Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.) recept

megosztás
0
Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.)
Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.)
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudjuk, nem kifejezetten könnyű nyári ebéd a töltött dagadó, de tehetetlenek voltunk, mert a nép - a gyerkőc - ezt kívánta meg. A kívánsága így teljes sült... :)

hozzávalók / 6 adag

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

ajánlat

Ajánlunk hozzá almás párolt káposztát, de finom hozzá a rozmaringos tepsis sültkrumpli is.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

töltött dagadó, sörrel locsolt töltött dagadó, csirkemájas töltött dagadó
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Előkészítünk egy megfelelő méretű tepsit, s a sütőt előmelegítjük 180°C fokra (légkeverés 160°C).
  2. A dagadóról lemossuk a csontmorzsákat, besózzuk, megborsozzuk.
  3. A töltelékhez való alapanyagokat egy tálban összekavarjuk.
  4. A felszúrt dagadó belsejébe egy kanál segítségével /kéz-láb-fog minden szóbajöhet ilyenkor...:) / beleadagoljuk a tölteléket. Vigyázzunk ne töltsük túlságosan meg, mert a sütéskor a hús összehúzódik, a töltelék pedig dagad, s kirepedhet a hús. (A maradék tölteléket alufóliába be szoktam csomagolni, s a hús mellé rakom.)
  5. A megtöltött dagadót hústűvel tűzögessük össze a végén, vagy varjuk össze spárgával-cérnával- ki, hogy szereti. Fektessük bele a tepsibe.
  6. Öntsük a hús alá olívaolajat.
  7. A hús tetejére préseljük rá a fokhagymagerezdeket, dörzsöljük be vele, majd szórjuk rá a többi fűszert. Locsoljuk meg a tetejét óvatosan olívaolajjal.
  8. Fedjük be alufóliával a tepsit, s toljuk a sütőbe, süssük 45-50 percig.
  9. Vegyük le az alufóliát a tepsiről, locsoljuk meg olívaolajjal a húst, helyezzük rá egyenlő távolságra szépen a szalonnaszeleteket. Tegyük vissza a sütőbe. Süssük kb.20 percig.
  10. Vegyük ki a sütőből, locsoljuk meg sörrel a dagadó tetejét, s tegyük vissza. Süssük még kb. 15-20 percig, közben a locsolgatást ismételjük meg többször.
  11. A sütési idő végén pedig vegyük ki a sütőből, várjunk kb 10 percet, majd vágjuk kedvünk szerinti szeletekre, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 75 830
elküldve: 5
receptkönyben: 475
elkészítve: 24/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Balogh Etelka
Balogh Etelka sze, 2012-01-11 14:43

Ezt a husit én is időnként megsütöm.A család nagyon szereti. A töltelékhez tejet használok,csirkemájat
helyettesítem konzev csirkemájjal, és úgy is finom. Etelka

Tarackos
Tarackos / Tarackos k, 2011-10-25 13:05

Jó,különleges biztos nagyon finom.Azért én oliva helyett libazsírral fogom kipróbálni.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp sze, 2011-12-21 22:16

Kedves Tarackos!
Örülök hogy tetszik! Igen, nagyon jó választás a libazsír! Akár mangalicazsírral is érdemes próbálkozni.
A legjobbakat: Mrs Smith

Thandi
Andi / Thandi szo, 2011-05-14 22:47

Szia! A férjemet kiveri a víz a hagyományos töltelékektől. Elkészítettem neki a receptedet és mondhatom bevált. Hálisten a vargányához könnyen hozzájutok, /magam szedem az erdőben/, úgyhogy még az alapanyagon is spórolok. Köszi a receptet!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp k, 2011-08-30 20:57

Kedves Thandi! Bocsánat a késői válaszért, de igazán örülünk, hogy sikerült a férjednek is örömet szerezned!:)) a vargányáért meg mondhatom, irigyellek...:DDD A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp h, 2011-03-14 00:59

Kedves Zizzzencs! A töltelék, a hozzávalóknál "a töltelékhez" nevű feliratnál található. (A hozzávalók oldalán levő kis fület húzd lejjebb az egérrel, és akkor megtalálod) A legjobbakat: Mrs Smith

1147