Amerikai almás pite recept

Amerikai almás pite
Amerikai almás pite
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (134)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkor találtam ezt a receptet egy újságban, amikor az ominózus film első része ment a mozikban... A kíváncsiságtól hajtva rögtön meg is csináltam és nagy sikert arattam vele.  :-D

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon finom és szerintem nem is bonyolult!

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180°C-ra bemelegítjük.
  2. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A porcukorral, csipetnyi sóval, meg a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 15-20 percre jégbe hűtjük.
  3. A töltelékhez az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A cukorral, fahéjjal, szerecsendióval, és a liszttel összekeverjük, csipetnyi sóval és citromlével ízesítjük.
  4. A tészta felét lisztezett deszkán 0,5 cm vastag lappá nyújtjuk, és egy 24 cm átmérőjű kerek formát kibélelünk vele. A forma szélén kilógó részt levágjuk. A tölteléket belerakjuk, és egy kevés vízzel meglocsoljuk. A kis kockákra vágott vajat rászórjuk.
  5. A maradék tésztát kerek lappá nyújtjuk, ráborítjuk, és a széleket összenyomkodjuk. A leeső tésztából csíkot sodrunk, megcsavarva a tészta szélére fektetjük koszorú alakban, kissé rányomkodjuk. A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk, hogy a sülés közben keletkező gőz elillanhasson. A tetejét vízzel megkenjük és a porcukorral szórjuk.
  6. A forró sütőben 55-60 perc alatt szép pirosra sütjük.
  7. A formában, melegen, vagy hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 84
össznézettség: 282 245
elküldve: 109
receptkönyben: 2 430
elkészítve: 214/273
Facebookon megjelent: -

szakács

Maki

Mióta szakács: 2009.05.17.
5 recept

Hozzászólások (134)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alaleh
Alaleh cs, 2016-11-10 11:26

Szia
Ma elkészítettem.Nem vajat használtam de minden más u.a
Sajnos a töltelék elfolyt belőle felvágás után nemtudom miért

heva704
heva704 k, 2016-06-28 22:32

Kedves Maki!
Megcsináltam egyszer. Isteni finom lett. Anyósom egyből bevágott belőle 3 szelettel :D.....most ma egy hétre rá megsütöttem megint,de most már egyből két tepsivel :D Nagyon fincsi lett. Végig olvastam a sok hozzászólást és valaki írta,h a 2,5 evőkanál liszt helyett...a fele menyiséget étkezési keményítővel pótolta...úgy csináltam én is, és nagyon jó :)...köszönöm ezt a jó receptet :)

vmzsuzsa
vmzsuzsa v, 2016-03-13 17:35

Diabetikus változatban készítettem el, nagyon finom lett. Köszi a receptet. Zsuzsa

majerfincike
majerfincike v, 2015-10-25 16:04

Nagyon köszönöm ezt a receptet, isteni jó! (most csak azért regisztráltam hogy ezt megírhassam :) ) Elsőre kerámia pite sütőben sütöttem úgy sem rossz, de fém sütőformában lett igazán finom ropogós a tészta alul felül. A töltelék is úgy jó ahogy van! :D

pirkadatka
pirkadatka v, 2015-10-11 19:45

Isteni lett!! :) A párom még be se lépett az ajtón, már kérdezte, hogy "Húúú, minek van ilyen jó illata???" Az ebéd már nem is volt érdekes... :)

Yram
Yram / Yram cs, 2015-07-30 20:28

Ma elkészítettem a pitét finom nyári almából (almás rétes mellé!!) Nagyon finom lett! Nem édes nagyon és a fűszerezése is jó! Legközelebb a kommentek hatására kipróbálom egy marék aprított dióval is. Köszi a receptet. :D

Lillancs
Lillancs k, 2015-04-21 10:24

Talán azóta sütöm ezt a receptet amióta beküldted :) Mindig nagy sikere volt.
Köszönöm ezt a szuper receptet!
Ma diétás változat készül, remélem az is olyan jó lesz mint az eredeti.

Gyopi
Gyopi cs, 2015-04-02 08:45

Először sütöttem meg, nagyon jól sikerült! Még másnap is finom. A sütési időt sokallottam, de valóban kellett neki az a közel 1 óra. Köszi a receptet!
Üdv.: Tamás

foldimogyoro
foldimogyoro sze, 2014-02-19 19:22

imádom :) köszi! :) én vanília fagyival szoktam enni, tökéletes a kettő együtt, nagyon ajánlom :)

Generalnagy
Generalnagy szo, 2014-02-08 12:47

Kedves Maki!

Azért regisztráltam ide, hogy elmondjam, mekkora sikert aratott ez a recept. Van egy kis 9 éves unokaöcsim, aki nagyon-nagyon de tényleg nagyon válogatós. Nehezen kóstol meg újdonságokat is, de ezt a sütit most valamiért megkóstolta. Első reakciója: "Ez finom" Eszi tovább, kisvártatva: "Ez nagyon finom" Eszik tovább, végül ezt mondja: "Rita, hát ez Isteni! Tudod mit? Süssél holnap is ilyet, jó?!" Az egész család nevetett, nem nagyon fordult még elő, hogy ételt így megdicsérjen a gyerek.

