Barackos túrótorta 6. recept

1 adag
697
kcal
Barackos túrótorta 6.
Barackos túrótorta 6.
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most kezdődik az őszibarackszezon, és úgy gondolom, aktuális recept.
Egy süteményes fórumban találtam ezt a süteményt már jópár éve. Akkor rögtön megsütöttem, és azóta is egyik kedvencünk.
Nagy dilemmában voltam, mert két képem van. Az egyiken szép a torta oldala, a másikon az őszibarack szebb. Azután úgy gondoltam, inkább az őszibarackra megyek. Itt az lett a baj, hogy nem tejszínhabbal kentem az oldalát, hanem tejszínhabporral, és az nem igazán sikerült.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

ajánlat

Megjegyzés:
Télen befőttből is lehet készíteni.
Én nem tudom a piskótát szépen elvágni, és ezért 3 lapban sütöm meg. Macerásabb, de így biztosan egyformák a lapok.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mutatós őszibarackos túrótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát a szokott módon megsütjük, és három lapra vágjuk.
  2. A túrót a citrom héjával és a levével, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a joghurtot, és az előzőleg pépesített őszibarackot.
  4. A kevés hideg vízbe áztatott zselatint felolvasztjuk, de nem forraljuk.
  5. Hozzáadjuk a túrós masszához.
  6. Amikor már kicsit sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a felvert tejszínt.
  7. Az alsó tortalapot tálra tesszük, és tortakarikát rakunk köré.
  8. A töltelék egy részét rákenjük, majd rárakjuk a következő tortalapot. Megint krém majd piskóta. A tetejét is bekenjük, de azt csak vékonyan.
  9. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni. (Általában este készítem el, és másnap veszem le a tortakarikát, és díszítem. Így biztos megdermed:)
  10. A díszítéshez az őszibarackot nem kell meghámozni, mert úgy sokkal szebb. A vékony szeleteket virágszirom alakban a tortára fektetjük úgy, hogy körben hagyunk egy kis helyet a tejszínhabnak.
  11. A tortazselét a leírás alapján készítjük el, majd belülről kifelé haladva az őszibarackot bevonjuk vele. Kevés elég rá, a torta többi részére ne follyon.  
  12. A torta oldalát bevonjuk az 1 dl tejszínből vert habbal.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 447
elküldve: 1
receptkönyben: 311
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz Éva

Mióta szakács: 2010.06.10.
19 recept

Hozzászólások (20)

Huncutka73
Huncutka73v, 2012-02-26 17:25

Kedves Éva!

Tegnap készítettem el ezt a finomságot a "kislányom" 17. szülinapjára. Nagyon finom volt és nagy sikere volt a családunk körében. Köszi a receptet, bekerült a kedvencek közé! :))

MSzilvi
MSzilvih, 2011-09-05 12:20

Nagyon finom. Igaz én nem tortának készítettem, hanem szögletes piskótát sütöttem. Erre került a krém, majd erre fektettem az érett barack szeletkéket. Finom és mutatós. Vendégeknek sütöttem és nagy sikerem volt vele. Köszönöm

szeva65
szeva65h, 2011-09-05 12:26

Én is csináltam már szögletesbe, akkor barack helyett epret használtam.
Örülök, hogy ízlett

futres
futrescs, 2011-09-01 19:20

Ez egyszerűen gyönyörű! Következő tortám ilyen lesz!

Pufi Fánk
Pufi Fánkh, 2011-08-29 09:06

Sziasztok!!!

Én most készítem el harmadjára csak most ananásszal.

köszi a receptet Petra!!

andymo
andymocs, 2010-09-02 12:59

Kisfiam névnapjára tortát kért és mivel imádja a barackot is meg a túrót is nem volt kérdés milyen torta legyen de szerettem volna ha nem csak finom hanem szép is lesz..
Nos ezzel a csodás recepttel sikerült nem csak a kisfiamat hanem az egész családot lenyűgözni!
Köszönöm

Orsika86
Orsika86szo, 2010-07-24 17:45

Kedves Éva!
Van egy jó módszerem hogyan lehet egyenletesen szétvágni a tortalapokat!

Én úgy szoktam hogy késsel körbevágom ahol majd el akarom vágni és aztán egy cérnát feszítek ki és azzal vágom el!
Nekem mindíg egyenletesra sikerül.
A titka hogy ki kell hűlnie a piskótának!

Szép a tortád!

szeva65
szeva65szo, 2010-07-24 19:17

Köszönöm.
Nem is akkor van gondom, ha kétfelé kell vágni, hanem ha több részbe:) Soha nem lett egyforma.
Már ezt a módszert próbáltam én is, sőt van egy külön erre a célra gyártott tortaszelőm, de nagyon bénázok vele. Azután úgy döntöttem, hogy ha nem két lap kell, akkor külön-külön sütöm. Abban viszont lehet hogy igazad van, hogy ki kell hűlnie, mert szerintem ezt soha nem várom meg:D
Ki fogom próbálni.

Éva

gregoreva
gregorevaszo, 2010-07-10 19:46

Olyan,mint egy gyönyörű narancs színű rózsa!Finom is lesz, remélem, nem csak szép.Köszi!Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
7 batátarecept az egészségért!
7 batátarecept az egészségért!
Édesburgonyaként ismerjük, pedig igazából nem is burgonya. Itthon is egyre több helyen kapható, sőt, meg is terem, úgyhogy érdemes megismerkedni vele közelebbről is!
697