Cukkinifasírt 2. - sajttal töltött recept

Cukkinifasírt 2. - sajttal töltött
Cukkinifasírt 2. - sajttal töltött
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Időszakonként megdöbbentően kevés húst eszünk, s néha egész vad dolgokat is képes készíteni az ember zöldségekből. De ez nagyon jól sikerült. Sokkal finomabb, mint reméltem és sokkal barátságosabb, mint anno a sárgarépapörkölt :o))

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Egy kis salátával igazán könnyű vacsora.
Ám bármilyen köret mellé teljes értékű, laktató feltét ebédnél is.
Amikor sajt nélkül készül, akkor friss petrezselyemzöldet aprítok a masszába.

 

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!

Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukkinis fasírt, cukkini fasírtgolyók, sajttal töltött cukkinifasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, s mindenestől lereszeljük a nagyobbik lyukú reszelőn.
  2. Hozzáütjük a tojást, hintünk rá sót, borsot, s kb. 15 dkg zsemlemorzsát, majd összegyúrjuk.
  3. Ezután válik el, hogy a zsemlemorzsa elegendő volt-e. Melyik cukkini mennyire vizesedik, milyen durva a zsemlemorzsa, mekkora a tojás.. sorolhatnám.. Szóval, ha szükséges, adunk még hozzá.
  4. Kockára vágjuk a sajtot.
  5. Kis golyókat formázunk, középen a sajtkockákkal, zsemlemorzsában megforgatjuk, végül forró olajban kisütjük őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 75 111
elküldve: 38
receptkönyvben: 1 742
elkészítve: 73/101
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept
hirdetés

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liana001
liana001 szo, 2016-04-02 15:18

Nagypénteken ez volt az ebédünk, nagyon finom lett! Besóztam, kinyomkodtam és a zsemlemorzsán kívül egy kis reszelt trappistát is kevertem bele, a közepébe füstölt sajtot tettem. Sikere volt! :-)

Dudi65
Dudi65 k, 2014-10-14 15:45

Én megbolondítom még egy kis majoránnával és fasírt fűszerkeverékkel! Isteni!

Kiskonyha Hercegnő
Kiskonyha Hercegnő k, 2014-08-05 13:19

Hát ez szerintem nagy favorit lesz :D Egyszerű, egészséges és nagyon finom :D Igaz, én a zsemlemorzsa helyett darált zabpelyhet használtam bele is és forgatáshoz is, ráadásul kevesebb is elég volt (bele 100g, forgatáshoz csak 25g ment el). 18 golyócska lett, mert annyi kockát vágtam a sajtból :D

Midna
Midna / Midna p, 2014-08-01 21:05

Most sülnek a kis golyócskák:) Füstölt sajtot tettem bele és nagyon finom lett! :) Viszont nagyon naiv voltam amikor azt hittem 20 percnél többet nem fogok a konyhába tölteni.. Kíváncsi lennék ki csinálja meg 10 perc alatt a reszelést a golyókat..De mindegy az eredmény kárpótolt:)

andika31
andianyu / andika31 p, 2014-07-18 13:21

Nagyon finom lett, köszönjük! Én sajttal illetve kolbásszal töltöttem meg - utóbbit párom nagy örömére :)

Zsüli
Zsüli h, 2014-03-31 18:24

Sziasztok!
Fagyasztott, gyalult tökből készítettem el,kiolvadás után jól kinyomkodtam,kb.ökölnyi mennyiség lett.Mindent tettem bele,amit húsos fasírtba kell /reszelt hagyma-fokhagyma,1tojás,pirospaprika, 1 tk olaj,só,fekete bors,pici kaporral,chili/ . 12 db lett belőle.Mennyei!! Köszönöm a szupi receptet!
Üdv:Judit

mociccah
mociccah k, 2013-08-27 17:48

Nagyon finom! Egész nyáron "étlapon volt", és szerintem holnap is soron lesz, füstölt sajtkockával megunhatatlan. Köszönöm a receptet :)!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2013-07-06 13:44

Nagyon örülök, hogy rátaláltam, mentem, köszönöm szépen, van cukkinim az udvarba, most már nőtt az elkészítési lehetőségem.:)
Szép nyárias hétvégét kívánok, és még sok nyárias napot, lehetőleg vakációs lehetőséggel ! :)
Éva-Anyóca

