Édes palacsinta alaptészta recept

1 adag
523
kcal
Édes palacsinta alaptészta
Édes palacsinta alaptészta
receptkönyvben hozzászólások (243)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekig kísérleteztem a tökéletes palacsinta tészta elkészítésével.
Végül Anyukám receptje lett a nyertes, ebben még sohasem csalódtam, sohasem ragadt le, és nem szakadt szét.
Mi legszívesebben saját készítésű barack- illetve narancslekvárral szeretjük.

Kb. 10-11 db palacsinta lesz belőle. Ez függ a palacsintasütő méretétől. Az enyém jó nagy :-)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
konyhatitkok: nagyi receptjei
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsintatészta, házi palacsinta, édes palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval, vanília cukorral.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként a tejet, folyamatos kevergetés mellett.
  3. Végül beleöntjük az olajat.
  4. Közepes lángon sütjük.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 336 027
elküldve: 109
receptkönyben: 2 962
elkészítve: 448/567
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
365 recept

Hozzászólások (243)

Estyke
Estykev, 2014-10-19 13:52

Én egész átlagos tudású szakácsnak tartom magam, de a palacsinta mindig kifogott rajtam.. Ma rávettem magam, hogy akkor is csinálok. Persze nem volt itthon rendes liszt elég, így felét réteslisztből csináltam. De egy sem égett oda, vagy szakadt szét. Az összes totál királyul sikerült! Szóval a recept teljesen jó. Még réteslisztből is! ;) Köszi!

Cica1967
Cica1967szo, 2014-09-27 14:38

Szerintem is remek recept, koszonom! Nekem is kicsit tul suru volt, en is keves szodaval higitottam. Nyilvan liszt, kanal fuggo is, hogy milyen suru lesz a teszta. Az liszt, az utolsoig mind egyben maradt, tokeletesre sult. Elnezest, hogy az ekezetek hianyoznak, Angliabol irok!

Maxina
Maxinak, 2014-08-26 13:52

Sziasztok
Gondoltam megosztom én is a tapasztalatom.
Ha valakinek nem sikerül, akkor ott otthon van a gond, mert nagyon sok embernek sikerül többek között nekem is.A régebbi hagyományos palacsinta receptem ( édesanyámé is és a mamáé is ) sokkal sűrűbb ennél. Sokan erre is panaszkodtatok... Pedig ez szerintem nem olyan sűrű, de írtatok megoldást erre is. Az hogy vékony lesz a széle és száraz.. chipsz . Hát én az imént készítettem el vagy 20. alkalommal. Most kicsi serpenyőbe csináltam és igen, száraz lett a széle.. egészen addig még a következőt, rá nem tettem. Ugyanis ha sorba sütöd,és még a végén le is takarod egy kis fóliával az be puhul. Kint pihen a konyhába. Ez egy nagyon jó recept :) nem a klasszikus :) de az íze , egyszerűsége ver mindent. Nekem nagyon bevált :) Köszönöm szépen a receptet :) Próbáljátok ki bizalommal :)

Vircsi79
Vircsi79szo, 2014-08-23 13:40

Sziasztok! Viszonylag régóta hasznàlom ezt a tészta receptet, de a só mennyiséget soknak talàlom benne. Só és só között is nagy a különbség, az biztos. Egyébként imàdjuk és köszönjük!

veressandrea
veressandreak, 2014-08-26 08:21

Igazad van, nem minden só egyforma, ki kell tapasztalni, melyikből mennyi szükséges :-)

szlivia2
szlivia2p, 2014-08-15 18:05

Sziasztok!Csatlakoznék a többséghez!Most készültem el a palacsintákkal és ez valami isteni lett!Nagyon szép sárgák,gusztusosak!Mindenkinek csak ajánlani tudom!Eredetileg én is a szódás változathoz tartoztam,de ez mindent visz!Bár az első kettő db nem sikerült,/ezt már megszoktam,mindig így történik/de a többi......Nagyon megérte!Ezentúl csak így készítem!Köszönöm!

mommomo
mommomoszo, 2014-08-09 11:57

Én most kíváncsiságból kimértem, nálam a 12 púpozott evőkanálnyi liszt 425 g.

mommomo
mommomoszo, 2014-08-09 15:55

És finom lett a végeredmény, 22,5 palacsinta lett belőle.

