Cappuccino-szelet recept

Kalória?
Cappuccino-szelet
Cappuccino-szelet
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cappuccino kedvelők szíves figyelmébe ajánlom ezt a süteményt!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávékrémes piskóta, cappuccinós piskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
  2. A sütőport és a kakaóport elvegyítjük a liszttel, majd az étolajjal együtt a tojásos masszához keverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk.Tepsibe öntjük és megsütjük.
  4. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd kihűtjük.
  5. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összevegyítjük.
  6. A krémet kettévesszük. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és az őrölt kávét.
  7. A megsült tésztára először a fehér krémet, majd a barnát kenjük.
  8. A tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25X30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 81 082
elküldve: 24
receptkönyben: 1 082
elkészítve: 45/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi71

Mióta szakács: 2009.10.04.
19 recept

Hozzászólások (28)

Nikosz88
Nikosz88 cs, 2014-04-24 12:45

Húsvétra megsütöttem, isteni finom lett, pikk-pakk elfogyott. Bekerült a kedvenc sütijeim közé. :)

balintmonika
balintmonika szo, 2014-02-01 23:00

Az elkészítés se nagy truváj,de kis túlzással mondhatom-pontosabban írhatom-gyorsabban elfogyott,mint ahogy elkészült!

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet k, 2013-01-01 23:00

Szia ildi71!
Mióta megtaláltam a receptet, többször elhatároztam, hogy megsütöm, csak az tartott vissza, hogy a családom nem nagyon szereti a vajas krémeket. De nekem ezt mindenképpen meg kell kóstolnom! Ezért kompromisszumos megoldást kellett találnom. A krémeket úgy készítettem, hogy 1 csomag tejszín ízű pudingport megfőztem 3 dl tejben 4 ek. cukorral, és külön1 csomag karamell ízű pudingport 4 ek. cukorral 2 kávéskanál nescaféval és 1 evőkanál kakaóporral megfőztem szintén 3 dl. tejben. Fél liter Hulalát felvertem, elosztottam a két krém között, és óvatosan összeforgattam velük. Ezt rétegeztem a tésztára. Úgy nézett ki, mint a Tied, és mindenki ezt kapkodta le a süteményes tálcáról leghamarabb. Ennél nagyobb dícséret szerintem nem kell! Köszönöm a receptet, állandó szereplője lesz az ünnepeknek, és remélem nem bánod, hogy kicsit átalakult nálunk.

ildi71
Ildi71 / ildi71 sze, 2013-01-02 21:45

Kedves Erzsébet!
Egyáltalán nem bánom, hogy átformáltad a receptet, sőt, köszi szépen. Így azok is elkészíthetik, akik ódzkodnak a vajas krémektől. Kíváncsiságból én is kipróbálom, lehet hogy így még finomabb :)

Rius77
Rius77 cs, 2012-12-13 14:22

Egyszerűen fantasztikus süti:)) Hétvégén megsütöttem, de család bejelentette, hogy Karácsonyra dupla adagot süssek:)))) Mindenkinek ajánlom ezt a sütit:)))

Puszinyuszi
Puszinyuszi k, 2012-06-26 16:43

Annyira finom a tésztája és annyira finom a krém rajta,hogy a fiam ilyet kért szülinapjára.
Tényleg egy finom krémes cappuccinora emlékeztet.

zsuzsika-10
zsuzsika-10 h, 2011-08-29 20:13

Tegnap megsütöttem nagy sikere volt,gyors egyszerű és nagyon-nagyon finom,legközelebb duplázom az adagot!!! Köszönet a receptért!!

ildi71
Ildi71 / ildi71 p, 2011-05-06 08:44

Kedves Györgyi és Ildikó!

Köszönöm a dicsérő szavakat és igazán örülök hogy nektek is ízlik a süti!

gyorgyim
gyorgyim cs, 2011-05-05 19:01

Kedves Ildi!
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a süti!!!
Névnapomra megsütöttem a kollégáknak és egy-két óra alatt elfogyott az egész. :)

simonneildiko79
Ildikó79 / simonneildiko79 cs, 2011-05-05 13:28

Szia ildi71! Én most hétvégén csináltam meg a receptedet nagyon finom lett, igaz én a piskótát kettévágtam és a két krém közzé tettem az egyik piskóta lapot. De nagyon isteni ízvilága van ennek a sütinek. További jó munkát:Ildikó

Bihary Livia
Bihary Livia h, 2011-04-25 20:10

Nálam is elkészült, igazám egyszerű és finom, most kicsit elteltünk a húsvéti ételekkel,de még maradt belőle és később is jó lesz! Köszi a jó receptet!

Zsuzska1968
Zsuzska1968 szo, 2011-02-26 06:41

Én is megsütöttem és nagy sikere volt a családban! nagyon finom!!!!Köszi, hogy megosztottad velünk!

ildi71
Ildi71 / ildi71 k, 2011-02-22 12:15

Kedves Anita!
Jó ötlet a tejszínhab! És örülök, hogy egyre többeknek ízlik.

Anita 78
Anita 78 k, 2011-02-22 11:36

Nagyon-nagyon finom!!! Én a tetejére raktam egy kis tejszínhabot is. Köszi ezt az isteni receptet!!!
Üdv:Anita

ildi71
Ildi71 / ildi71 p, 2010-11-26 18:55

Köszi, örülök hogy ízlett. Amikor először megsütöttem, én sem gondoltam volna, hogy az ízek ilyen jól "összepasszolnak".

noranarcisz
noranarcisz p, 2010-11-26 13:14

Tegnap előtt csináltam meg,isteni finom ízvilága van :)
Én véletlenül úgy csináltam,hogy a krém megfelezése után az egyik felébe tettem a kakaót,a másikba a kávét.Kicsit fáradt voltam :)))
Úgy is csak ezt hallottam a páromtól:Hhhhmmmmmmm,de finom :)
Köszi a receptet!

Legfrissebb cikkek

Top 11 sült zöldség 150 kcal alatt
Top 11 sült zöldség 150 kcal alatt
Zöldségek nélkül nem étel az étel, mutatunk most 11 sült zöldség receptet, amit érdemes köretként kipróbálnod!
Besamel - az alapszósz
Besamel - az alapszósz
Egy Konyhafőnöktől elvárható, hogy tökéletes, csomómentes besamelt készítsen. Te tudod, mi a története, és hogyan készül ez az alapszósz?
Kacsageometriák - Fodor Pál Zoltán kedvenc receptje
Kacsageometriák - Fodor Pál Zoltán kedvenc receptje
A Konyhafőnök második évadának második fordulójában ismét megmutatták kedvenceiket a versenyzők. Íme Fodor Pál Zoltán mértani ihletésű nagyszerű kacsaételének receptje.
1334