Felhő szelet recept

Kalória?
Felhő szelet
Felhő szelet
receptkönyvben hozzászólások (192)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi családunk egyik kedvenc süteménye. Bünti sütiként is elhíresült, mivel lányom, aki csínján bánik a sütikkel, ennek nem tud ellenállni.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes süti, habos pudingos szelet, tejszínes vaníliás süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle.(A tepsi mérete: 36 x 25 cm)
  2. Rövid ideig, kb 3-4 percig, és kb. 200 fokon sütjük. A felső lapot előre felkockázzuk.
  3. A krémhez először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  4. Amíg hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
  5. Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.
  6. Ha ezekkel elkészültünk, az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk (ez el is maradhat), majd rákenjük a sárga krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen, formásan simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
  7. Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 327 068
elküldve: 129
receptkönyben: 5 154
elkészítve: 110/181
Facebookon megjelent: -

szakács

Mátayné Zsuzsa

Mióta szakács: 2009.10.18.
9 recept

Hozzászólások (192)

cumpus
cumpus cs, 2014-09-04 15:54

Pudingpor, margarin, hulala, nájlonzacskót ne együnk? Mindez megcukrozva jól, és finomliszttel tarkítva.
Borzalom.

Nefelejcs62
Nefelejcs / Nefelejcs62 v, 2014-10-12 06:21

Sajnos, a cukrászdai sütemények legnagyobb része ezeknél sokkal "durvább" alapanyagot tartalmaz! Még mindig az otthon készült süti a kíméletesebb, a pudingpor és egyebek ellenére...és ha még ilyen finom is, időnként megengedhetjük magunknak! :-)

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa szo, 2014-09-13 18:54

Akik megsütötték, velem együtt, biztos nem esznek " nájlonzacskót" se megcukrozva, se finomliszttel tarkítva. Mivel nem mindennap eszünk ilyesmit, talán nem halunk bele Te, kedves cumpus, biztosan olyan egészségesen étkezel hogy örökké élsz, mint a cicelle, és még egy napig.
Barátsággal : Zsuzsa

knekató
knekató p, 2014-09-05 19:04

Margarin helyett vaj, a hulala helyett habtejszín is használható, nem kell műanyagot használni a sütéshez, mint ahogy én sem teszem. A hulalát ki nem állhatom és nem is értem, hogy házias süteményekbe miért használja bárki. Azt meg tudomásul kell venni, hogy a sütemény finomlisztből készül, nem lehet helyettesíteni teljeskiörlésű lisztel. Egyébként azért eszik az emberek ezeket a sütiket, mert finom!

knekató
knekató szo, 2014-09-13 19:09

Ebben az esetben érthető, de az a tapasztalatom, hogy sokkal többen használják, mint ahányan laktózérzékenyek

cumpus
cumpus cs, 2014-09-04 16:14

Dehogy vagyok. Csak nem értem, miért esznek az emberek emberi fogyasztásra alkalmatlan, ártalmas műanyag szemetet, amikor ehetnének tisztességes ételeket is.

Skatafr
Skatafr szo, 2014-10-11 21:34

Itt senki nem szól be Neked amiatt, mert az általad egészségesnek ítélt ételeket fogyasztod. Az, hogy szerinted mi "tisztességes étel" és mi nem, akkor oszd meg, ha bárki is kérdezi. VAGY ne látogass olyan oldalakat, ahol esélye van annak, hogy megláthatod azt a szót, hogy cukor vagy búzafinomliszt. Köszönjük az értékes hozzászólásod! (Azt még mindig nem értem, hogy milyen jogon "szemetezed" le azt, amit az emberek nagy része fogyaszt...)

eejudit
eejudit szo, 2014-01-18 14:17

Nem múlnak el úgy az ünnepek hogy ne sütném meg ezt a remek édességet. Volt olyan vendég aki arra kért, hogy csak ebből csomagoljak mert annyira finom és köszöni szépen a recept alkotójának hogy ilyen ügyeske. Én is köszönöm Zsuzsa! Ügyeset alkottál!

Zinacska
Zinacska h, 2014-01-06 17:14

Kedves ZSUZSA ! Ma megsütötem nagyon nagyon finom lett, nagyon jol sikerült, köszönöm szépen a receptet ajálom mindenkinek. Imádták a vendégek!!!!!!

Radóanyu
Radóanyu p, 2014-01-03 14:50

Nagyon szép, mutatós süti. Egy baja van, hogy nagyon finom, hamar elfogy és mindig a " felleges" sütit kérik a gyerekek. Köszönöm a receptet.

