Fokhagymakrém recept

1 adag
225
kcal
Fokhagymakrém
Fokhagymakrém
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokkot tudok kapni a fokhagyma árától, főleg, ha megveszem és a fele rossz, pedig kívülről hibátlannak tűnik.

Ezért úgy döntöttem, mivel szinte minden ételhez szükség van rá, csinálok fokhagymakrémet, így elkerülhetem vele a fokhagymapucolást, sőt a mérgelődést, mikor rossz, vagy éppen tönkremegy a fokhagyma. 

Az íze ugyanolyan friss marad és könnyű elkészíteni. 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Hűvös helyen, kamrában, hűtőben tároljuk. A fokhagymakrém pár napon múlva  zöld vagy kék színűre színeződhet, ez teljesen normális folyamat. Ha olívaolajjal készítjük, azt ne turmixoljuk, mert az olívaolaj megkeseredhet. Turmixoláshoz inkább rendes olajat, majd felöntéshez olívaolajat használjunk.

1 évig is eláll, arra ügyeljünk, hogy mindig zárja le az olaj a krémet használat közben is, ha fogy róla az olaj, töltsünk utána.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport, paleolit fogyókúra
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fokhagymapüré, fokhagyma fűszerkrém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a fokhagymát. A hibás részt ki kell vágni, ne kerüljön bele.
  2. Az egészet összeturmixoljuk, hozzátesszük a 4 púpos evőkanál sót, majd megint turmixoljuk.
  3. Hozzáöntünk kb 1 dl olajat, ezzel is összeturmixoljuk. 
  4. Az üveg aljára teszünk egy kis olajat, elkezdjük a krémet beletölteni. Töltés közben a krém az olajat felnyomja az üveg oldalaira, majd ha tele az üveg, a tetejére is olajat teszünk, hogy légmentesen lezárja a krémet.
  5. Lezárjuk az üveget, és mehet a polcra.
  • költség: 450 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 677
elküldve: 7
receptkönyben: 273
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
23 recept

Hozzászólások (16)

pipeppers
pipepperssze, 2013-02-20 18:27

És meddig áll el? A bontatlan üveget is hűtőben kell tartani? Nem praktikusabb, ha több kisebb üvegben van?
Én sok fokhagymát használok, biztosan megcsinálom, talán vöröshagymával is.

jucus60
jucus60k, 2012-09-18 16:07

Köszönöm a receptet. Ezt én is kipróbálom. Szerinted vöröshagymával is működne?
Üdv: Jucus

sanila
sanilasze, 2012-09-19 10:18

Kedves Jucus!

Vöröshagymával is működik lentebb berakok egy receptet hozzá.
üdv.
Mariann

A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, darabokra vágjuk, ledaráljuk, vagy aprító géppel összeaprítjuk, megmérjük. Minden kiló darált hagymához 20 deka sót keverünk, üvegekbe töltjük, és lekötjük. Jobb, ha csavaros tetejű üvegekben tároljuk,óvatosan adagoljuk, mert elég sós.

sanila
sanilak, 2012-09-25 07:32

A tetejére tegyél csak, hogy lezárja! Az is tartósít!

angelaa
angelaap, 2012-08-31 19:57

Már el is mentettem a receptet,ezt biztosan elkészítem! Köszi az ötletet! :)

sanila
sanilasze, 2012-08-29 09:06

Ha fél kilóból csinálod, 1 db befőttes üveg, vagy csatos üveg elég. Én is úgy szoktam és beteszem a hűtőbe. A képen lévő üvegek 3,75 dl és 2 dl (ezt anyukám kapta). De egy befőttes üveg bőven elég neki.

gregoreva
gregorevasze, 2012-08-29 00:40

Hűha, :-O -ez így könnyebb, mint pucolászolni akkor és ott ahol kell, rögtön, gyorsan, és mégse bolti kutyulmány, tubusból, -köszönöm szépen.:-O
Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
225