Egészben sült omlós csirke recept

Kalória?
Egészben sült omlós csirke
Egészben sült omlós csirke
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Míg nem találtam rá Jamie receptjére, mindig félve készítettem egészben sült csirkét. Attól tartottam, hogy hagyományos sütőben nem lehet olyan finom puhára sütni, mint grillnyárson.
A félelmem alaptalan volt, hisz Jamie trükkje a forrón megszúrkált citrommal tökéletesen működik!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citrommal és kakukkfűvel sütött egész csirke, omlós egészben sült csirke, Jamie Oliver-féle egészben sült csirke, Jamie sült csirkéje
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütés előtt pár órával a csirkét jól bedörzsöljük sóval és borssal, majd hűtőbe tesszük.
  2. A meghámozott és golflabda méretűre darabolt burgonyát lobogó forró vízbe tesszük a citrommal, a gerezdekre szedett fokhagymával együtt, és 12 percig főzzük.
  3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeveréssel).
  4. Az előfőzött burgonyáról leöntjük a vizet (kivesszük a citromot belőle), és a fokhagymával együtt száraz serpenyőben, nagy lángon, 1 percig, rázogatva pirítjuk.
  5. A csirke bőrét pár ek olívaolajjal bekenjük, belsejébe dugdossuk a fokhagymát, a kakukkfűcsokrot és a jól megszurkált forró citromot.
  6. Olajozott tepsibe tesszük (mellel felfelé), és 45 percig sütjük.
  7. A csirke köré rendezzük az előfőzött-sütött burgonyát, meglocsoljuk a csirke levével, és megszórjuk a rozmaringgal.
  8. A csirke mellét befedjük a bacon szeletekkel, és újabb, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
  9. Tálalás előtt kivesszük a csirke belsejéből a citromot és a kakukkfüvet.
  10. A sült fokhagymával bedörzsöljük a csirke bőrét, a bacon-t hagyhatjuk a mellen, vagy darabokra vágva a burgonyára is szórhatjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 79 102
elküldve: 21
receptkönyben: 573
elkészítve: 37/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások (13)

thetisz
thetisz szo, 2015-01-10 14:13

Isteni finom, omlós, szaftos lett. Eszméletlen a citrom benne!

hunpete
hunpete h, 2014-12-22 11:25

Üdvözlöm Mignon!

Karácsonyra tervezem elkészíteni a pipit és az lenne a kérdésem, hogy a sütés kezdésénél le van-e fedve a pipi alufoliával és ha igen akkor mikor kell azt eltávolítani.
Köszönettel és Boldog Karácsonyt!

mignon
Mignon / mignon sze, 2013-01-02 14:35

Kedves Márti!
Én köszönöm a visszajelzést, örülök a recept sikerének!
Üdvözöllek:
Mignon

moncsicsi83
moncsicsi83 h, 2012-10-29 15:26

Ma elkészítettem! Ilyen isteni finom omlós csirkét még életemben nem ettem. Nagyon ízlett a családnak! Köszönet érte! :)

mignon
Mignon / mignon h, 2012-10-29 15:45

Nagyon örülök! :)
Köszönöm a visszajelzésed, további jó sütés-főzést neked!
Szép napot, üdv:
Mignon

saxonb
saxonb p, 2011-07-01 08:05

A citromot milyen formában tesszük bele? Darabolva ? Egészben (csak megmosva), Hámozva?
Üdv,
SaxonB

Rendes
Bloemcake / Rendes sze, 2011-02-02 14:59

Ezt a részt nem értem:

"A csirke köré rendezzük az előfőzött-sütött burgonyát, meglocsoljuk a csirke levével, és megszórjuk a rozmaringgal. "

Mikkor keletkezik ennél a receptnél csirke lé amit rá kell öntenem?

Silenthun
Silenthun cs, 2014-07-03 20:39

Az előtte levő pontot olvasd vissza és kitisztul :) 45 perc sütés alatt enged elég levet :)

Legfrissebb cikkek

1176