NoemiLudanyi
NoemiLudanyih, 2014-07-28 16:59

Én már többször is elkészítettem a recepted alapján és még sosem kellett csalódnom benne. Nekem a palacsintasütőmhöz nem kell olaj, így azt nem használtam de egyátalán nem ragadós tészta:) Gratulálok.

Sanett21
Sanett21cs, 2014-07-24 18:18

Szia... Nekem már volt egy igazán jól bevált receptem, de annyira sok pozítiv hozzászólást olvastam, hogy a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni és ma elkészítettem... Kicsit sűrű lett, gondolom ez a púpozott evőkanál mérése miatt, ami eltérő lehet. Persze ez nem jelentett gondott, adtam hozzá egy kis ásványvízet így már megfelelt a sűrűsége. Hát mit mondjak.... A régi nagyon jól bevált receptemet nem hiszem, hogy előveszem mégegyszer. Ez maga a tökéletesség. Isteni finom édes a tészta, megfelelő állagú, és egyáltalán nem szakad. ( sok múlik a palacsintasütőn). Köszönöm

veressandrea
veressandreaszo, 2014-07-26 05:40

Szia, Örülök, hogy megírtad, tetszik, ha egy konyhai próbálkozás során ha valaki nem esik kétségbe attól, ha nem minden úgy sikerül, ahogy várja, hisz ettől szép ez a tudomány. Mertél kísérletezni és végül minden rendben volt :-)
Kedves egészségetekre :-) Szép hétvégét kívánok! Üdv:Andi

mandala88
mandala88k, 2014-07-22 20:09

Köszönöm a receptet! Gyorsan készen van, és finom. Nekem sem szakadt szét. Egy baj van csak, hogy kevés. :)

Zsömike1
Zsömike1k, 2014-07-22 15:01

Szia! Kipróbáltam, és nagyon finom lett!! A kedvencem lett ez a recept. Ezután csak ezzel fogom sütni a palacsintát :) Köszönöm!

vikki1st
vikki1sth, 2014-07-14 13:38

Még annyit tennék hozzá, hogy a csütörtökön elkészített palacsinta (nem megkenve), még vasárnap este is finom, ízletes volt, tehát, ha nem fogy el rögtön, napok múlva sem okoz csalódást. Szuper recept, mindjárt sütöm a következõ adagot a vendégeknek. :-)

vikki1st
vikki1stp, 2014-07-11 14:23

Elkészítettem, és olyan egyszerű, valamint finom, hogy ez lesz a palacsinta recept, ha palacsintát szeretnék készíteni.

Ha a receptet és a hozzávalókat követed, úgy ahogy le van írva, akkor kizárt, hogy nem sikerül. Nem vagyok tapasztalt szakács, elsőre sikerült elkészíteni! :-)

veressandrea
veressandreav, 2014-07-20 14:42

Örülök, hogy elkészítetted és hogy ennyire "bejött", kedves egészségetekre :-)

Lázár Mónika
Lázár Mónikasze, 2014-07-09 09:17

Nagyon finom lett a palacsinta, és nagyon könnyű volt elkészíteni. Köszi, hogy megosztottad a receptet Andi.

predator1982
predator1982h, 2014-07-07 13:24

Eddig utáltam palacsintát sütni, nem is nagyon sikerültek, pedig hasonlóképpen csináltam, de ez egyszerű és nagyszerű tényleg:-) nekem 10 jött ki, finom is lett, bár nekem is kissé ropogós a széle, de nálunk ez nem gond! Olvastam az egyik hozzászólásban hogy kellemes illat lepi el a konyhát, és valóban, kissé vaníliás illatfelhő terjengett nálunk is:-) Isteni finom lett!

