Cappuccino-szelet recept

Kalória?
Cappuccino-szelet
Cappuccino-szelet
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cappuccino kedvelők szíves figyelmébe ajánlom ezt a süteményt!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávékrémes piskóta, cappuccinós piskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
  2. A sütőport és a kakaóport elvegyítjük a liszttel, majd az étolajjal együtt a tojásos masszához keverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk.Tepsibe öntjük és megsütjük.
  4. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd kihűtjük.
  5. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összevegyítjük.
  6. A krémet kettévesszük. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és az őrölt kávét.
  7. A megsült tésztára először a fehér krémet, majd a barnát kenjük.
  8. A tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25X30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 85 357
elküldve: 24
receptkönyben: 1 097
elkészítve: 48/58
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi71

Mióta szakács: 2009.10.04.
19 recept

Hozzászólások (28)

Nikosz88
Nikosz88 cs, 2014-04-24 12:45

Húsvétra megsütöttem, isteni finom lett, pikk-pakk elfogyott. Bekerült a kedvenc sütijeim közé. :)

balintmonika
balintmonika szo, 2014-02-01 23:00

Az elkészítés se nagy truváj,de kis túlzással mondhatom-pontosabban írhatom-gyorsabban elfogyott,mint ahogy elkészült!

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet k, 2013-01-01 23:00

Szia ildi71!
Mióta megtaláltam a receptet, többször elhatároztam, hogy megsütöm, csak az tartott vissza, hogy a családom nem nagyon szereti a vajas krémeket. De nekem ezt mindenképpen meg kell kóstolnom! Ezért kompromisszumos megoldást kellett találnom. A krémeket úgy készítettem, hogy 1 csomag tejszín ízű pudingport megfőztem 3 dl tejben 4 ek. cukorral, és külön1 csomag karamell ízű pudingport 4 ek. cukorral 2 kávéskanál nescaféval és 1 evőkanál kakaóporral megfőztem szintén 3 dl. tejben. Fél liter Hulalát felvertem, elosztottam a két krém között, és óvatosan összeforgattam velük. Ezt rétegeztem a tésztára. Úgy nézett ki, mint a Tied, és mindenki ezt kapkodta le a süteményes tálcáról leghamarabb. Ennél nagyobb dícséret szerintem nem kell! Köszönöm a receptet, állandó szereplője lesz az ünnepeknek, és remélem nem bánod, hogy kicsit átalakult nálunk.

ildi71
Ildi71 / ildi71 sze, 2013-01-02 21:45

Kedves Erzsébet!
Egyáltalán nem bánom, hogy átformáltad a receptet, sőt, köszi szépen. Így azok is elkészíthetik, akik ódzkodnak a vajas krémektől. Kíváncsiságból én is kipróbálom, lehet hogy így még finomabb :)

Rius77
Rius77 cs, 2012-12-13 14:22

Egyszerűen fantasztikus süti:)) Hétvégén megsütöttem, de család bejelentette, hogy Karácsonyra dupla adagot süssek:)))) Mindenkinek ajánlom ezt a sütit:)))

Puszinyuszi
Puszinyuszi k, 2012-06-26 16:43

Annyira finom a tésztája és annyira finom a krém rajta,hogy a fiam ilyet kért szülinapjára.
Tényleg egy finom krémes cappuccinora emlékeztet.

zsuzsika-10
zsuzsika-10 h, 2011-08-29 20:13

Tegnap megsütöttem nagy sikere volt,gyors egyszerű és nagyon-nagyon finom,legközelebb duplázom az adagot!!! Köszönet a receptért!!

ildi71
Ildi71 / ildi71 p, 2011-05-06 08:44

Kedves Györgyi és Ildikó!

Köszönöm a dicsérő szavakat és igazán örülök hogy nektek is ízlik a süti!

gyorgyim
gyorgyim cs, 2011-05-05 19:01

Kedves Ildi!
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a süti!!!
Névnapomra megsütöttem a kollégáknak és egy-két óra alatt elfogyott az egész. :)

simonneildiko79
Ildikó79 / simonneildiko79 cs, 2011-05-05 13:28

Szia ildi71! Én most hétvégén csináltam meg a receptedet nagyon finom lett, igaz én a piskótát kettévágtam és a két krém közzé tettem az egyik piskóta lapot. De nagyon isteni ízvilága van ennek a sütinek. További jó munkát:Ildikó

Bihary Livia
Bihary Livia h, 2011-04-25 20:10

Nálam is elkészült, igazám egyszerű és finom, most kicsit elteltünk a húsvéti ételekkel,de még maradt belőle és később is jó lesz! Köszi a jó receptet!

Zsuzska1968
Zsuzska1968 szo, 2011-02-26 06:41

Én is megsütöttem és nagy sikere volt a családban! nagyon finom!!!!Köszi, hogy megosztottad velünk!

ildi71
Ildi71 / ildi71 k, 2011-02-22 12:15

Kedves Anita!
Jó ötlet a tejszínhab! És örülök, hogy egyre többeknek ízlik.

Anita 78
Anita 78 k, 2011-02-22 11:36

Nagyon-nagyon finom!!! Én a tetejére raktam egy kis tejszínhabot is. Köszi ezt az isteni receptet!!!
Üdv:Anita

ildi71
Ildi71 / ildi71 p, 2010-11-26 18:55

Köszi, örülök hogy ízlett. Amikor először megsütöttem, én sem gondoltam volna, hogy az ízek ilyen jól "összepasszolnak".

noranarcisz
noranarcisz p, 2010-11-26 13:14

Tegnap előtt csináltam meg,isteni finom ízvilága van :)
Én véletlenül úgy csináltam,hogy a krém megfelezése után az egyik felébe tettem a kakaót,a másikba a kávét.Kicsit fáradt voltam :)))
Úgy is csak ezt hallottam a páromtól:Hhhhmmmmmmm,de finom :)
Köszi a receptet!

1334