Édes palacsinta alaptészta recept

Kalória?
Édes palacsinta alaptészta
Édes palacsinta alaptészta
receptkönyvben hozzászólások (258)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekig kísérleteztem a tökéletes palacsinta tészta elkészítésével. Végül Anyukám receptje lett a nyertes, ebben még sohasem csalódtam, sohasem ragadt le, és nem szakadt szét. Mi legszívesebben saját készítésű barack- illetve narancslekvárral szeretjük. Kb. 10-11 db palacsinta lesz belőle. Ez függ a palacsintasütő méretétől. Az enyém jó nagy :-)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsintatészta, házi palacsinta, édes palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval, vanília cukorral.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként a tejet, folyamatos kevergetés mellett.
  3. Végül beleöntjük az olajat.
  4. Közepes lángon sütjük.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 462 727
elküldve: 123
receptkönyben: 3 647
elkészítve: 642/761
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

Hozzászólások (258)

Csirip9
Csirip9 v, 2015-08-23 18:51

Dupla adagot készítettem, de a fele tejet szódával helyettesítettem, sóból kevesebbet raktam bele, és kevés olajat az elején és félidőben raktam alá, kerámiás palacsintasütővel sütöttem, nagyon finom lett, főleg a vanília miatt. Eddig csak "natúr" palacsintával próbálkoztam, mert féltem a leragadástól, de ez nagyon jó.

Tájfun
Tájfun v, 2015-08-23 15:20

Én is elkészítettem, 12 darab lett belőle, egy se ragadt le. Az íze is nagyon jó. Megkentem házi szilvalekvárral, el is fogyott mind. A konyhában még egy óra múlva is lehetett érezni a vanília illatát. :) Elmentve!
Köszönöm a receptet!

Macskapracli
Macskapracli sze, 2015-07-15 14:11

Elkészítettem, nekem eddig ez a recept vált be legjobban, nem ragad le és még dobálni is tudom. És persze finom. :)

silvery
silvery sze, 2015-06-17 16:17

Elkészítettem, nagyon finom lett! :) Csak azt tudom mondani, mint az előttem szólók...ez lesz a "saját" palacsinta tésztám ;) Köszi!

Zsanna67
Zsanna67 v, 2015-05-31 15:29

Kedves Andi,
én is köszönöm a receptet, nagyon hálás vagyok érte. Életemben nem sütöttem még ilyen könnyen és ilyen finom palacsintát. Kezdve azzal, hogy először nem kellett kézi mixert használnom a tészta kikeveréséhez odáig, hogy nem ragadt, nem szakadt, nem égett le. Bár lehet, szerencsém is volt, mert nincsen mérőedényem, a tejet is és az olajat is csak besaccoltam, és a biztonságért mindegyik alá tettem pluszba a serpenyőbe egy diónyi olajat.
Eddig nem voltam egy nagy szakácsnő, és türelmem sem nagyon van a főzéshez, de most kicsit kedvet kaptam.
Még egyszer nagyon köszi!!!
Üdv.,
Zsanna

Derelye főszakács
Derelye főszakács szo, 2015-05-16 20:47

Köszönet a receptért! Egy sem ragadt le, nagyon finom lett! Édes palacsintát ezentúl így fogom készíteni!

DaniLili
DaniLili p, 2015-05-08 14:01

Valaki segítsen, igaz kezdő vagyok, de ez a palacsinta tészta recept tényleg finom, de egy istenért sem tudom megfordítani, annyira szakad, kétszer is nekiálltam elsőnek érzésből, de utána már mindent ki is mértem pontosan. Olyan sütőm van, ami alá kell olaj, de azt is tettem hátha az a hibája, de az sem segített, nagymamám szerint a túl sok cukor lehet az oka. Valakinek van valami tippje mit csináljak? Kicsit elment tőle a kedvem :/

clinory
clinory sze, 2015-05-06 15:44

Kedves Andi,

Ez a palacsinta recept egyszerűen a díjnyertes liga legjobbika! Én még ilyet nagymamám idejéből sem pipáltam, zseniális, köszönöm ezerszer! Párom imádta, 8 hatalmas méretű készült belőle, ebből én csak kettőt ettem, párom 6-ot felfalt egyszerre. Az alaptésztából kihagytam az olajat és mikor realizáltam a helyzetet csak a vaj kacsingatott a hűtőben, úgyhogy a következő eljárással készítettem el: olajat nem tettem bele, ellenben kevés vajat melegítettem minden palacsinta előtt a serpenyőbe, és...eszméletlen jó lett így is! Töltelékként fekete csokit olvasztottam és csurgattam bele minden paliba plusz lekvárt raktam bele, na hát ezt próbáljátok ki, kiváló ízorgia élmény! :)
Köszönöm még egyszer, soha többet nem fogok más alternatív módszerekhez folyamodni, mert ez a világ legjobb palacsinta receptje! :)
Legjobbakat, üdv:
Klaudia

