r
Nosalty Logó

Fűszeres-fetás pulyka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nathan
Fűszeres-fetás pulyka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2735 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2175.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 684 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.2 g

Zsír

  • Összesen
    159.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8703.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    3075 mg
  • Nátrium
    3556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    978.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2735 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet előkészítjük, megszabadítjuk a felesleges dolgoktól.
  2. Felaprított rozmaringot, kakukkfüvet szórunk a vágódeszkára, sót, borsot szintén, majd a fokhagymát is, és elegyengetjük. Beleforgatjuk a pulykamellet, amitől szép fűszeres kérge lesz.
  3. Középen kettévágjuk a husit, majd feta sajtot tépkedünk bele, hogy mindenhová jusson.
  4. Tepsibe olívaolajat öntünk, bekenjük vele, majd ráfektetjük a pulykát, és a husit is megkenjük, de úgy, hogy ne jöjjön le minden kéreg róla, majd fóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük 200 fokra.
  5. Amikor már puha a husi, levesszük a fóliát, és szép piros színt sütünk rá.
  6. Kivesszük, felszeleteljük és...
  7. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25663
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 26.

Ajánló

Krumplipürével és valamilyen salátával páratlan.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keleti főcsatorna mellett sütöttük meg párommal, remek volt krumplival és görög salival. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!