Fehérboros-sajtos medvehagyma-krémleves recept

Fehérboros-sajtos medvehagyma-krémleves
Fehérboros-sajtos medvehagyma-krémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves a kertünkből került az asztalomra. Nagyon tartalmas, akár egytálnak is megfelel.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagyma krémleves fehérborral és sajttal, sajtos medvehagyma krémleves, krémleves medvehagymából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában félig megfőzzük.
  2. Közben a vöröshagymát, a fokhagymát, a medvehagyma szárát aprítjuk, a pórét és az újhagymát karikára vágjuk, a medvehagyma leveleket szeleteljük. A sajtot kockára vágjuk.
  3. Egy fazékban vajon megpirítjuk a hagymákat, beletesszük a kockára vágott krumplit, adunk hozzá vizet, és fűszerezzük. Beletesszük a medvehagymát is, rövid ideig főzzük, öntünk bele főzőtejszínt meg bort.
  4. A levest botmixerrel pépesítjük, de úgy, hogy darabos részek is maradjanak, majd egyet rottyantunk rajta.
  5. Tálaláskor merünk a tányérba a levesből, teszünk bele kockára vágott sajtot, szeletelt medvehagymát, díszítjük medvehagymavirággal, és locsolunk rá tejszínt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 710
elküldve: 3
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

404