Zsálya
Zsálya sze, 2012-10-03 20:23

Mi ma vacsira laktunk be belőle dageszra egy kis rizzsel és fokhagymás tejföllel... Fincsi lett nagyon, azt meg végképp nem gondoltuk volna, hogy cukkinitől így jól lehet lakni :) Hogy egy kis konyhatechnikai beszámolóval is kiegészítsem a mondandómat, s ne csak áradozzak itt jóllakottan: besóztam a cukkinit reszelés után, és egy szűrőben hagytam kb. fél órát lecsepegni és még ki is csavargattam kicsit - elég sok lé lejött róla, de még így is sokallottam csöppet a zsemlemorzsát, amit felvett végül. A biztonság kedvéért egy kis maradék reszelt sajttal feldúsítottam a masszát, nem tudom, hogy anélkül milyen, így mindenesetre isteni volt :) A végére egészen meglódult a fantáziám, úgyhogy a legközelebbi sütéskor valószínűleg többféle lesz, szezámos, lenmagos, fokhagymás, stb... nyami :) Köszi a receptet, felvettük a repertoárba!

Kovács Nikolett
Kovács Nikolett p, 2012-08-17 13:56

Szia!

Nemrég kezdtünk el áttérni a tudatos étkezésre és nagy öröm volt nekem ez a könnyen és gyorsan elkészíthető recept. Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom:) A 18 hónapos kismanóm is ette:)
Babás körben többen is elkészítették már köszönjük:) Üdv Niki

nagymokuc
nagymokuc h, 2012-08-13 15:31

Nagyon finom lett, mindenkinek csak ajánlani tudom! Gyors, egyszerű, isteni! :)))

vavy1122
vavy1122 / vavy1122 szo, 2012-08-04 19:56

Húúúú ez gyors volt és isteni finom!! Nagyon köszönöm!!
Az eredeti recepten némi-nemű változtatást eszközöltem, a sajt helyett sonkát tettem bele mert csak az volt, de így is nagyon jó lett. Még a 4 éves gyerekem aki leveseken és tésztán kívül nem nagyon eszik meg semmit, még ő is bevágott vagy kettőt!!

welli
welli k, 2012-07-31 14:21

Sziasztok!

Valaki próbálta esetleg ezt a receptet (vagy más zöldségfasírtot) zsemlemorzsa és egyéb kenyérszármazékok nélkül? Simán tojással és fűszerekkel működhet?
Másik kérdés: nem szívesen sütök olajban - mehetne ez a massza gombócokat formálva (pl. a muffinsütő lyukacskáiba helyezve) a sütőbe is? Ilyenkor miben kell változtatni a recepten?
Köszönöm, ha tudtok segíteni. Otthon vár (hogy engem vagy a jobb sorsot, azt nem tudom) a cukkini a hűtőben :)

bnoi7525
bnoi7525 k, 2014-07-22 17:34

Szia, én mindig zabkorpát használok a fasírt-félékhez, felszívja a folyadékot, de ugyanakkor egészséges. Holnap meg is csinálom ezt a receptet, mert 6 nagy cukkinit hoztunk a kertből. :-)

nyughatatlan8
nyughatatlan8 k, 2012-09-04 09:55

Szia Welli!Remélem még tudod használni a tanácsomat.Én sem nagyon ehetek olajban sült dolgokat.A fasírtot muffinsütőben sütöm,és a masszába keverek bele egy kis olajat.A muffinsütöt kisebb darabokra vágott alufóliával bélelem ki és egy csepp olajat öntök mindegyik lyukba,ahova fasírt kerül.Az üresekbe vizet teszek.A férjemét vékony baconszeletekkel bélelem ki és úgy teszem bele a golyócskákat,amibe néha sajtkockákat is dugok.A tetejét is lekenem egy kis olajjal. Szerintem hasonlóan működne ez ezzel a cukkini fasírttal is.Azt nem tudom,hogy zsemlemorzsa nélkül működik-e,valami"tartalom" kellene bele.Sok szerencsét,remélem segítettem!Üdv.:Éva

welli
welli v, 2012-09-09 00:00

Kedves Éva! Köszönöm szépen, mindenképpen segítettél! Kipróbálom a módszert :) Eszter

zsofyy
zsofyy k, 2013-08-20 18:02

Szia Eszter!
Próbáltad végül sütőben sütni? Hogy sikerült? Én sem szívesen sütök olajban. Köszi: Zsófi

