Almás krémes 2. recept

Almás krémes 2.
Almás krémes 2.
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós, és nagyon finom sütemény.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ezt olvastad már?

ajánlat

Instant kakaóporral szoktam a tetejét megszórni.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványos almás-krémes süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük. Majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgatjuk.
  2. Egy normál tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzuk az alját, beterítjük a vékonyra szeletelt, hámozott almával, és fahéjjal meghintjük.
  3. Ráöntjük a tészta felét, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, és azt is ráöntjük az almára, majd óvatosan összemárványozzuk.
  4. Közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Közben a két pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, ha kihűlt a margarinnal krémesre keverjük.
  6. A kihűlt tésztát kifordítjuka tepsiből, alufóliát eltávolítjuk, a krémet rákenjük az almás felére, majd a tetejét kakaóval meghintjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32X24 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 85 514
elküldve: 51
receptkönyben: 1 494
elkészítve: 41/67
Facebookon megjelent: -

szakács

gyöngyi75

Mióta szakács: 2010.09.05.
2 recept

Hozzászólások (43)

sarai eva
sarai evap, 2013-10-25 10:06

Már több alkalommal megsütöttem és még mindig nagyon ízlik. Annyit változtattam rajta, hogy a vanília krémet saját recept szerint készítem, mert nem szeretem a kész puding krémeket.

Barbica
Barbicap, 2012-11-16 13:13

Sziasztok, én nagyon kezdő szakács vagyok, egy éve kezdtem el az ipart űzni, de sikerrel hála égnek, szeretem is csinálni ! Nagyon isteni ez a süti, már többször megcsináltam én is , bár én a hagyományos piskóta recept szerint : amennyi tojás annyi evőkanál liszt és annyi evőkanál krisztály cukor ! Így nem kell még ezt is méricskélni, sőt a lisztet fele fele arányban szoktam rétes és fehér lisztből és át is szitálom a sütőporral . A tésztát ha kész nem választom ketté, hanem az egészet ráöntöm a fahéjas almára , a tetejét megszóróm kakaóval (és én sütéshez mindig Holland kakaót használok !!)és egy hústűvel, vagy hurka pálcikával összemárványozom , így érdekes tarka lesz a tepsiből kiborítva a piskóta :)

Nyáron friss meggyből próbáljátok még ki , nem fagyasztottból, hanem frissen szedett meggyből, valami iiiiiiiiiiiissssssssssttttteeeeeeeennniiiiiiii :D

Imriful
Imrifulsze, 2012-08-29 13:54

Elkészítettem, de nekem darabos lett a krém :( :( :( Egyébként fincsi... :)

ophelia1
ophelia1sze, 2012-05-16 14:41

Sziasztok!
Szerintetek mi lenne, ha szeletelt epret tennék a tepsi aljára? Odaégne?
köszi:
Eszter

Szűts Martina
Szűts Martinasze, 2011-11-30 16:50

Nagyon finom lett! Szeleteltem az almát és kicsit cukros fahéjban állni hagytam. A krémbe 15dkg cukrot tettem. Sláger lesz az tuti! Köszönöm!

Rami77
Rami77szo, 2011-10-29 21:12

Hú, nagyon édes ez a süti. (Összesen 40 dkg cukor rengeteg!!!) Én a tésztájába fele annyit tettem kb. A krémbe beletettem a 20 dkg-ot, de nekem így túl édes lett a krém, legközelebb azt is csökkentem majd. Természetesen a tésztába megfelel a kristálycukor, nem kell porcukor. Lehet, hogy a vaj mennyiségét is visszaveszem a krémből, az is kicsit soknak tűnik. (Dehát ízlések és pofonok...)
Ahogy írtátok sűtőpapírt tettem alá és minden gond nélkül kijött a tepsiből.
Amúgy tényleg jó süti, biztosan sütöm még többször. Köszönet Gyöngyinek, hogy megosztotta!