Pappex
Pappexv, 2014-07-06 20:37

Én teljesen recept szerint készitettem, nagyon finom lett.köszönöm!

hel267
hel267k, 2014-07-01 18:44

Sziasztok! Már számtalanszor sütöttem palcsintát a fenti recept alapján, és egy hosszabb kihagyás után fejből álltam neki. Az arányok beégtek az agyanba, csak azt felejtettem el, hogy a liszt PÚPOS evőkanál. Ugyanazt tapasztaltam, mint néhány hozzászóló: nyúlós, szakadós palacsinták. Sikerült sűrìtenem a masszán, és újra tökéletesen ment minden. Azóta az Eiffel-tornyot megszégyenítő liszkupacokat mérek evőkanalanként, és nincs gond. Hìgìtani könnyebb utólag, bár ez még egszer sem volt indokolt. Remélem tudtam segíteni :) Dia

veressandrea
veressandreak, 2014-07-08 08:31

Kedves Dia, Köszönöm, hogy elmondtad. Eszembe sem jutott volna, hogy a "púp" hiánya lehet a gond :-) További szép napot! Üdv:Andi

cs.orsolya
cs.orsolyacs, 2014-06-26 19:41

A világért sem akarom édesanyád szakértelmét kétségbe vonni, de vegyészi pontossággal kimért hozzávalókkal készítve iszonyatos lett a palacsintám. Az állaga mint egy trutyi, leragadt és szétszakadt... Nem értem :(

veressandrea
veressandreak, 2014-07-08 08:33

Kedves Orsolya, Dia tapasztalata alapján a púpos ek liszt lehet a rejtély kulcsa.
Jó púpos legyen.
Üdv:Andi

Szulita
Szulitaszo, 2014-05-17 17:53

Sziasztok!
Sajnos én is a "nem sikerült" csoporthoz tartozok. Igazából a tészta nekem ízre olyan, mint a többi, állagra másabb. Ettől függetlenül ez a palacsinta változat sem lett sikeres, mert a széle chips lett. Mivel ez már a sokadik változat volt vszinüleg nem a receptben, hanem bennem van a hiba. Egyszerüen nem sikerülnek a palacsináim.

veressandrea
veressandreav, 2014-05-18 07:33

Szia, A problémád nem egyedi. A széle akkor szárad meg, ha nem egyenletes a tészta a serpenyőben, hanem a széle vékonyabb. Próbálj meg a sütési technikán változtatni. A serpenyő megdöntése, a tészta körbe folyatása a sütő edényben lehet a kulcs. (Bocsánat, ha kicsit értetlenül fogalmazok, sajnos megmutatni nem tudom.) Ha már mégis megtörtént a "baj", arra is hallottam már egy megoldást. Valaki írta korábban, hogy a folyamatosan kisülő palacsintákat alufólia alá gyűjti és mire kisült az utolsó, addig a forró gőzben visszapuhulnak a megszáradt szélű darabok. Kérlek ne add fel, gyakorolj sokat, azt hiszem a család is örülni fog neki :-) További sok sikert és kitartást kívánok! Üdv:Andi