rockerlivi17
rockerlivi17 sze, 2015-02-11 16:14

Enis elkeszitettem, nagyon finom lett es egysem szakadt el vagy ragadt oda, koszonjuk szepen, hogy megosztottad velunk ezt az elso osztalyu receptet, szep napot :D

aszaltalma
aszaltalma szo, 2015-01-17 19:12

Tényleg nagyon jó recept!! Én is magasra púpozott kanállal tettem bele a lisztet, és a végén még egy kis ásványvízzel hígítottam. Imádtuk, köszi a receptet!

Enzsi
Enzsi szo, 2015-01-17 16:09

Életem első palacsintája. Nem ragadt le, nem szakadt, nagyon jól sikerült. Köszönöm a receptet :)

Estyke
Matkovics Eszter / Estyke v, 2014-10-19 14:52

Én egész átlagos tudású szakácsnak tartom magam, de a palacsinta mindig kifogott rajtam.. Ma rávettem magam, hogy akkor is csinálok. Persze nem volt itthon rendes liszt elég, így felét réteslisztből csináltam. De egy sem égett oda, vagy szakadt szét. Az összes totál királyul sikerült! Szóval a recept teljesen jó. Még réteslisztből is! ;) Köszi!

Cica1967
Cica1967 szo, 2014-09-27 15:38

Szerintem is remek recept, koszonom! Nekem is kicsit tul suru volt, en is keves szodaval higitottam. Nyilvan liszt, kanal fuggo is, hogy milyen suru lesz a teszta. Az liszt, az utolsoig mind egyben maradt, tokeletesre sult. Elnezest, hogy az ekezetek hianyoznak, Angliabol irok!

Maxina
Maxina k, 2014-08-26 14:52

Sziasztok
Gondoltam megosztom én is a tapasztalatom.
Ha valakinek nem sikerül, akkor ott otthon van a gond, mert nagyon sok embernek sikerül többek között nekem is.A régebbi hagyományos palacsinta receptem ( édesanyámé is és a mamáé is ) sokkal sűrűbb ennél. Sokan erre is panaszkodtatok... Pedig ez szerintem nem olyan sűrű, de írtatok megoldást erre is. Az hogy vékony lesz a széle és száraz.. chipsz . Hát én az imént készítettem el vagy 20. alkalommal. Most kicsi serpenyőbe csináltam és igen, száraz lett a széle.. egészen addig még a következőt, rá nem tettem. Ugyanis ha sorba sütöd,és még a végén le is takarod egy kis fóliával az be puhul. Kint pihen a konyhába. Ez egy nagyon jó recept :) nem a klasszikus :) de az íze , egyszerűsége ver mindent. Nekem nagyon bevált :) Köszönöm szépen a receptet :) Próbáljátok ki bizalommal :)

Vircsi79
Vircsi79 szo, 2014-08-23 14:40

Sziasztok! Viszonylag régóta hasznàlom ezt a tészta receptet, de a só mennyiséget soknak talàlom benne. Só és só között is nagy a különbség, az biztos. Egyébként imàdjuk és köszönjük!

szlivia2
szlivia2 p, 2014-08-15 19:05

Sziasztok!Csatlakoznék a többséghez!Most készültem el a palacsintákkal és ez valami isteni lett!Nagyon szép sárgák,gusztusosak!Mindenkinek csak ajánlani tudom!Eredetileg én is a szódás változathoz tartoztam,de ez mindent visz!Bár az első kettő db nem sikerült,/ezt már megszoktam,mindig így történik/de a többi......Nagyon megérte!Ezentúl csak így készítem!Köszönöm!

mommomo
mommomo szo, 2014-08-09 12:57

Én most kíváncsiságból kimértem, nálam a 12 púpozott evőkanálnyi liszt 425 g.

mommomo
mommomo szo, 2014-08-09 16:55

És finom lett a végeredmény, 22,5 palacsinta lett belőle.

NoemiLudanyi
Ludányi Noémi / NoemiLudanyi h, 2014-07-28 17:59

Én már többször is elkészítettem a recepted alapján és még sosem kellett csalódnom benne. Nekem a palacsintasütőmhöz nem kell olaj, így azt nem használtam de egyátalán nem ragadós tészta:) Gratulálok.

