Amerikai almás pite recept

Amerikai almás pite
Amerikai almás pite
receptkönyvben hozzászólások (123)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkor találtam ezt a receptet egy újságban, amikor az ominózus film első része ment a mozikban... A kíváncsiságtól hajtva rögtön meg is csináltam és nagy sikert arattam vele.  :-D

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon finom és szerintem nem is bonyolult!

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vega
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás pite

elkészítés

  1. A sütőt 180°C-ra bemelegítjük.
  2. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A porcukorral, csipetnyi sóval, meg a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 15-20 percre jégbe hűtjük.
  3. A töltelékhez az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A cukorral, fahéjjal, szerecsendióval, és a liszttel összekeverjük, csipetnyi sóval és citromlével ízesítjük.
  4. A tészta felét lisztezett deszkán 0,5 cm vastag lappá nyújtjuk, és egy 24 cm átmérőjű kerek formát kibélelünk vele. A forma szélén kilógó részt levágjuk. A tölteléket belerakjuk, és egy kevés vízzel meglocsoljuk. A kis kockákra vágott vajat rászórjuk.
  5. A maradék tésztát kerek lappá nyújtjuk, ráborítjuk, és a széleket összenyomkodjuk. A leeső tésztából csíkot sodrunk, megcsavarva a tészta szélére fektetjük koszorú alakban, kissé rányomkodjuk. A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk, hogy a sülés közben keletkező gőz elillanhasson. A tetejét vízzel megkenjük és a porcukorral szórjuk.
  6. A forró sütőben 55-60 perc alatt szép pirosra sütjük.
  7. A formában, melegen, vagy hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 194 207
elküldve: 69
receptkönyben: 1 997
elkészítve: 83/142
Facebookon megjelent: -

szakács

Maki

Mióta szakács: 2009.05.17.
5 recept

Hozzászólások (123)

foldimogyoro
foldimogyorosze, 2014-02-19 20:22

imádom :) köszi! :) én vanília fagyival szoktam enni, tökéletes a kettő együtt, nagyon ajánlom :)

Generalnagy
Generalnagyszo, 2014-02-08 13:47

Kedves Maki!

Azért regisztráltam ide, hogy elmondjam, mekkora sikert aratott ez a recept. Van egy kis 9 éves unokaöcsim, aki nagyon-nagyon de tényleg nagyon válogatós. Nehezen kóstol meg újdonságokat is, de ezt a sütit most valamiért megkóstolta. Első reakciója: "Ez finom" Eszi tovább, kisvártatva: "Ez nagyon finom" Eszik tovább, végül ezt mondja: "Rita, hát ez Isteni! Tudod mit? Süssél holnap is ilyet, jó?!" Az egész család nevetett, nem nagyon fordult még elő, hogy ételt így megdicsérjen a gyerek.

Egyébként a süti tökéletes, nagyon finom, a töltelék valami fenséges, pont olyan krémes amilyennek lennie kell :) Millió köszönet érte :)

Maki
Makiszo, 2014-02-08 15:46

Aaaaahhhh...
Nagyon köszönöm, egész elérzékenyültem! Nagyon örülök, hogy ekkora sikere lett a sütinek!!! :D
Puszi az unokaöcsinek! :)
Maki

szandokan
szandokanv, 2014-01-26 12:04

Kedves Maki!

Szeretjük a pitédet :) !!!!!!!Sokadszorra sütöm de még nem köszöntem meg Neked ezt a klassz receptet, most pótolom :) KÖSZI!!!!! Szandokán

Maki
Makih, 2014-01-20 12:48

Kedves Mindenki!
A további félrenézések elkerülése végett átírtam a víz mértékegységét milliliterre, így már sokkal egyértelműbb lett szerintem...
További jó sütögetést! :-D
Maki

csilluka60
csilluka60v, 2014-01-19 13:53

KEDVES MAKI! Közbe én is RÁJÖTTEM! huuuuuuuu!!! holnap ismét próbálkozom ! mindenkinek szép napot!

csilluka60
csilluka60v, 2014-01-19 13:34

Sajnos nekem se jött a tészta össze! Olvasgattam a hozzászóllásokat hátha kiderül miért lett nekem is nyúlós szakadós a tészta.Alig birtam betekerni a fóliába,utánna teljesen ráragadt.Valahögy leszedtem és remélem nem sütöm a fóliát is! Nagy nehezem benyomkodtam a formába és most sül.Nem tudom mi lesz belőle?Pedig nem ma keztem a főzést-sütést.Nagyon szeretném ha sikerülne. Kérlek segitsetek mit rontottam el? köszönöm

Maki
Makiv, 2014-01-19 13:54

Szia Csilluka!

