Csokis keksz recept

Kalória?
Csokis keksz
Csokis keksz
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a karácsonyi dobozokban a negyedik, és szerintem egyben legfinomabb keksz. Kinézetre könnyen összetéveszthető a kapucsínós keksszel, az illatuk alapján lehet megkülönbözetetni, hogy melyik-melyik.(Szintén a Szakácsok könyvében található recept alapján, az arányokat itt-ott módosítva, készítettem.)

hozzávalók / 10 adag

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokis tallérok, csokoládés keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót. Tovább keverjük.
  2. Hozzákeverjük a tojást és a sütőporos-szódabikarbónás lisztet. Végül a durvára vágott diót és csokoládét is beledolgozzuk a tésztába.
  3. A masszából sütőpapíron 3-4 cm átmérőjű hengert formálunk, fóliába tekerjük, és két órán át a hűtőben pihentetjük.
  4. A tésztahengert 1 cm széles korongokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire téve, mehetnek is a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe (légkeveréses üzemmódban), 14 percre. A kész kekszeket rácson hagyjuk kihűlni.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 106 156
elküldve: 6
receptkönyben: 1 115
elkészítve: 13/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (39)

m.kleo05
m.kleo05 cs, 2012-04-26 09:57

Szia!
Láttam egy főzőműsorban, hogy elméletileg minden kekszet le lehet fagyasztani! Ott úgy csinálta a szakács: a masszából fagylaltos kanállal kiszaggatott párat, tepsire tette és berakta a fagyóba 1 órára, majd amikor kivette bele lehet tenni a tepsiről zacsiba és mehet vissza a fagyóba, ha pedig jönnek a vendégek csak ki kell venni és ha már nem beton kemény lapigatni és mehet a sütőbe! A kérdésem az lenne, hogy szerinted a recepteddel ezt meg lehet e tenni? Az a baj hogy csak a végén kapcsoltam az adóra és nem láttam a pontos receptet, de elméletileg az mondták minden keksz recepttel meg lehet tenni! Válaszod köszönöm!

arkcsiga
arkcsiga szo, 2011-10-01 08:23

Sosem értettem azokat a hsz-kat, amiknél az állt, hogy követte a receptet, mégsem sikerült. Most mégis ilyen cipőben járok. Minden utasítást, követtem, de a félelmem beigazolódott, az étcsoki darabokban maradt és nem lett olyan mint a képen... vmi ötlet mit tehetnék?

Hugiii
Hugiii / Hugiii k, 2012-04-24 14:39

Mielött beleraknád a csokit kicsit olvaszd meg,hogy ne legyenek benne darabok.

Sok sikert,remélem az ötlet beválik! Hugiii-tól arkcsigának

arkcsiga
arkcsiga cs, 2011-09-29 17:16

Nekem ugyanez a recept van meg, pár deka eltéréssel, de nem étcsokival, hanem tejcsokival. Annál viszont a csokidarabok egyben maradnak, pont ez a lényege annak a keksznek. Csak nem értem itt hogy lesz az egész csokis, miért nem marad darabos? Addig nem állnék neki, mert az étcsokiért nem vagyok oda.Köszi.

petra
Petra / petra h, 2011-05-23 08:31

Baracklekvár,
Ha emlékeim nem csalnak, frissiben belül puha kívül ropogós, egy-két nap után ropogós mindenhol.
Üdv,

dinus-smile
dinus-smile v, 2011-01-09 15:26

Kedves Petra,

köszönöm, hát legközelebb majd jobb lesz. Több mint egy éjszakán át volt hűtőben.
Azért fogyogat.. :) Kihűlt, összetörtem kis háromszögekre a "nagy kekszet", és bedobozoltam.

Tejjel pl. finomabb, mint az xy gyártó reggelire javasolt keksze :)
Szóval, a kezdeti csalódás már elpárolgott.
Ed

petra
Petra / petra p, 2011-01-07 12:58

kedves Ed,
sajnálom a kudarcod,
valami hiba csúszhatott a folyamatba a készítés során, mert "működnie" kell a receptnek, ahogy a fenti fotón lévő kekszek is igazolják
betartottad a 2 órás hűtőben való pihentetési időt?
a 180 fok, gázsütő 4-es fokozatának felel meg
arra gyanakszom én is, hogy nem lehetett kellően meleg a sütő..

dinus-smile
dinus-smile cs, 2011-01-06 19:22

Sziasztok!

Olyan jó ötletnek tűnt ez a keksz, meg is sütöttem. És nagyot csalódtam :S

Bekerült a sütőbe, és összefolyt az egész. Így, amikor készen lett, kicsit odakokszolt a széle, mert nem tudtam, hogy meddig is kell sütni hagyományos sütőben, így is puhácska volt, mikor kivettem, és egy nagy barna téglalap lett a sok apróból.

Milyen állagú, amikor kiveszed és tényleg jó?
Miért folyt össze? Szépen felvágtam a rudat, és eligazgattam a tepsiben.
Nem volt elég meleg a sütő?