Tiara64
Tiara64h, 2011-10-17 07:42

Isteni ez a süti. A családom egyik kedvence! Mindig sikere van bárki megkóstolja. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Zinacska
Zinacskav, 2011-09-18 18:06

Megsütöttem nagyon finom lett. Izlett az egész családnak, ajálom mindenkinek köszi a receptett.

tetej
tetejcs, 2011-05-26 19:43

Kedves öcsimama.45 Ne reszeld,inkább szeleteld az almát. Üdv.

tetej
tetejh, 2011-05-09 11:10

kephera . Kézi mixerrel lehet segíteni rajta, hogy ne legyen darabos. Üdv...

tetej
tetejcs, 2011-05-26 19:40

Én nagyon sokszor sütök ilyet,nálunk is nagyon szeretik. Nekem ez a recept van meg: kikeverünk 8 tojás sárgáját,18dkg porcukorral 3 kanál langyos vízzel,hozzáadunk 20dkg réteslisztet fél csomag sütőport és a tojások felvert habját és ezt kétfelé vesszük.Az egyiket púpos evőkanál kakaóval színezzük.Az alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt normál tepsibe 10db almát ,a tepsialjára szelünk.Természetesen hámozott almát.Erre ráöntjük a sárga masszát és utána a barna masszát,és sütjük kb 40 percig. Sütő típusától függ hogy meddig.Többször rá kell nézni.Ha megsült,kiborítjuk egy rácsra úgy hogy az alja kerüljön felülre s vigyázva a saroktól lassan indulva el lehúzzuk a fóliát.Erre jön a krém.5dl tejjel megfőzünk 2csomag vanília pudingot,állandóan keverjük,és úgy is hűtjük ki hogy állandóan keverjük,így nem lesz darabos.25dkg margarinból (szoba hőmérséklet),18dkg porcukorral egy vaníliás cukorral ,a margarint és a két fajta cukrot összekeverjük ,ha teljesen kihűlt pudinghoz keverjük.A kihűlt almára egyenletesen simítjuk .Én csokit szoktam ráreszelni.Elnézést hogy beleszóltam.üdv...ja és még annyit hogy ez nem rétes,ez egy krémes süti

Menyeetke
Menyeetkev, 2011-04-17 14:58

Nagyon fincsinek tűnik!! Ráadásul még jól is néz ki...)) Kipróbálom.. Köszönöm! Szép Húsvétot Mindenkinek...

öcsimama.45
öcsimama.45sze, 2011-03-16 16:55

Ezt az almás rétest már kétszer is megpróbáltam elkészíteni, mindkétszer az alma teljesen híg volt, szét esett az egész sütemény! Próbáltam úgy is, hogy a tésztát alulra, és erre az alma, majd ha kihűlt, erre kentem a pudingot. Így is szét esett.
Különben finom lenne. Ha tudja valaki a megoldást segítsen, irjátok meg. Köszi

mézescsupor
mézescsupork, 2010-12-21 13:10

Kedves Mindenki!
Olvasván a kommentekett, láttam, hogy sokaknak problémáik támadtak a "fóliaberagadással". A "TV paprikán" is megsütötték ugyanezt a sütit, és ott láttam azt a remek trükköt, amit én is alkalmaztam. A tepsit olvasztott vajjal kivajaztam, majd betettem a hűtőbe, mikor a vaj megszilárdult beletettem a fóliát pici peremet hagyva, majd azt is kivajaztam olvasztott vajjal, újra hűtő és úgy rakosgattam bele a dolgokat. A tészta úgy csúszott ki belőle fóliával a tetején, "mint kés a vajból", ráadásul a fólia is igen könnyen lejött a tetejéről, bár türelmesen, lassan kell vele bánni, hogy a sütink szép maradjon. Remélem, segítettem.
Üdv.
mézescsupor
ui:: Áldott, békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