Nem lehet, hogy véletlenül 3 dl vizet tettél bele? Szerintem ezt sokan elrontják, mert csak 0,3 dl kéne...

Remélem az íze azért jó lesz! :-)

csilluka60
csilluka60v, 2014-01-19 15:54

IGEN! Én is benéztem! De amint irtam rájöttem.És már megettük a felét nagyon finom a töltelék de a tészta ize is nagyon jó csak ropogós gondolom nem ilyennek kéne lennie,de majd kipróbállom holnap is.Én az új vajas rámával csinálltam nagyon jó ajánlom mindenkinek és köszönöm a jó receptet.A multkor pizzás csigát próbálltam ki a receptek közül az is csak másodikra sikerült de utánna isteni lett.

Maki
Makih, 2014-01-20 12:44

A tésztának ropogósnak kell lennie, legalábbis a tetején mindenképp! Az alján meg, hát, az az alma víztartalmától függ... :-)

FülöpMyra
FülöpMyrasze, 2013-12-04 16:42

Sajnos én is a sikertelenek táborát bővítem, pedig oly régóta vágyom arra, hogy almáspitét tudjak sütni, ilyen formában. Nekem már a tésztája sem jött össze. :( Totál híg lett,és hiába adtam hozzá én még lisztet csak híg maradt az egész. A recept biztosan jó hiszen sokaknak sikerült, nekem sajnos totál nem. :(

FülöpMyra
FülöpMyraszo, 2013-12-14 11:26

Szeretném javítani magam, második alkalommal már minden hibátlan lett. :) Megfejtenem nem sikerült mit szúrtam el elsőre de másodjára már mennyei lett. Köszönet a receptért! :)

Shasa
Shasah, 2013-12-02 22:17

Minden nagyszerűen alakulna, ha nem két órája sülne, nekem az alsó réteg tészta még mindig nyers, az alma leve is fáradhatatlanul áztatja. A tészta nem hézagos, egyszerűen az aljából csorog a lé. Ötletek? :-( az íze nem mellesleg isteni, mind a tölteléknek, mind a (megsült) tésztának, nem tudom, hol vétettem így el :-S

Ildike02
Ildike02p, 2013-10-25 08:03

Szia! Nagyon nagy sikere volt :) Még forrón elfogyott az egész! Köszi szépen! Máskor is elfogom készíteni! :)

Rika11
Rika11p, 2013-10-11 16:35

Kedves Maki!
Megsütöttem és nagyon-nagyon finom. Mindenkinek a nagy kedvence lett. Tökéletes a recept!:)

rekamer
rekamerk, 2013-09-24 09:42

Nem is tudom hányszor sütöttem meg már ezt a sütit.Mindenkinek nagyon nagyon ajánlom!!! Egyszerűen imádom. Egyszerű, finom. Imádom, imádom, imádom! Mindenhogy. Néha dióval, néha dió nélkül, néha gyömbérrel, néha jó sok fahéjjal. Imádom. Most valamelyik nap amikor a tészta nem akart összeállni egy fél kiskanál tejföllel gyúrtam össze még a vízen felül és most lett talán a legjobb a tészta, legalábbis az én ízlésemnek.

Pillangó73
Pillangó73v, 2013-09-22 10:38

Kedves Maki!
A tortaformát ennél a sütinél nem kell kivajazni-kilisztezni? Köszönöm a választ!

Maki
Makiszo, 2013-09-28 16:05

Kedves Pillangó73!