noncsika92
noncsika92p, 2014-05-16 22:11

Kedves Andi!
Ma találtam rá erre a receptre és hogy milyen nagy sikere volt, az alábbi kis történettel szeretném illusztrálni.
A vőlegényem nem igazán akart már kimozdulni otthonról és átjönni hozzám este, de bedobtam a varázsmondatot, hogy "Sütöttem palacsintát." és ezzel sikerült meggyőznöm. Amikor ideért, egyből a konyhába vette az irányt a finom illatokat követve és rögtön meg is kóstolta a palacsintát. Aztán vett még egyet, meg még egyet... Néhány darab után pedig megszólalt: "Ma olyat mondok, amitől mérföldkőhöz ér a kapcsolatunk: jobb palacsintát sütsz, mint anya." (Tudni kell, hogy az anyukája nagyon jól főz és kb. 40 év tapasztalati előnnyel rendelkezik hozzám képest.) Hát, mit ne mondjak, nagyon jól esett! :)
Köszönöm neked, hogy hozzásegítettél ehhez a nagyszerű élményhez!
Minden jót kívánva:
Noémi

veressandrea
veressandreav, 2014-05-18 07:26

Kedves Noémi, Nagyon köszönöm, hogy elmondtad. Fantasztikus, hogy én is részese lehettem az örömödnek. Kívánok további sok sikert, örömöt a konyhában és sok boldogságot a Pároddal.
Üdv:Andi

AZS925
AZS925h, 2014-05-05 11:56

Kedves Andi,
Örömmel olvastam végig a hozzászólásokat, mielőtt lelkesen neki álltam a sütésnek.
Minden arányt betartottam pontosan, kivétel a cukor. Kevesebbet tettem: 3 ek lett 4 ek helyett, mert nem szeretem ha nagyon édes.
Az első sütéskor tettem alá még pluszban olajat is. DE sajnos nagyon nagyon leragadt, és szakadt, ahogy próbáltam fordítani, és a tészta csillogott az olajtól. Mit ronthattam el? Segíts kérlek, mert én is a pozitív hozzászólók táborát szeretném gyarapítani! :)
Nagy nehezen azért kisütöttem, és nem mondom, hogy megmaradt :D
1 nap alatt elfogyott a dupla adag, de megszenvedtem vele rendesen. Köszönöm előre is a válaszod!

veressandrea
veressandreah, 2014-05-05 14:14

Sajnálom, hogy így megizzasztott a palacsinta :-( Nekem egy alkalommal ragadt le, amikor a tésztából kifelejtettem az olajat. Elvileg ezekkel az arányokkal nem kellene leragadnia. Még közben eszembe jutott valami. Nagyon rég, az ősi palacsintasütőmben is leragadt, mert már nagyon össze volt karcolódva. Azóta egy piros közepűt használok, ami kicsit drágább volt, de megéri egyszer rááldozni. A sütőt jól fel kell melegíteni a sütés megkezdése előtt. Sajnos ezen kívül nem tudom, hogy mi lehetett a baj. Talán ha még egyszer kipróbálnád, de most egy adaggal, talán kiderül a probléma oka. Azért örülök, hogy elfogyott :-)

brigikeee23
brigikeee23h, 2014-04-14 09:04

Tökéletes! :) Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre. Eddig csak kísérletezgettem a többi recept közül, de ez lett a nyerő! Ja és a legjobb, hogy ha véletlenül marad, másnapra se lesz száraz!! Köszönöm!! :)

KrisztaDublin
KrisztaDublinv, 2014-03-30 14:05

a palacsinta isteni finom, en tettem bele egy kis vaniliat is, de nekem nagyon leragad , epp most sutom :)
van valakinek valami gyors otlete?

zsofika19
zsofika19sze, 2014-03-26 23:22

Kedves Andi80!

Holnap fogom elkészíteni életem első palacsintáját, a te recepted alapján. Remélem, sikerülni fog. Egyszerre, dupla adagot szeretnék készíteni. ( • 6 tojás
• 8 púpos evőkanál cukor
• 24 púpos evőkanál liszt
• 2 csomag vaníliás cukor
• 2 teáskanál só
• 1 dl étolaj
• 960 ml tej)

Jó lesz, így ? Köszönettel: Zsófi

Melcsa20
Melcsa20cs, 2014-03-06 22:05

Ma elkészítettem, és isteni finom lett. Ezután csak igy, fogom csinálni :)

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
523