mézescsupor
mézescsupork, 2010-12-21 12:56

Kedves Gyöngyi!
Megsütöttem ezt a sütit, pici változtatással, nem tettem a tésztájába kakaót, és a tetejére csokimáz került. Igazán remekül sikerült. A sütemény magas, és nagyon szép, az íze is kiváló, bár én egy hajszállal több fahéjat használtam a kelleténél. Sajnos csak egy kockányit tudtam kóstolni belőle, de mondhatom, remek, ma viszem be a kollégáimnak a karácsonyi bulinkra. Köszönöm Neked a kiváló receptet!
Üdvözlettel
mézescsupor

flikflak
flikflakh, 2010-11-22 10:17

Kedves Gyöngyi!
Egyik barátnőm elkészítette mostanság, s alig tudtuk abbahagyni!! Hát, ebből nem lehet eleget készíteni olyan finom! :o)
Köszi
flikflak

Kephera
Kepheraszo, 2010-10-09 17:51

A két csomag puding fél liter tejjel kombinációnál már féltem egy kicsit, hogy ha az kihűl, akkor betonkemény lesz, és nem tudom elkeverni benne a margarint. Így is lett. Darabos lett az egész vaníliáscucc a tetején. Mit rontottam el? Megvártam míg kihűl, a margarin puha volt...benéztem valamit?

Kovács Gábor Pálné
Kovács Gábor Pálnécs, 2010-10-07 07:42

Szerintem is nagyon jó recept,tegnap megsütöttem,de csak bírsalma kompótom volt itthon,
azt hittem hogy nem lesz jó de így is finom volt.Én az alufóliára szórtam egy kis búza darát
mert féltem hogy az almával együtt fog lejönni ha lehúzom.Mindenkinek ízlett.

icuka700
icuka700h, 2010-10-04 17:59

megsütöttem,és ízlett mindenkinek. nyolc tojásból,mert nagyobb tepsim van

bevuk
bevukk, 2010-09-28 08:08

Elkészítettem a hétvégén! Nem tettem bele az összes almát, mert soknak tűnt, de legközelebb beleteszem, mert elbírja... :) A fahéjat kifelejtettem először, úgyhogy az sülés után került rá, de így is nagyon finom volt! Egyszerű recept, finom végeredmény!!! Köszi a receptet!!

sz.ildiko
sz.ildikocs, 2010-09-16 07:29

érdekes, mi pont azt szeretjük ebben, hogy ha nem túl vékonyra van gyalulva, hanem a gerezdek szépen beleterjeszkednek a tésztába :) vagy is, megoldja azt a piskóta :) lehet vadászni, hogy "hopp, ott egy szaftos szelet éppen" ;)
alufóliás problémára: a szilikonos fajta (akár barna, akár fehér) sütőpapír tökéletes a sütihez! szépen le lehet húzni a piskótáról, mi még nem sütöttül aluval.

nyamóka
nyamókasze, 2010-09-15 09:37

Kedves Gyöngyi, tegnap megsütöttem, és nagyon finom lett! :-)
Én 8 tojásból sütöttem meg a piskótát, mert valamivel nagyobb tepsim van, tökély lett! Köszönöm a receptet! Üdv.: Éva

Efuka
Efukasze, 2010-09-15 08:42

Nem csalodtam a valasztasomban, nagyon izlik mindenkinek meg a nagylanyomnak is aki egy szelettel megelegszik mindig de most hatmat is megevett es a kollegakrol nem is beszelve, rogton elkertek a receptet! Koszonjuk Gyongyinek!

