Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sült tarja római tálban

Fűszeres sült tarja római tálban
Fűszeres sült tarja római tálban
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy hóesésben nem tudtuk a párommal eldönteni, hogy mi is legyen a szombati ebéd. Kitaláltuk, hogy pakoljuk meg a római tálat. laugh

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk egy jó fél órára.
  2. A húst besózzuk, a fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a húsba, majd mustárral is átkenjük, és 1 órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
  3. A krumlit, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk. Rétegesen belehelyezzük a tálba, először a krumplit, amire sót és petrezselymet teszünk, és 1 ek étolajat. Erre következik a hagyma és a paradicsom, erre 1-2 marék borsó és kukorica, só és petrezselyem. Fokhagymagerezdeket ízés szerint rádobálunk.
  4. A végén a húst helyezzük rá, amit fokhagymával megtűzdelünk. Meglocsoljuk kb. 1dl sörrel.
  5. Rátesszük a római tál tetejét, és a HIDEG sütőbe betesszük.
  6. Fokozatosan melegítjük a sütőt, és 6-os fokozaton (gáz) sütjük 1 órát.
  7. Levesszük a tetőt, és ezután sütjük addig, míg szép piros nem lesz a hús.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 184 057
elküldve: 52
receptkönyvben: 983
elkészítve: 52/73
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszta

Mióta szakács: 2012.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pataki tálas tarja, sült tarja zöldségkörettel római tálban, zöldséges sertéstarja pataki tálban

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-04-05 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-04-03 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vvero
vvero Tue, 2017-09-12 11:55

Kedves Kriszta,
most készülök megcsinálni ezt a receptet, csak kezdő szakács révén felmerült egy kérdésem , miszerint a hideg sütőbe való betevéstől számolom az egy órát, vagy miután már mutatja a sütő hogy felmelegedett...és légkeveréses móddal vagy anélkül süssem...Köszönöm a választ előre is

Veronika

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Sat, 2017-12-30 19:45

Kedves vvero (Veronika),
most látom csak a kérdést...azóta gondolom hogy már elkészült ;)
Az 1 óra körülbelüli idő. Én mindig lefedve kezdem, szerintem akkor a légkeverés nem is kellés mikor megpuhult leveszem a fedőt és légkeverés (ha van grill légkeverés akkor azon sütöm míg szép piros lesz és porhanyós
És mégegyszer bocsi a késői válaszért,
BÚÉK, Kriszta

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Mon, 2013-10-07 12:47

Ajánlatom, mikor le van véve a fedő és pirítás jön. Akkor vagy 2-3 tojást ráütök, vagy egy almát karikázok rá. (vagy mind kettő félét :D ) nagyon finom.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2012-05-04 15:12

Kedves Kriszta! Ezt fogom holnap elkészíteni, vendég lesz nálunk. A húst módosítom, mert karaj van a hűtőben, de a pácolásnál ugyanígy fogok vele eljárni. Az eredményről beszámolok :)

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Sat, 2012-05-05 08:41

Kedves Miss Sweetly!
Én is szoktam karajból is készíteni. :)
Ha sok levet engedne a zöldséged akkor, mikor leveszed az utolsó negyed órára a pirosításhoz a tetőt kicsit önts le belőle és nem lesz sok a lé. Csak óvatosan hogy a tál se sérüljön és minden a tálban maradjon. :)
Jó étvágyat! Várom az eredményt! :)
Nálunk ez egy kedvenc! :)

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sat, 2012-05-05 22:36

Kedves Kriszta!
Már elkészült, és már el is fogyasztottuk ezt a nagyon finom ebédünket mire már most olvasom válaszod :) Köszönöm a tanácsot, ahogy írtad, legközelebb le fogom önteni óvatosan a felesleget és tényleg csak negyed órát pirítom. A vendégünknek így is ízlett, ahogyan ma nekem sikerült ( a lé miatt kicsit tovább pirítottam a húst). Az ízek harmonikusan összeértek, ez a cseréptál egy különlegesen jó ízt hoz ki húsból és zöldségekből egyaránt. Nagyon finomat ettünk, de legközelebb tökéletes lesz! :) Köszönöm szépen, hogy írtál, meg fogom fogadni a tanácsod! És örülök a receptnek, receptkönyvembe is mentettem és kiírtam a receptes füzetembe! :)
További kellemes hétvégét kívánok! :)

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Sun, 2012-05-06 08:02

Kedves Miss Sweetly!
Sajnálom hogy későn tudtam ezt a tanácsot adni :(
Én is 3. vagy 4. sütéskor csináltam a leöntős módszert és úgy még finomabb :)
Örülök hogy ízlett :) Tudtam hogy nem csalódsz benne :)
További szép hétvégét! :)

rekaszarvas
rekaszarvas Tue, 2012-04-24 15:20

Nagyon jól hangzik a recept, viszont nincs római tálam. Kacsasütőben is el lehet készíteni? Köszi.

Réka

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Tue, 2012-04-24 16:11

Kedves Réka!
Hát ez egy kitalált receptem. Római tálban akartam valamit sütni :)
Szerintem elkészítheted a kacsasütőben. Próbáld ki légy szíves és értesíts az eredményről, ami biztos nagyon finom lesz. :)

713
sertéstarja 40 dkg
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
mustár 1 ek
zöldborsó 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
paradicsom 2 db
sör 1 dl
napraforgó olaj 1 ek