Egyébként a süti tökéletes, nagyon finom, a töltelék valami fenséges, pont olyan krémes amilyennek lennie kell :) Millió köszönet érte :)

Maki
Maki / Maki szo, 2014-02-08 14:46

Aaaaahhhh...
Nagyon köszönöm, egész elérzékenyültem! Nagyon örülök, hogy ekkora sikere lett a sütinek!!! :D
Puszi az unokaöcsinek! :)
Maki

szandokan
szandokan v, 2014-01-26 11:04

Kedves Maki!

Szeretjük a pitédet :) !!!!!!!Sokadszorra sütöm de még nem köszöntem meg Neked ezt a klassz receptet, most pótolom :) KÖSZI!!!!! Szandokán

Maki
Maki / Maki h, 2014-01-20 11:48

Kedves Mindenki!
A további félrenézések elkerülése végett átírtam a víz mértékegységét milliliterre, így már sokkal egyértelműbb lett szerintem...
További jó sütögetést! :-D
Maki

csilluka60
csilluka60 v, 2014-01-19 12:53

KEDVES MAKI! Közbe én is RÁJÖTTEM! huuuuuuuu!!! holnap ismét próbálkozom ! mindenkinek szép napot!

csilluka60
csilluka60 v, 2014-01-19 12:34

Sajnos nekem se jött a tészta össze! Olvasgattam a hozzászóllásokat hátha kiderül miért lett nekem is nyúlós szakadós a tészta.Alig birtam betekerni a fóliába,utánna teljesen ráragadt.Valahögy leszedtem és remélem nem sütöm a fóliát is! Nagy nehezem benyomkodtam a formába és most sül.Nem tudom mi lesz belőle?Pedig nem ma keztem a főzést-sütést.Nagyon szeretném ha sikerülne. Kérlek segitsetek mit rontottam el? köszönöm

Maki
Maki / Maki v, 2014-01-19 12:54

Szia Csilluka!

Nem lehet, hogy véletlenül 3 dl vizet tettél bele? Szerintem ezt sokan elrontják, mert csak 0,3 dl kéne...

Remélem az íze azért jó lesz! :-)

csilluka60
csilluka60 v, 2014-01-19 14:54

IGEN! Én is benéztem! De amint irtam rájöttem.És már megettük a felét nagyon finom a töltelék de a tészta ize is nagyon jó csak ropogós gondolom nem ilyennek kéne lennie,de majd kipróbállom holnap is.Én az új vajas rámával csinálltam nagyon jó ajánlom mindenkinek és köszönöm a jó receptet.A multkor pizzás csigát próbálltam ki a receptek közül az is csak másodikra sikerült de utánna isteni lett.

Maki
Maki / Maki h, 2014-01-20 11:44

A tésztának ropogósnak kell lennie, legalábbis a tetején mindenképp! Az alján meg, hát, az az alma víztartalmától függ... :-)

FülöpMyra
FülöpMyra sze, 2013-12-04 15:42

Sajnos én is a sikertelenek táborát bővítem, pedig oly régóta vágyom arra, hogy almáspitét tudjak sütni, ilyen formában. Nekem már a tésztája sem jött össze. :( Totál híg lett,és hiába adtam hozzá én még lisztet csak híg maradt az egész. A recept biztosan jó hiszen sokaknak sikerült, nekem sajnos totál nem. :(

FülöpMyra
FülöpMyra szo, 2013-12-14 10:26

Szeretném javítani magam, második alkalommal már minden hibátlan lett. :) Megfejtenem nem sikerült mit szúrtam el elsőre de másodjára már mennyei lett. Köszönet a receptért! :)

Shasa
Shasa h, 2013-12-02 21:17

Minden nagyszerűen alakulna, ha nem két órája sülne, nekem az alsó réteg tészta még mindig nyers, az alma leve is fáradhatatlanul áztatja. A tészta nem hézagos, egyszerűen az aljából csorog a lé. Ötletek? :-( az íze nem mellesleg isteni, mind a tölteléknek, mind a (megsült) tésztának, nem tudom, hol vétettem így el :-S

Ildike02
Ildike20 / Ildike02 p, 2013-10-25 07:03

Szia! Nagyon nagy sikere volt :) Még forrón elfogyott az egész! Köszi szépen! Máskor is elfogom készíteni! :)

Rika11
Rika11 p, 2013-10-11 15:35

Kedves Maki!
Megsütöttem és nagyon-nagyon finom. Mindenkinek a nagy kedvence lett. Tökéletes a recept!:)

rekamer
rekamer / rekamer k, 2013-09-24 08:42

Nem is tudom hányszor sütöttem meg már ezt a sütit.Mindenkinek nagyon nagyon ajánlom!!! Egyszerűen imádom. Egyszerű, finom. Imádom, imádom, imádom! Mindenhogy. Néha dióval, néha dió nélkül, néha gyömbérrel, néha jó sok fahéjjal. Imádom. Most valamelyik nap amikor a tészta nem akart összeállni egy fél kiskanál tejföllel gyúrtam össze még a vízen felül és most lett talán a legjobb a tészta, legalábbis az én ízlésemnek.

