Gumi süti recept

Gumi süti
Gumi süti
70 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem ezt az édességet, igazából amint elkészül, szinte egyből el is fogy! Nálunk mindenki szereti! :D

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zselé, réteges zselé
Szólj hozzá!

elkészítés

1. Réteg

  1. Elsőnek szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek. porcukrot.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Közben 1,5 dl vizet forralunk, és hozzáadjuk a zselatint. (Általában 1 csomag 20 g, és épp annyi kell bele.)
  3. Várunk picit, míg kicsit hűl, és hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Majd egy formába rakjuk. (Magas falú tepsi vagy jénai tál megfelel.) Hűtőbe tesszük dermedni.

2. Réteg

  1. A 2. réteg ugyanúgy készül, mint az első. Annyi különbséggel, hogy a zselatin előtt belekeverjük a kakaóport. Aztán jöhet a zselatin, eldolgozzuk, kivesszük a hűtőből a megdermedt 1. rétegünket, és ráöntjük a tetejére a kakaósat. Aztán vissza a hűtőbe.

3. Réteg

  1. A 3. rétegbe 5 dl tejföl, 5 ek. porcukor és 1 csomag vaníliás cukor kerül. Ha ezt összekevertük, jöhet bele a 1,5 dl vízzel elkevert zselatin. Persze ezt is ugyanúgy, előbb felforraljuk, bele a zselatin, és várunk míg kicsit kihűl, majd úgy tesszük a keverékhez.
  2. Elővesszük a hűtőből az elkészült két réteget, majd ráöntjük a 3.-at is. Mehet vissza újra pihenni.

4. Réteg

  1. A 4. rétegbe nem kell más, mint 2 dl málna szörp (de igazából szerintem bármilyen jó), és most 2,5 dl víz, bele a 20 g zselatinnal.
  2. Felforraljuk a vizet, beletesszük a zselatint, hozzáadjuk a málnaszörpöt. Az utolsó rétegnél vigyázni kell, érdemes megvárni míg langyosra hűl, mert ha túl forrón tesszük rá a többi rétegre, átüthet rajta, és nem lesz csíkos. Ha langyos, ráöntjük a többi rétegre, visszatesszük a hűtőbe, és hagyjuk összedermedni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 79
össznézettség: 49 133
elküldve: 5
receptkönyvben: 164
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Rencsike

Mióta szakács: 2016.01.19.
6 recept
hirdetés

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2017-06-02 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.06.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mozsu25
mozsu25 cs, 2017-06-01 08:42

Szuper ez a recept, nagymamám is többször elkészítette nekünk gyerekkoromban. Most én csinálnám meg a lányom ballagására. Az lenne a kérdésem, hogy szerinted hány nappal előtte lehet elkészíteni? Vagy nem tesz jót neki az állás?

Rencsike11
Rencsike / Rencsike11 sze, 2017-06-21 17:06

Szia, bocsi a késői válaszért! Most vettem észre, hogy írtál! 2-3 napot eláll a hűtőben, ha levet ereszt akkor már nem jó! :)

mozsu25
mozsu25 sze, 2017-06-21 21:38

Igen, már túl vagyunk a ballagáson, megcsináltam 2 nappal előtte, és nagy sikere lett. Mindenkinek ízlett. Köszi a receptet! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2017-06-01 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2016-06-07 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2016-06-06 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

353