r
Nosalty Logó

Füstölt húsos paprikás krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Füstölt húsos paprikás krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 774 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.8 g

Zsír

  • Összesen
    314.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11476.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1998 mg
  • Nátrium
    8413 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1656.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    895 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    1528 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 4645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1274 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt húsokat egyforma darabokra vágjuk (kb. 4 x1 cm-es csíkokra), az oldalast csonttal együtt. Ha nagyon sós a füstölt hús, akkor 2 órát áztassuk meleg vízben. A vizet néha cseréljük le róla.
  2. 1 hagymát kockára vágunk, és megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk, és felöntjük pici vízzel.
  3. A száraz paprikákat félbevágva beletesszük. A húst belerakjuk, és puhára főzzük többszöri víz hozzáadásával (kb 1,5 óra).
  4. Közben a krumplit megpucoljuk, és 0,5 cm-es hasábokra vágjuk. A maradék hagymát pedig szintén 0,5 cm-es karikákra szeljük.
  5. Amikor megpuhult a hús, rátesszük a burgonyát és a hagymát, és ezeket is puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét nagyon a burgonyát, és oda ne égjen.
  6. A végén sűrített paradicsomot és a frissen őrölt borsot is hozzáadjuk. 1-2 percig még főzzük, és finom friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 42390
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 29.

Ajánló

Annak ajánlom, aki szereti a nagyon erős ételeket. Persze lehet enyhén csípősre is készíteni. Só használatát nem írtam, mert eddig még sosem kellet megsózni, mert a füstölt hús eléggé sóssá teszi. Azért egy kóstolás nem árt tálalás előtt. Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avagy "megtartalak" paprikás krumpli, mert amikor ezt az ételt készítem, és a férjem jóllakott vele,  mindig azt mondja, hogy: " Na, megtartalak "!:) Lehet , hogy ezért vagyunk 26 éve együtt... Hmmm....:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!