Burgonyás blini recept

Burgonyás blini
Burgonyás blini
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A blini az oroszok palacsintája, amelynek tésztájába kerül kevés élesztő, és jellemzően kisebb méretűre sütik. Édesen és sósan egyaránt készítik. Szívesen fogyasztják előételként pl. kaviárral, halas krémmel, céklával. Sokféle blini receptet olvastam, volt közöttük sörös, tejszínes, burgonyás stb. változat. Szemezgettem a receptek között és a számomra szimpatikus összetevőket kiválogattam, és kialakítottam a magam blini receptjét. Nekem nagyon ízlett a végeredmény, bár összehasonlítási alapom nem volt.
Kapros halkrémmel tálaltam, amelyet vajban sült tilápia halból, házi krémsajtból készítettem és friss kaporral, sóval, fokhagymával ízesítettem.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A blinit előre kisüthetjük, és tálalás előtt felmelegíthetjük. Kínálhatjuk sósan, hallal, halkrémmel, lazaccal, kaviárral, céklasalátával stb., és édesen lekvárral, gyümölccsel, túróval, ízlésünk és kedvünk szerint.

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

orosz palacsinta halkrémmel, orosz lepénykék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A liszteket egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a sót, a simára tört főtt burgonyát és a felfutott élesztőt.
  3. Jól elkeverjük a masszát, és 1-2 órát langyos helyen pihentetjük, közben egyszer összekeverjük.
  4. Ezt követően a tésztához keverjük a tojások sárgáját, 2 dkg olvasztott vajat és a laza habbá vert tojások fehérjét. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet, hogy könnyen kanalazható, de sűrű palacsintatészta állagú legyen a masszánk.
  5. Egy serpenyőben (lehetőleg teflon serpenyőt használjunk) felolvasztunk kb. 1 dkg vajat. Egy nagyobb evőkanál segítségével 3-4 kisebb palacsintányi tésztát csorgatunk a serpenyőbe, és mindkét felén megsütjük, majd egy lapáttal kiemeljük.
  6. Minden következő adag blini sütése előtt tegyünk egy kevéske vajat a serpenyőbe, de csak egészen keveset, és süssük ki az összes tésztát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 039
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

762