Én nem szoktam, hiszen vajas a tészta már amúgy is, nekem nem szokott beleragadni... Remélem segítettem! :)

Maki

Domy
Domysze, 2013-07-17 20:06

Szia! Milyen fajta almát szoktál hozzá használni?
Domy

Maki
Makih, 2013-07-22 12:03

Szia Domy!

Én a savanykás almákat szeretem, hogy kicsit pikánsabb és ne túl édes legyen a végeredmény... :-)

Maki

Brigonia79
Brigonia79v, 2013-06-30 10:59

Nagyon finom! Sokszor elkészítettem már, különböző gyümölcsökkel. (cseresznye, meggy, épp ami itthon volt) Most az eredeti almásat készítem. :-)

judit86
judit86v, 2013-04-21 13:52

Igen is el lehet készíteni a recept alapján, de én is azért kicsit több vizet adok hozzá :)
Nekem mindig elég a tészta is, és szinte minden második héten elkészítem ugyan úgy, ahogy le van itt írva és tökéletes!! Nagyon szeretjük, nagyon jó recept! Köszi!

Maki
Makip, 2013-05-03 14:48

Én köszönöm! :D
Örülök az örömötöknek...

picccike
picccikep, 2013-01-18 16:53

Szia! Most akarok neki kezdeni ennek a receptnek, és az lenne a kérdésem hogy vaj helyet lehet használni rama margarint is? :)

Maki
Makiv, 2013-01-20 13:14

Picccike!

Ne haragudj, csak most láttam a kérdést... Gondolom már elkéstem a válasszal! :-/
Megcsináltad végül margarinnal?
Én nem tenném bele a margarint, mert ez egy vajas tészta, a vaj adja meg az igazi ízét.
Remélem azért tudtam kicsit segíteni...

Maki

noriko77
noriko77p, 2013-01-04 19:13

Most csináltam meg a receptet, nagyon finom lett, köszönöm!
Én raktam a töltelékbe egy kis reszelt friss gyömbért és citromhéjat, és alatta-felette megszórtam 5 dkg durvára vágott dióval.
Végigolvastam a kommenteket, mielőtt nekivágtam, és most hogy kész van, csak annyit mondhatok: a hozzávalók, mennyiségek, arányok tökéletesek! Annyit viszont hozzátennék, hogy a tésztát késhegynyi vastagra kell nyújtani (jó rugalmas tészta, szóval nem probléma), úgy biztos elég lesz a 24 cm-es piteformához és még díszítésre is marad. :)
Én IKEÁs kerámia piteformában sütöttem (23cm-es), alsó-felső sütéssel. 180 fokon pont egy órát sült.
Ilyen lett (a koszorú lehetne szebb, de a szívecskék kárpótolnak ;) ):
http://kepfeltoltes.hu/130104/DSC_0026_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Noriko

Maki
Makics, 2013-01-10 20:51

Jaaaaj, Noriko!
Hát ez csuda szép lett!!! :-D
Gratulálok!
Maki

poszmete
poszmeteszo, 2012-12-08 15:02

Ez a süti nagyon finom lett, megtartjuk a receptet. Köszönöm, hogy feltetted.

Makka
Makkah, 2012-11-19 14:51

Nekem a tészta kőkemény lett és íztelen, de a töltelék!!! az mindent vitt, szóval azért már megérte megcsinálni. Ezentúl a hagyományos magyar almás pitét is ezzel a töltelékkel csinálom. Köszönöm!

Sütike
Sütikeszo, 2012-10-27 17:35

Elkészítettem ezt a pitét, és mennyei lett! Nem lett olyan szép mint a képen, de ízre tökéletes! Köszönöm a receptet!

Limcsi
Limcsik, 2012-10-23 14:15

Ez a pite mennyei, 5 perce sült ki, de gyorsan fogy, az elkészítése egyszerű és érthető, köszönöm a nagyszerű receptet! :)

Zsofica70
Zsofica70szo, 2012-10-06 19:13

Elkészítettem szilvából, és... és... nem találok szavakat!!! Nagyszerű a recept, köszönöm az egész család nevében!

