Barackos túrótorta 6. recept

megosztás
0
Kalória?
Barackos túrótorta 6.
Barackos túrótorta 6.
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most kezdődik az őszibarackszezon, és úgy gondolom, aktuális recept.
Egy süteményes fórumban találtam ezt a süteményt már jópár éve. Akkor rögtön megsütöttem, és azóta is egyik kedvencünk.
Nagy dilemmában voltam, mert két képem van. Az egyiken szép a torta oldala, a másikon az őszibarack szebb. Azután úgy gondoltam, inkább az őszibarackra megyek. Itt az lett a baj, hogy nem tejszínhabbal kentem az oldalát, hanem tejszínhabporral, és az nem igazán sikerült.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

ajánlat

Megjegyzés:
Télen befőttből is lehet készíteni.
Én nem tudom a piskótát szépen elvágni, és ezért 3 lapban sütöm meg. Macerásabb, de így biztosan egyformák a lapok.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mutatós őszibarackos túrótorta
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A piskótát a szokott módon megsütjük, és három lapra vágjuk.
  2. A túrót a citrom héjával és a levével, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a joghurtot, és az előzőleg pépesített őszibarackot.
  4. A kevés hideg vízbe áztatott zselatint felolvasztjuk, de nem forraljuk.
  5. Hozzáadjuk a túrós masszához.
  6. Amikor már kicsit sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a felvert tejszínt.
  7. Az alsó tortalapot tálra tesszük, és tortakarikát rakunk köré.
  8. A töltelék egy részét rákenjük, majd rárakjuk a következő tortalapot. Megint krém majd piskóta. A tetejét is bekenjük, de azt csak vékonyan.
  9. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni. (Általában este készítem el, és másnap veszem le a tortakarikát, és díszítem. Így biztos megdermed:)
  10. A díszítéshez az őszibarackot nem kell meghámozni, mert úgy sokkal szebb. A vékony szeleteket virágszirom alakban a tortára fektetjük úgy, hogy körben hagyunk egy kis helyet a tejszínhabnak.
  11. A tortazselét a leírás alapján készítjük el, majd belülről kifelé haladva az őszibarackot bevonjuk vele. Kevés elég rá, a torta többi részére ne follyon.  
  12. A torta oldalát bevonjuk az 1 dl tejszínből vert habbal.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 574
elküldve: 1
receptkönyben: 328
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz Éva

Mióta szakács: 2010.06.10.
19 recept

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Huncutka73
Huncutka73 v, 2012-02-26 18:25

Kedves Éva!

Tegnap készítettem el ezt a finomságot a "kislányom" 17. szülinapjára. Nagyon finom volt és nagy sikere volt a családunk körében. Köszi a receptet, bekerült a kedvencek közé! :))

MSzilvi
MSzilvi h, 2011-09-05 13:20

Nagyon finom. Igaz én nem tortának készítettem, hanem szögletes piskótát sütöttem. Erre került a krém, majd erre fektettem az érett barack szeletkéket. Finom és mutatós. Vendégeknek sütöttem és nagy sikerem volt vele. Köszönöm

szeva65
Sz Éva / szeva65 h, 2011-09-05 13:26

Én is csináltam már szögletesbe, akkor barack helyett epret használtam.
Örülök, hogy ízlett

futres
futres cs, 2011-09-01 20:20

Ez egyszerűen gyönyörű! Következő tortám ilyen lesz!

andymo
andymo / andymo cs, 2010-09-02 13:59

Kisfiam névnapjára tortát kért és mivel imádja a barackot is meg a túrót is nem volt kérdés milyen torta legyen de szerettem volna ha nem csak finom hanem szép is lesz..
Nos ezzel a csodás recepttel sikerült nem csak a kisfiamat hanem az egész családot lenyűgözni!
Köszönöm

Orsika86
Bloemcake / Orsika86 szo, 2010-07-24 18:45

Kedves Éva!
Van egy jó módszerem hogyan lehet egyenletesen szétvágni a tortalapokat!

Én úgy szoktam hogy késsel körbevágom ahol majd el akarom vágni és aztán egy cérnát feszítek ki és azzal vágom el!
Nekem mindíg egyenletesra sikerül.
A titka hogy ki kell hűlnie a piskótának!

Szép a tortád!

szeva65
Sz Éva / szeva65 szo, 2010-07-24 20:17

Köszönöm.
Nem is akkor van gondom, ha kétfelé kell vágni, hanem ha több részbe:) Soha nem lett egyforma.
Már ezt a módszert próbáltam én is, sőt van egy külön erre a célra gyártott tortaszelőm, de nagyon bénázok vele. Azután úgy döntöttem, hogy ha nem két lap kell, akkor külön-külön sütöm. Abban viszont lehet hogy igazad van, hogy ki kell hűlnie, mert szerintem ezt soha nem várom meg:D
Ki fogom próbálni.

Éva

697