Köszi előre is! Ed

kiskunsag
kiskunsag p, 2012-05-11 12:57

Szia
Én is jártam már így keksszel,nem ezzel.S úgy oldottam meg,hogy mikor kivettem az összefolyások mentén késsel szét vágtam őket.Igaz nem szép alakú de nagyon finom így is :-)
Nálam a család nem bánja hogy nem keksz formája van.

petra
Petra / petra cs, 2010-12-09 14:51

jó pár nappal előre nyugodtan elkészíthetitek, bár a hetekkel korábbi dobozolásban azért nem lennék biztos

pucok
Bloemcake / pucok szo, 2010-12-04 14:06

a hozzávalókat nézve.. 1-2 napra saccolom a tojás miatt. én még csak tanuló vagyok, de ha jól tudom, akkor 1-2 napig áll el a tojással készített sütemény. :)

Ginevra
Bloemcake / Ginevra v, 2010-11-14 22:50

Az lenne a kérdés, hogy fém dobozban meddig áll el?
Ajándékba sütök sütit karácsonyra, és jó lenne előre megsütni, kérdés mennyivel tudok előre dolgozni, ha ezt sütöm (1-2 nap/ 1-2 hét)?

petra
Petra / petra p, 2010-07-09 13:36

barna cukorral szerintem finomabb, de persze sima kristálycukorral is "működik" a recept

Kkk
Bloemcake / Kkk cs, 2010-07-08 18:01

Azt szeretném kérdezni, hogyha barna cukor helyett sima cukrot teszek bele, akkor az mennyivel változtatja meg a keksz ízét?

petra
Petra / petra h, 2010-02-15 13:46

szia Bé,
durvára vágva megy a tésztába a csoki is!
a végén neked is ilyen sötét színűek lesznek a kekszek:-)

Bé
Bloemcake / cs, 2010-02-04 11:45

az étcsoki olvasztva kerül bele a tésztába vagy durvára vágva, mint a dió? csak azért nem tiszta, mert az utasításból nekem az jön le, hogy durvára vágva viszont a kekszek sötét színűek pedig nincs bennük kakaópor. :) köszi előre is a segítséget!

Frukkuska
Frukkuska sze, 2009-09-23 08:52

Kedvesek vagytok, köszönöm. Megnézen, hátha valamilyen csoda folytán bennmaradt a dobozban a régi recept.

petra
Petra / petra k, 2009-09-22 13:00

Sajnálom. Ilyen masinához eddig nem érkezett be recept, de reméljük, hogy egy kedves olvasónk majd tud segíteni!

Frukkuska
Frukkuska k, 2009-09-22 11:52

Köszönöm a gyors reagálást!
Nem egészen a darálósra gondoltam... rég, még Csehszlovákiából hoztunk egy érdekes szerkezetet , egy fém henger az alap, különböző kivágásu kis kerek korongokat kell a végére illeszteni, a nyers tésztát pedig azokon keresztül kipréselni és különböző szép formáju kis kekszek lesznek. Sajnos nem tudom értelmesebben elmagyarázni. Én akkor még gyerek voltam, csak arra emlékszem, hogy egy kedves ismerős néni ( aki mesterien használta ezt a szerkezetet) buzditására vette anyukám a gépet, de a recept szlovákul volt ami járt hozzá, igy nem volt a hasznunkra... a néni receptjei, amiket kaptunk tőle, az évek folyamán elkallódtak, ő pedig már az angyaloknak süt-főz. Mindeféle receptttel probáltam már, de vagy túl lágy volt a tészta, vagy túl kemény... valami miatt nem találtam meg a megfelelőt. Egyszer valamely bevásárlás alkalmából az Aldiban vagy Lidl-ben, már nem emlékszem pontosan, hasonló gépet kináltak, csak ennek már az alkatrészei mind műanyagból készültek...mig az a régi, amit már megörököltem, még inox... ezért is gondoltam, hogy kár lenne ha parlagon heverne. Ha valakinek van ilyen készüléke és egy jól bevált receptje...örülnék ha megosztaná velem. Köszönöm.

Frukkuska
Frukkuska k, 2009-09-22 11:18

Sok receptet kiprobáltam már az oldalról, ha gondban vagyok már szinte rutinszerűen pötyögöm be a honlap cimét.
Most kekszkinyomóhoz való receptet keresek, tudtok ebben segiteni?

Előre is köszönöm, Frukkuska.

Noncsiga
Noncsiga / Noncsiga cs, 2009-07-02 21:43

Nagyon jó receptnek tűnik, ki fogom próbálni. Ebből a mennyiségből kb mennyi darab lesz? (Mert lehet 10 étvágytalan és 10 falánk vendég:D )

Anna97
Bloemcake / Anna97 sze, 2008-11-19 14:25

Köszönöm a gyors választ! Hamarosan nekikezdek a karácsonyi sütögetéshez, ez lesz az egyik vendégváró süti.
További sikereket és -mondhatom a többi olvasó nevében is- még több receptet kívánunk!
Panni

petra
Petra / petra sze, 2008-11-19 10:15

kedves Panni,
köszönjük a kedves szavakat, örülünk, hogy tetszik az oldalunk:-)
a 1,5 tojás szó szerint értendő: 1 tojás + egy másik tojásnak a fele (sárgájának és fehérjének is a fele) :-)
További jó főzőcskézést!

Anna97
Bloemcake / Anna97 sze, 2008-11-19 08:25

Szia!
Mindenek előtt gratulálni szeretnék az oldaladhoz, melyet napi rendszerességgel látogatok és sok receptedet kipróbálok- eddig sikerrel! Köszönöm!
Ennél a receptnél azt szeretném kérdezni, hogy a 1,5 tojás mit jelent?
Panni

Legfrissebb cikkek

Heti menü: búcsú a nyártól
Heti menü: búcsú a nyártól
Még egyszer, búcsúzóul a nyár fogásai! Lecsó, grillezett ételek, rengeteg gyümölcsleves - használd ki az utolsó heteket és főzz a sok isteni zöldséggel és gyümölccsel!
A hét szakácsa: Pogácsa
A hét szakácsa: Pogácsa
Eheti kiemelt szakácsunk Pogácsa, alias Kriszta, mindig ösztönösen és nagy kreativitással áll az új receptek elkészítésének, ha hiányzik hozzá valami, bátran rögtönöz.
451