Dobálós meggyes kelt pite recept

1 adag
550
kcal
Dobálós meggyes kelt pite
Dobálós meggyes kelt pite
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig csak meggyes piskótát készítettem, de most kaptam egyik ismerősömtől egy kelt tésztás receptet is. Kipróbáltam, ez is bevált nekem is és a családomnak is! Finom lett...:)

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes pite, gyümölcsös kelt sütemény, meggyes kelt pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert tejben, majd fakanállal elkeverjük a többi hozzávalóval.
  2. 30 percet hagyjuk kelni a tálban, majd egy vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük, egyenletesen eloszlatjuk, és a meggyet "rádobáljuk" a tetejére.
  3. Ezután hagyjuk még 10-15 percet kelni.
  4. Megsütjük, ügyeljünk rá nehogy odakapjon.
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 418
elküldve: 7
receptkönyben: 216
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások (2)

zafirov
zafirovh, 2012-03-26 20:16

Nagyon jól hangzik, és főleg elég gyors még a pihentetések ellenére is. Holnap kipróbálom:-)) Majd referálok.

Kyngu
Kynguk, 2012-03-27 10:25

Szia! Rendben! Bízom benne beválik majd ez a recept! ;)

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
551