gara
garak, 2010-09-14 19:14

Kedves Gyöngyi!
Ma megsütöttem és nagyon finom lett. De lenne kérdésem : az alufóliát simán beletettem a tepsibe és kivajaztam
de amikor kiborítottam akkor az alufólia bele ragadt a tepsibe.Lehet hogy valamit nem jól csináltam?
Ötlet : szép vékony almaszeleteket lehet uborka gyaluval készíteni:-)

nyamóka
nyamókasze, 2010-09-15 09:45

Kedves Gara! Jó ötlet az uborkagyalu! :-)
A fóliával kapcsolatban az jutott eszembe, hogy annak egyik oldala fényes, a másik matt. Talán nem mindegy, hogy melyik fele van alul. Nekem a fényes fele volt alul, a matt oldalra tettem az almát, és nem ragadt le. Ez persze csak egy gondolat, lehet, hogy butaságot írtam, csak gondoltam hátha... :-)
Üdv.: Éva

nyamóka
nyamókasze, 2010-09-15 09:44

Kedves Gara! Jó ötlet az uborkagyalu! :-)
A fóliával kapcsolatban az jutott eszembe, hogy annak egyik oldala fényes, a másik matt. Talán nem mindegy, hogy melyik fele van alul. Nekem a fényes fele volt alul, a matt oldalra tettem az almát, és nem ragadt le. Ez persze csak egy gondolat, lehet, hogy butaságot írtam, csak gondoltam hátha... :-)
Üdv.: Éva

Zúza
Zúzak, 2010-09-14 10:55

Jó, jó, csak az a sok margarin ne lenne a krémben. Nem lehetne kihagyni vagy lecsökkenteni?
Tudom, hogy ilyen a recept, de nehogy már ennyi "vajat" együnk/tegyünk egy vaníliás krémbe.
Ki fogom próbálni simán pudinggal, vagy készítek hozzá házi vaníliakrémet. Próba cseresznye :)
Egyébként nagyon guszta és biztos finom is, Mikulásváró almás néven rémlik.

ginger
gingerv, 2010-09-26 21:13

Sziasztok! Koszonom a recept megosztasat|!
En ma keszitettem el, es mivel en is kicsit soknak talaltam a vajat, ezert "reformaltam" ugy, hogy vaj helyett turot tortem ossze villaval egy picike natur joghurt kisereteben. Persze mindezt azert is tettem, mert nekem epp csak 1 csomag vaniliapuding volt itthon, es a maradek turo epp kapora jott. Nem rontotta el, sot, enyhen kellemes vanilias kremturot kaptam eredmenyul.
Az alufolias kerdesekre vonatkozoan: nekem a sima mezei sutopapir sem ragadt bele az almaba (ez epp DM mezei..).

Bubiréka
Bubirékah, 2010-09-13 18:28

Sziasztok!
Mindenkinek javaslom, hogy süsse meg. Én már régóta ismerem ezt a sütit, ( Olga almás néven) nagyon finom és kiadós.
Jó sütögetést mindenkinek!
Üdv: Erika

Efuka
Efukah, 2010-09-13 14:53

Engem is megfogott ez a suti recept, nagyon jol nez ki, epp a nevnapomra kerestem valami uj finomsagot, ugy dontottem ezzel lepem meg a csaladom!

Makkermanó
Makkermanóh, 2010-09-13 14:43

Szia Gyöngyi! Én nem nagyon szeretem az almás édességeket, (kizárólag az almás-fahéjas muffint imádom), de látva a te almás krémesedet, biztos vagyok benne, h. ezt el fogom készíteni, mert iszonyú jól néz ki a fotón, és a leírtak alapján nagyon finom is lehet. Köszi, h. megosztottad velünk ezt a receptet! Üdv:"makkermanó"!

Gargoyle
Gargoyleh, 2010-09-13 12:03

Szia Gyöngyi!
Szép és guszta a fotó is, csak így tovább! Látom ez az első recepted itt nálunk!
Isten hozott! :-)
Eszter

sz.ildiko
sz.ildikoh, 2010-09-13 12:01

Igen, tényleg nagyon finom! :) Nálunk mindig ez az első ami elfogy a kínálatból, hiába van nagy választék ünnepeken pl. :) Ilyenkor még versenyzünk is, hogy ki menjek a spájzba sütit vágni ;)
Mi sima csokimázzal szoktuk megdicsérni a tetejét, nagyon jól illik az alma-pudingkrém duóhoz.

Legfrissebb cikkek

Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
1024