Feketeerdő-torta Kitti konyhájából recept

Feketeerdő-torta Kitti konyhájából
Feketeerdő-torta Kitti konyhájából
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden alkalomra kiváló desszert!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes meggyes torta, feketeerdő-torta, meggyes csokitorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 8 tojásból a  piskótát a szokásos módon elkészítjük (A 8 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy nagy tálba felverjük. Ha jó kemény, beleteszünk 1,5 kk. sütőport és 8 ek. cukrot. Tovább verjük a habot, majd a tojássárgáját is belekeverjük. Egy picit még verjük a habot, majd belekeverük 8 ek. lisztet és 1,5 ek. kakaót is. Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a piskótát, és kisütjük. Ha kihűlt, 2 részre vágjuk.)
  2. Közben elkészítjük a másik piskótát is, ezt már 4 tojásból. Az eljárása ugyanaz mint a 8 tojásosnak, annyi különbséggel, hogy 4 tojást  választunk szét, s verünk fel. Kb. 0,5 kk. sütőport szórunk bele és 4 ek. cukrot, s majd a 4 tojássárgáját. A végén 4 ek. lisztet és 0,5-1 ek. kakaót adunk hozzá. S ezt is kivajazott, kilisztezett tepsiben sütjük.
  3. Amíg a 3 lap hűl, addig elkészítjük a meggyes tölteléket.
  4. A meggylevet a pudingporral és a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyeket.
  5. Ezt a tölteléket mindkét piskótalapra rákenjük.
  6. Ezután elkészítjük a tejszínes krémet.
  7. Tehát a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg feloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk.
  8. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a zselatint belecsorgatjuk. (A zselatinnak a felét is elég hozzáadni.)
  9. Megtöltjük a tortalapokat, a torta tetejét és a külsejét is ezzel a tejszínes krémmel vonjuk be.
  10. 3-4 órát hűtőben dermesztjük (lehet egy egész éjszakát is).
  11. Csokiforgácsokkal és meggyszemekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 21 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 73 032
elküldve: 37
receptkönyvben: 417
elkészítve: 27/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Kitti

Mióta szakács: 2012.02.13.
16 recept
hirdetés

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jucóóka
Jucóóka p, 2013-08-16 13:42

Szia Kitti! Nem próbáltál még téglalap alakú tortát sütni ugyanezekkel az arányokkal? Mert én úgy akarom kipróbálni. Mi a véleményed? Mikor már kemény hab a tejszínünk akkor kell beletenni a zselatint? És utána kell még verni? Előre is köszönöm a válaszod! :)

kitti93
Kitti / kitti93 sze, 2013-08-28 09:17

Szia! Nem próbáltam még téglalap alakú formában, de úgy gondolom, hogy akkor laposabb lesz a torta, mert talán a téglalapnak nagyobb a térfogata. De bátran próbáld ki. És a zselatint akkor kell hozzáadni, amikor már elég kemény a hab. Én nem szoktam mindet hozzáönteni, mert nem nagyon szeretem a zselatint. Sok sikert hozzá! üdv.: Kitti

rabizsuzsi
rabizsuzsi v, 2013-02-10 09:40

Elkészítettem a szülinapomra pénteken igaz kb 50 perc kellett mire átsült (tűpróba a közepébe 20 perc után mivel akkor már nem esik össze) 12 tojásból a nagy méretű formába majd 1cm-re kijött de nem volt probléma talán egy kicsit több vaniliás-meggyes krémet elbírt volna de isteni volt !!! Nagy sikere volt!
Köszi a receptet!!!

kitti93
Kitti / kitti93 h, 2013-02-25 18:36

Szia! A receptet most fogom kijavítani, mert úgy szoktam készíteni, hogy 1 piskótát sütök 8 tojásból, amit majd ketté vágok, illetve egy másik piskótát 4 tojásból. Így garantáltan át fog sülni, és egyenletesen ketté lehet vágni a 8 tojásosat, a 4 tojásost pedig a tetejére szoktam rakni, mivel az a legegyenletesebb. (Az elején sütöttem a 12 tojásos piskótát egy tepsiben, azóta változtattam) Minden esetre örülök, hogy ízlett, a tölteléket mi így szeretjük, de kísérletezd ki a saját ízvilágotokra! ;) Minden jót!

csuricsibe78
csuricsibe78 p, 2012-06-15 16:34

Mar annyi tortat megsutöttem,mint egen a csillag....de ez a 12 tojasos piskota...tovabb is sutöttem,mint altalaban szoktam es megis majdnem agyverzest kaptam,mikor vagni kezdtem!A közepeben meg folyt a teszta...raadasul a tejszin es a meggyes krem is kesz volt!Inkabb maradok a sajat piskotareceptemnel.

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat cs, 2012-04-12 10:42

Szia!

Istenien néz ki ez a torta. A kedvencem a feketeerdő, szülinapomra mindig azt kapok a férjemtől.
Most én fogom elkészíteni az ő szülinapjára majd :-)
Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora tortaformába csináltad azt az adagot amit leírtál?
Köszönöm a receptet.

kitti93
Kitti / kitti93 h, 2012-04-16 20:27

Szia! 24 cm átmérőjű a forma ;) Remélem sikeresen elkészíted a tortát! :)

rekusi
rekusi / rekusi szo, 2012-04-07 22:44

Azt hittem a feketeerdő- torta rémesen macerás és hosszadalmas elkészíteni. Hát nem!
Nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet!

kitti93
Kitti / kitti93 k, 2012-04-10 09:20

Örülök, hogy sikerült elkészítened, tényleg nem nehéz elkészíteni!
Nagyon szívesen! :)

BBB
Betty 79 / BBB sze, 2012-02-22 12:32

Kedves Kitti ez nagyon jol nez ki ki fogom probalni koszonom Betty.♥

311