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 cs, 2014-07-24 19:18

Szia... Nekem már volt egy igazán jól bevált receptem, de annyira sok pozítiv hozzászólást olvastam, hogy a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni és ma elkészítettem... Kicsit sűrű lett, gondolom ez a púpozott evőkanál mérése miatt, ami eltérő lehet. Persze ez nem jelentett gondott, adtam hozzá egy kis ásványvízet így már megfelelt a sűrűsége. Hát mit mondjak.... A régi nagyon jól bevált receptemet nem hiszem, hogy előveszem mégegyszer. Ez maga a tökéletesség. Isteni finom édes a tészta, megfelelő állagú, és egyáltalán nem szakad. ( sok múlik a palacsintasütőn). Köszönöm

veressandrea
Andi80 / veressandrea szo, 2014-07-26 06:40

Szia, Örülök, hogy megírtad, tetszik, ha egy konyhai próbálkozás során ha valaki nem esik kétségbe attól, ha nem minden úgy sikerül, ahogy várja, hisz ettől szép ez a tudomány. Mertél kísérletezni és végül minden rendben volt :-)
Kedves egészségetekre :-) Szép hétvégét kívánok! Üdv:Andi

mandala88
mandala88 k, 2014-07-22 21:09

Köszönöm a receptet! Gyorsan készen van, és finom. Nekem sem szakadt szét. Egy baj van csak, hogy kevés. :)

Zsömike1
Zsömike1 k, 2014-07-22 16:01

Szia! Kipróbáltam, és nagyon finom lett!! A kedvencem lett ez a recept. Ezután csak ezzel fogom sütni a palacsintát :) Köszönöm!

vikki1st
vikki1st h, 2014-07-14 14:38

Még annyit tennék hozzá, hogy a csütörtökön elkészített palacsinta (nem megkenve), még vasárnap este is finom, ízletes volt, tehát, ha nem fogy el rögtön, napok múlva sem okoz csalódást. Szuper recept, mindjárt sütöm a következõ adagot a vendégeknek. :-)

vikki1st
vikki1st p, 2014-07-11 15:23

Elkészítettem, és olyan egyszerű, valamint finom, hogy ez lesz a palacsinta recept, ha palacsintát szeretnék készíteni.

Ha a receptet és a hozzávalókat követed, úgy ahogy le van írva, akkor kizárt, hogy nem sikerül. Nem vagyok tapasztalt szakács, elsőre sikerült elkészíteni! :-)

Lázár Mónika
Lázár Mónika sze, 2014-07-09 10:17

Nagyon finom lett a palacsinta, és nagyon könnyű volt elkészíteni. Köszi, hogy megosztottad a receptet Andi.

predator1982
predator1982 h, 2014-07-07 14:24

Eddig utáltam palacsintát sütni, nem is nagyon sikerültek, pedig hasonlóképpen csináltam, de ez egyszerű és nagyszerű tényleg:-) nekem 10 jött ki, finom is lett, bár nekem is kissé ropogós a széle, de nálunk ez nem gond! Olvastam az egyik hozzászólásban hogy kellemes illat lepi el a konyhát, és valóban, kissé vaníliás illatfelhő terjengett nálunk is:-) Isteni finom lett!

Pappex
Pappex v, 2014-07-06 21:37

Én teljesen recept szerint készitettem, nagyon finom lett.köszönöm!

hel267
hel267 k, 2014-07-01 19:44

Sziasztok! Már számtalanszor sütöttem palcsintát a fenti recept alapján, és egy hosszabb kihagyás után fejből álltam neki. Az arányok beégtek az agyanba, csak azt felejtettem el, hogy a liszt PÚPOS evőkanál. Ugyanazt tapasztaltam, mint néhány hozzászóló: nyúlós, szakadós palacsinták. Sikerült sűrìtenem a masszán, és újra tökéletesen ment minden. Azóta az Eiffel-tornyot megszégyenítő liszkupacokat mérek evőkanalanként, és nincs gond. Hìgìtani könnyebb utólag, bár ez még egszer sem volt indokolt. Remélem tudtam segíteni :) Dia

veressandrea
Andi80 / veressandrea k, 2014-07-08 09:31

Kedves Dia, Köszönöm, hogy elmondtad. Eszembe sem jutott volna, hogy a "púp" hiánya lehet a gond :-) További szép napot! Üdv:Andi

cs.orsolya
cs.orsolya cs, 2014-06-26 20:41

A világért sem akarom édesanyád szakértelmét kétségbe vonni, de vegyészi pontossággal kimért hozzávalókkal készítve iszonyatos lett a palacsintám. Az állaga mint egy trutyi, leragadt és szétszakadt... Nem értem :(

veressandrea
Andi80 / veressandrea k, 2014-07-08 09:33

Kedves Orsolya, Dia tapasztalata alapján a púpos ek liszt lehet a rejtély kulcsa.
Jó púpos legyen.
Üdv:Andi

523