r
Nosalty Logó

Csokis mézes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Csokis mézes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 840 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 10048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 840 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    370 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4478.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1788 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1534.1 g
  • Cukor
    802 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2468 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1573 micro
Összesen 10048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és viszonylag lágy tésztát gyúrunk. (A cukrot kávédarálón szoktam ledarálni, ilyenkor belerakok 2-3 szem szegfűszeget is, és így megvan az őrölt szegfűszeg+porcukor)
  2. A tésztát 4 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátulján kisütjük a lapokat (10 perc/lap).
  3. Elkészítjük a krémet: 4 dl. tejet feltesszük főni a cukorral. Közben a lisztet csomómentesre kikeverjük az 1 dl tejjel, és belekeverjük a tojássárgákat is.
  4. A felforrt tejhez hozzáöntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük, majd belekeverjük a csokoládét. Hagyjuk kihűlni, és néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. Végül hozzáadjuk a habosra kevert vajat.
  5. Az első tésztalapra rákenjük a krém felét. Rátesszük a második lapot, azt megkenjük lekvárral. Befedjük a harmadik lappal, arra rákenjük a maradék krémet. Végül rátesszük a negyedik lapot.
  6. Csokimázat készítünk: vajat felolvasztjuk, belerakjuk a porcukrot, kakaóport és besűrítjük (nem szabad forralni!). Ha kiválna a zsiradék, egy kortynyi tejet elegyítsünk bele. Rákenjük a sütemény tetejére. Másnap szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17764
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az 1998-as Fakanál recepttár második számában leltem rá Kiss Zoltánné receptjére Mikulás ünnepség után. Ez csak annyiból lényeges, hogy rengeteg csoki halmozódott fel a gyerekek révén, és egyből tudtam, így fogom azokat hasznosítani. De mivel többnyire tejcsokoládéról van szó, ezért a receptet úgy változtatom olyankor, hogy 30 dkg cukor helyett csak 20-at, a csokiból pedig 10 helyett 20 dkg-ot rakok bele.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!