Bea911
Bea911 p, 2012-07-27 01:37

Zoldbab fozelek melle keszitettem el, nagyon nagy sikert aratott! :)

farkas76
farkas76 cs, 2012-07-05 12:33

Most csináltam ilyet először, de nagyon finom lett. Azt hiszem gyakran megismételjük a nyáron :)

evakadar74
evakadar74 cs, 2012-07-05 12:12

elkészítettem most ebédre....és ....NAGYON FINOM VOLT:-D!
köszönet a receptért.egyszerű és nagyszerű:-)

szuprit
szuprit v, 2010-09-05 17:34

EGYSZERŰ és NAGYSZERŰ!
Nekem mindegyik változata bejött, mert hát kipróbáltam sajttal és anélkül, kicsavarva a cukkíni levét, és kicsavarás nélkül is :-)
Köszi ezt a finom és rendkívül egyszerű és gyors receptet!!!

flikflak
Flikflak / flikflak v, 2010-09-05 17:40

Szia Szuprit! :o)))

Nagyon szívesen!!!! Közben itt mosolygok, hogy minden verziót kipróbáltál :o)))
Legyen nagyon szép heted!
flikflak

Bató Edit
Bató Edit cs, 2010-08-05 11:50

Kedves Flikflak!
Köszi a jó tanácsokat, biztos finom a másik variáció is, lehet, hogy kipróbálom. Bár a sajt íze jól simult a cukkinihez, s két kis golyó maradt belőle, a többi elfogyott. Szerintem ez önmagáért beszél. Köszi mégegyszer! Üdv:Edit

debmo
Debmo / debmo sze, 2010-08-04 14:06

Hello Flikflak!
Arra gondoltam, hogy ha a lereszelt cukkinit besózod és egy kicsit hagyod a begyúrás előtt állni - hogy a levét engedje ki egy kicsit - , akkor nem lenne jobb? Vagy akkor az íze is menne vele?

flikflak
Flikflak / flikflak sze, 2010-08-04 19:47

Szia Debmo,

nekem a gyorsan, kevés morzsával verzió jött be leginkább. De próbáld ki Te is, hogy számodra miként készítve finomabb, illetve, ha nagyobb dózisban készíted, akkor úgysem lehet elég gyors az ember lánya, s marad a levezős-kinyomós változat. :o)

Bató Edit
Bató Edit sze, 2010-08-04 10:01

Szia Flikflak!
Ez nagyon finomnak tűnik és én imádom a cukkinit minden formában. Biztosan megsütöm.
Köszi a receptet! Üdv. Edit.

flikflak
Flikflak / flikflak sze, 2010-08-04 10:13

S még valami Edit :o)
Ha ennyire imádod a cukkini ízét, akkor a sajtos változatát valammi enyhe ízű sajttal, de méginkább a sajt nélküli változatát ajánlom. Ugyanis sajttal, s anélkül teljesen más az íze. Nem csak kicsit, hanem teljesen! Egy dominánsabb sajt esetén pedig már el is veszett teljesen maga a zöldség illuziója is...

uborkafa
uborkafa sze, 2010-08-04 09:19

Kedves Flikflak!

Na látod, ez már étel! Ezt biztosan ki fogom próbálni, és majd beszámolok róla.

Üdvözlettel

uborkafa

flikflak
Flikflak / flikflak sze, 2010-08-04 09:53

Szia,

Javaslat:
Ha elég gyors vagy, akkor kevés zsemlemorzsa elég a masszába.
Ám ha vagy több cukkiniből csinálod, vagy lassabban, akkor inkább a reszelés után sózd, nyomkodd ki a levét, s úgy folytasd tovább. S még így is lehetséges, hogy több morzsa kell, de ekkor elvészhet a nagyon "cukkinissága".
Mosolygós napot!
Flikflak

uborkafa
uborkafa sze, 2010-08-04 16:01

Kedves Flikflak !

Nagyon kedves vagy, köszönöm a hasznos tanácsokat.

Köszönöm a mosolygós napot. Hasonlókat Neked is!

Üdvözlettel

uborkafa

450