Erika04
Erika04 k, 2012-12-18 10:15

Sziasztok! Karácsonyi meglepinek szánom ezt a sütit, azt szeretném kérdezni, ha nem szeletelem,fel a felső lapot, másnapra megpuhul annyira hogy szeletelhető legyen? Ha valaki megpróbálta már így, írja már meg az eredményt! Előre is köszönöm

szaboadel
szaboadel sze, 2012-08-15 15:38

Kedves Zsuzsa!
Nagyon megtetszett a recepted, bár nem vagyok egy kíváló süteménykészítő,
/mert csak egy-két éve sütőgetek/de ezt ki fogom próbálni, lesz ami lesz.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa sze, 2012-08-15 20:02

Kedves Adél !
Csak bátran !! Sikerülni fog ,meglátod ! Nem nehéz, még kezdőknek sem . Tisztelj meg azzal hogy beszámolsz a sikeredről.
Minden jót kívánok: Zsuzsa

Norka01
Macko Manci / Norka01 h, 2012-08-13 13:03

Kedves Zsuzsa!
Ez a sutemeny nem is felho, ez mennyei bodor felho)))) Nagy sikert aratott csaladom koreben! Pontos a recept igy konnyu volt elkesziteni.
Koszonom szepen!
Ha szabad itt megkoszonom knekato "mazat" ami istenien kiemeli az izeket!
Koszonon!

AnnaLillaMucsi
AnnaLillaMucsi v, 2012-08-12 20:18

Szia!
Annyi kérdésem lenne h hány darabba szoktad elvágni a felső lapot!
Köszönöm!
Anna

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa h, 2012-08-13 16:43

Szia Anna!Most pontos választ nem tudok adni,de kb.6x6 -os szeletekre vágom,ha jól emlékszem. Így nálam kb.20 -24 szelet lesz. Sok sikert !
Üdvözöllek: Zsuzsa

futorozsa
futorozsa k, 2012-07-17 16:44

A legjobb süti recept az oldalán és semmi gond nincs az elkészítésével! A család kedvence lett!

finomatfőznék
finomatfőznék cs, 2012-05-10 08:16

Fantasztikus ez a recept!!! Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk! Mennyei ez a sütemény! Én Rama helyett tea vajat és Hulala helyett Milli habtejszínt használtam, (ezek nem mesterséges dolgok, ezért én ezeket részesítem előnyben), és cukor helyett xilitet, de egyszerűen tökéletes lett! Pont így néz ki, mint a képen! Nagyon sok lett belőle, és valóban másnapra még jobb, mert teljesen megpuhul a mézeslap! Szóval már most nagy kedvenc lett!!!

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa v, 2012-05-13 14:57

Nagyon szívesen a receptet. A Te verziódat ki fogom próbálni ,mert mi is igyekszünk az egészségesebb ételeket előtérbe helyezni. Köszönöm az ötletedet,biztos,hogy semmit nem változtat az élvezeti értékén.

imol68
imol68 v, 2012-04-15 10:22

Nagyon szépen köszönöm a receptet! Amióta kinéztem, kb. 2 hónapja, azóta már kétszer megsütöttem. Most utoljára Húsvétkor. A lapokkal először én is kicsit szenvedtem, de másodszorra már könnyebben ment. Én pl. úgy oldottam meg, hogy eleve a tepsi lisztezett hátulján nyújtottam ki a lapokat, és sütés előtt felkockáztam a felső lapnak szánt tésztát. Sütéa után gyorsan sütőlapáttal lepattogtattam róla a kockalapokat. Gyönyörű, törésmentes lapok lettek, számomra ez is egy siker. De maga a sütemény mennyei volt. Méltó helyet foglal el a receptjeim között!
Köszönet a remek sütiért.