Dafkeee
Dafkeeev, 2012-09-16 18:53

Köszönöm a receptet, nagyon jól sikerült! Kicsit ügyeskedni kellett, hogy elég legyen a tészta, koszorúról szó sem volt, örültem, hogy befedtem:))) De enélkül is teljesen jól nézett ki és nagyon finom is lett.

mitro_n
mitro_ncs, 2012-09-13 14:58

Kedves Maki!
Régebben mar megsutottem ezt a pitet, es gondoltam ismet eloveszem, de van egy pont, ahol elakadok. Azt írod kell 18 dkg kockára vágott vaj..... A tesztahoz morzsoljam el a lisztet a vajjal, majd később a toltelekhez tegyem a kockazott vajat....... Akkor mit morzsolok a liszttel? Vagy vegyek el a vajbol a tesztahoz, de mennyit? Elore köszönöm! :)

Maki
Makics, 2012-09-13 22:50

Kedves mitro_n!
18 dkg kockára vágott vaj a tésztához és
4 dkg kockára vágott vaj a töltelékhez... :-)
Tehát összesen 22 dkg.
Sok sikert!
Maki

picizöldmanó
picizöldmanócs, 2012-09-06 13:08

Végre sikerült a tészta. Bár szépen kibélelni nem tudtam vele a formát, mert egyik oldalon több volt, a másikról hiányzott, de aztán ide-oda tapasztgattam darabokat...A régebben próbált recepteknél a tészta mindig tört, meg kemény lett.
Most az almán kívül szőlőt (kimagozva) és diót is tettem bele, és keményítőt liszt helyett. Nagyon finom illata volt, amíg sült. Fél óra sütés után tejjel kentem meg a tetejét, mert cukrot nem használhatok, tojást meg nem akartam pazarolni... és most várhatok vele, amíg hazaér a család... o.O

Maki
Makics, 2012-09-06 13:11

Sok sikert a próbához és sok erőt a várakozáshoz...én tutira nem bírnám ki! :-DDD
Maki

laktiduj
laktidujv, 2012-09-02 21:56

Többször is megsütöttem már és annyit mondhatok,hogy igazán finom lett:)Eddig mindenkinek ízlett,panasz nem volt:)A recept egyszerű,gyorsan összeállítható.Köszönöm:)
Szilvával is kipróbálom,úgyis most van szezonja:)

kriszta1122
kriszta1122szo, 2012-08-25 14:23

megcsináltuk szilvával és körtével is, tökéletes lett!
köszönjük a receptet!

andilawyer
andilawyercs, 2012-06-14 14:31

Kedves Maki!

Köszönjük ezt a szuper receptet! Már legalább 5-ször elkészítettem, mindig sikerült. Az arányok szerintem úgy jók, ahogy vannak. A férjem és más vendégek szerint is hasonlít ízvilágában a "Mekis" almáspitéhez.

littlemole
littlemolev, 2012-04-15 16:33

sziasztok! én azt szeretném kérdezni hogy miben sütöttétek meg? üvegtálban vagy tortaformában, esetleg négyzet alakú tepsiben? mert én megcsináltam a tésztát és már ott az asztalon és nemtudom mibe tegyen,mert félek hogy az üveg eltörik, tortaforma meg magas, 4zet alakú, hát ugy nem az igazi :( fontos lenne nagyon mert már félig kész:) köszönöm

Maki
Makih, 2012-04-16 11:37

Szia!
Sajnos csak most olvastam az üzenetet, remélem megoldódott a probléma és jól sikerült a süti! Természetesen pite sütő tálban a legjobb, de én csináltam már szív alakú tepsiben is. De persze jó a hőálló üvegtál is.
Maki

littlemole
littlemoleh, 2012-04-16 21:09

szia :D megoldottam, torta formában csináltam és isteni lett el is fogyott és iskolába is vittem belöle, nagy sikere volt :) 5-6 ember kérte hogy süssek neki ilyent születésnapjára :) csodálatos :) köszönöm a segítséget.:)

Paci68
Paci68v, 2012-04-08 16:01

Valóban pompás lett a süti, nekem kicsivel több tészta kellett és kevesebb alma, de ez a lényegen nem változtat! Remek és egyszerű elkészíteni! A félig almás, félig körtés variációt is kipróbáltam, úgy is nagyon jó.

Legfrissebb cikkek

Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
673