Pillangó73
Pillangó73 v, 2013-09-22 09:38

Kedves Maki!
A tortaformát ennél a sütinél nem kell kivajazni-kilisztezni? Köszönöm a választ!

Maki
Maki / Maki szo, 2013-09-28 15:05

Kedves Pillangó73!

Én nem szoktam, hiszen vajas a tészta már amúgy is, nekem nem szokott beleragadni... Remélem segítettem! :)

Maki

Domy
Domy sze, 2013-07-17 19:06

Szia! Milyen fajta almát szoktál hozzá használni?
Domy

Maki
Maki / Maki h, 2013-07-22 11:03

Szia Domy!

Én a savanykás almákat szeretem, hogy kicsit pikánsabb és ne túl édes legyen a végeredmény... :-)

Maki

Brigonia79
Brigonia79 v, 2013-06-30 09:59

Nagyon finom! Sokszor elkészítettem már, különböző gyümölcsökkel. (cseresznye, meggy, épp ami itthon volt) Most az eredeti almásat készítem. :-)

judit86
judit86 v, 2013-04-21 12:52

Igen is el lehet készíteni a recept alapján, de én is azért kicsit több vizet adok hozzá :)
Nekem mindig elég a tészta is, és szinte minden második héten elkészítem ugyan úgy, ahogy le van itt írva és tökéletes!! Nagyon szeretjük, nagyon jó recept! Köszi!

picccike
Nita / picccike p, 2013-01-18 15:53

Szia! Most akarok neki kezdeni ennek a receptnek, és az lenne a kérdésem hogy vaj helyet lehet használni rama margarint is? :)

Maki
Maki / Maki v, 2013-01-20 12:14

Picccike!

Ne haragudj, csak most láttam a kérdést... Gondolom már elkéstem a válasszal! :-/
Megcsináltad végül margarinnal?
Én nem tenném bele a margarint, mert ez egy vajas tészta, a vaj adja meg az igazi ízét.
Remélem azért tudtam kicsit segíteni...

Maki

noriko77
Noriko / noriko77 p, 2013-01-04 18:13

Most csináltam meg a receptet, nagyon finom lett, köszönöm!
Én raktam a töltelékbe egy kis reszelt friss gyömbért és citromhéjat, és alatta-felette megszórtam 5 dkg durvára vágott dióval.
Végigolvastam a kommenteket, mielőtt nekivágtam, és most hogy kész van, csak annyit mondhatok: a hozzávalók, mennyiségek, arányok tökéletesek! Annyit viszont hozzátennék, hogy a tésztát késhegynyi vastagra kell nyújtani (jó rugalmas tészta, szóval nem probléma), úgy biztos elég lesz a 24 cm-es piteformához és még díszítésre is marad. :)
Én IKEÁs kerámia piteformában sütöttem (23cm-es), alsó-felső sütéssel. 180 fokon pont egy órát sült.
Ilyen lett (a koszorú lehetne szebb, de a szívecskék kárpótolnak ;) ):
http://kepfeltoltes.hu/130104/DSC_0026_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Noriko

Maki
Maki / Maki cs, 2013-01-10 19:51

Jaaaaj, Noriko!
Hát ez csuda szép lett!!! :-D
Gratulálok!
Maki

poszmete
poszmete szo, 2012-12-08 14:02

Ez a süti nagyon finom lett, megtartjuk a receptet. Köszönöm, hogy feltetted.

Makka
Makka / Makka h, 2012-11-19 13:51

Nekem a tészta kőkemény lett és íztelen, de a töltelék!!! az mindent vitt, szóval azért már megérte megcsinálni. Ezentúl a hagyományos magyar almás pitét is ezzel a töltelékkel csinálom. Köszönöm!

Sütike
Sütike szo, 2012-10-27 16:35

Elkészítettem ezt a pitét, és mennyei lett! Nem lett olyan szép mint a képen, de ízre tökéletes! Köszönöm a receptet!

Limcsi
Limcsi k, 2012-10-23 13:15

Ez a pite mennyei, 5 perce sült ki, de gyorsan fogy, az elkészítése egyszerű és érthető, köszönöm a nagyszerű receptet! :)

Zsofica70
Zsofica70 szo, 2012-10-06 18:13

Elkészítettem szilvából, és... és... nem találok szavakat!!! Nagyszerű a recept, köszönöm az egész család nevében!

Dafkeee
Dafkeee v, 2012-09-16 17:53

Köszönöm a receptet, nagyon jól sikerült! Kicsit ügyeskedni kellett, hogy elég legyen a tészta, koszorúról szó sem volt, örültem, hogy befedtem:))) De enélkül is teljesen jól nézett ki és nagyon finom is lett.

672