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa v, 2012-04-15 14:15

Örülök a sikerednek,és hogy a "nehézségeket" leküzdötted,gratulálok!Nekem is nagy öröm,hogy nálatok is méltó helyet foglal el a sütemény.További jó sütést,minden jót kívánok.
Üdvözöl: Zsuzsa

guricskati
guricskati v, 2012-04-08 15:33

Köszi a receptet! Megleptem vele húsvétra a családot,nagyon finom lett:))

behofsits74
behofsits74 h, 2012-03-12 14:08

Elkészítettem és tényleg a fellegekben voltunk fantasztikus finom!!!!
Köszönöm

nyihaj
nyihaj / nyihaj k, 2012-03-06 12:18

Kedves Zsuzsa!
Ezt a sütit méltán illeti ez a sok dicséret! Mennyei! A lányom nézte ki az oldalon, megsütöttem, este debütál a családnak. A tésztával szenvedtem én is, de a saját meggondolatlanságom miatt: gluténmentes liszttel készítettem, amiből 10 dkg-nyi kukoricás lepényliszt volt, így törékeny lett a tészta. De megoldottam: szilikonos sütőlapon nyújtottam végül, így könnyen áthúztam a tepsibe (a tepsim hátoldala nem egyenes így azon sütni nem tudok). A tészta nagyon finom, a krém hasonlóan (keményítőt tettem bele liszt helyett), a legkisebbemmel alaposan kinyalakodtunk mindent. :) A lapokat kevés forró tejjel kentem át, így estére - mire a család többi tagja is hazaér - biztos puha, szelhető lesz. Nagyon finom! Biztos sokszor kéri majd a család! Köszönet, hogy megosztottad!

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa k, 2012-03-06 16:38

Kedves Nyihaj !
Nagyon örülök,hogy ezt választotta a kislányod ! Annak is örülök,hogy kreatív voltál, és megtaláltad a megfelelő megoldásokat. Gratulálok és bízom benne, hogy a családod is kedvét leli benne.Minden jót kívánok Neked és kedves családodnak.
Üdvözöllek: Zsuzsa

botosemese
botosemese v, 2012-01-15 17:38

ez a kedvencemmmmmmmmmm!!!!!!!! nagyon finom és a gyerekeim is nagyon szeretik. köszi a receptet!!!!!

mildike6
mildike6 / mildike6 szo, 2011-12-31 16:41

Kedves Zsuzsa!

Érdeklődnék, ha jelenleg itthon Hulalaból csak kék van (cukormentes), megpróbálhatom vele cukor hozzáadásával, vagy inkább vegyek rózsaszínt?!
Mekkora tepsi kell a sütéshez? A sütő méretű nagy tepsi?

Köszönettel:Ildi

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa szo, 2011-12-31 17:25

Kedves Ildikó
Szerintem nyugodtan elkészítheted egy kis porcukor hozzáadásával, vagy ízlés szerint. Egyébként a rózsaszínű sem túl édes.A tepsi mérete kb. 35 x 24 cm. A tepsi hátán kell a lapokat megsütni.
Sok sikert kívánok a sütéshez.
Üdvözöllek és B.Ú.É.K. !
Zsuzsa

Billcy
Billcy v, 2011-11-13 11:38

A toplistán a helye, annyira finom és könnyű elkészíteni!! Köszönet a receptért! Üdv.

juda11
juda11 szo, 2011-10-22 20:02

Kedves Zsuzsi en gyakorlot szakacsnö vagyok es imadom sütni a finom sütiket.Szeretnem ezt a finomsagot is kiprobalni,
de en İstanbulban elek es itt nem lehet csak egyfajta tejszint kapni azt is nagyon messze.Ez nem jelent akadalyt,ha jo ez a tejszin is.Meg probalom helyi adotsagnak megfeleköen meg sütni.Remelem hasonlo lessz a tiedhez.Meg irom hogy sikerül elkesziteni.
Üdvözlettel:Judit

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa v, 2011-10-23 18:37

Kedves Judit!
Örülök,hogy ilyen távol hazánktól,felkeltette érdeklődésedet ez a sütemény.Bízom benne,hogy sikerül tejszínt kapnod és el tudod készíteni.Ha adhatok tanácsot- a sima tejszínt kemény habbá vered,mindenképpen tegyél bele zselatint,mert össze fog esni.Nagyon szorítok Érted és kíváncsian várom a beszámolódat.
Minden jót kívánok.Üdvözöl: zsuzsi

Nikike87
Nikike87 / Nikike87 h, 2011-08-08 09:23

Kedves Zsuzsa!
Én is elkészítettem a sütidet. :) Ma lesz lakásavató a munkatársaimnak és gondoltam, valami finommal várom Őket.
Nem volt egyszerű megcsinálni (kezdő szakács lévén), de vettem az akadályokat és bár nem így néz ki, mint a képeden, de nagyon finom lett. :)
ui.: nem találtam a boltban Hulalát, viszont az Oké habtejszín is teljesen jó. Elég keményre lehet verni és elég édes.
Üdv, Niki

537