,kölesliszt is;én az első kettővel próbálkoztam már,palacsintának jók voltak,de másnak nem.Szerintem aki a kukoricát nem bírja,az a kuk.keményítőt sem,ez elég kézenfekvő.Én élesztőt használok Lidl-st,Budafokit éppen ami van.Egyébként mik a tünetei?Hasmenés,puffadás?Nekem van olyan ismerősöm,aki "hiperszenzitív"ő is ezt a kenyeret eszi,pedig ő tényleg nagyon durván érzékeny.Lehet hogy a tünetei más betegséget jeleznek,vagy lehet hogy még nem álltak helyre teljesen a bélbolyhok..Azonnal nem tűnnek el a tünetek,egy kis időnek el kell telnie.
Remélem tudtam valamicskét segíteni,bár semmi konkrétumot nem írtam...Jó diétázást és szép napot kívánok nektek!!Üdv:J

edultye
edultyecs, 2012-02-09 20:37

Szia! Nekem Glutenix alfa-mix-szem van itthon. Lehet próbálkozni azzal is?

juki
jukip, 2012-02-10 09:12

Szia!
Az is jó szerintem...Biztos ugyanaz nagyjából mint az alfa mixB.Jó sütögetést!!!Juki

nyirozsazsa
nyirozsazsaszo, 2012-02-04 17:57

Szia Juki!
Meg szeretném köszönni a receptedet! :) Igazán finom kenyér lett belőle!
Üdv:Zsuzsa és Vivien

juki
jukiv, 2012-02-05 09:47

Sziasztok!
Nagyon szívesen!!További jó sütögetést kívánok!
Üdv:Juki

Papp Sarolta
Papp Saroltap, 2012-01-06 21:31

Szia! Én már régóta keresek egy normális GM kenyér receptet,és most sikerült találnom!
Ez a kenyér recepted TÖKÉLETES! Már többször is megsütöttem.Nagyon jó izű,és ami nagyon lényeges
nem morzsálódik.Egy hét után is lehet fogyasztani.Nagyon köszönöm!! A zserbót is megsütöttem az is nagyon finom lett!

juki
jukiv, 2012-01-08 09:07

Szia!!
Nagyon örülök hogy ízlik a kenyér!!:D:DTovábbi jó sütögetést kívánok:Juki

bicsko.anett
bicsko.anettk, 2011-11-22 12:38

Szia! Elkészítettem ma a kenyeret, végre egy gluténmentes kenyér aminek kenyér íze van :) Expressz élesztővel csináltam, nem lett olyan szép mint a tiéd, következő alkalommal hagyományos élesztővel fogom csinálni :) Köszönöm a receptet!

juki
jukisze, 2011-11-23 15:42

Szia!Nagyon örülök hogy ízlett a kenyér!!Szerintem is nagyon finom és nem is igazán lehet érezni a különbséget a "búzalisztes"és ez között.Néha teszek bele egy kis fokhagymaport vagy fokhagymát,az is feldobja...További jó sütögetést kívánok!!!Üdv:Juki

juki
jukiv, 2011-11-20 08:14

Szia!!Nem tudom melyik az a madaras áruház,itt Pécsen nincs ilyen...:))A hozzávalókat csak kézimixerrel-a dagasztólapáttal-össze kell keverni és a formában hagyni megkelni.Ez szerintem így a legegyszerűbb.A tészta elég lágy,úgyhogy lehet hogy nehéz lenne kiszedni a kenyérsütőből,bár még nem próbáltam.Szivike!!

vipagi
vipagip, 2011-11-18 20:00

szia! Ezeket a mixeket lehet kapni a madaras áruházban is? Mindenképp meg szeretném sütni ezt a kenyérkét :) ill. a dagasztás/kelesztés kenyérsütőben is megoldható gondolom. köszi

Legfrissebb cikkek

Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
A karácsony kötelező kellékei közé tartoznak azok a dalok, amiktől az ember már sírva rohan ki a világból. Ezzel reklámmal azonban kivételt tehetünk.
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
Karácsonykor a hazai ünnepi asztalok 79%-án szerepel halétel, melyet 63%-ban kizárólag nők készítenek el…
655