Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.) recept

1 adag
1147
kcal
Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.)
Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.)
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudjuk, nem kifejezetten könnyű nyári ebéd a töltött dagadó, de tehetetlenek voltunk, mert a nép - a gyerkőc - ezt kívánta meg. A kívánsága így teljes sült... :)

hozzávalók / 6 adag

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

ajánlat

Ajánlunk hozzá almás párolt káposztát, de finom hozzá a rozmaringos tepsis sültkrumpli is.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

töltött dagadó, sörrel locsolt töltött dagadó, csirkemájas töltött dagadó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítünk egy megfelelő méretű tepsit, s a sütőt előmelegítjük 180°C fokra (légkeverés 160°C).
  2. A dagadóról lemossuk a csontmorzsákat, besózzuk, megborsozzuk.
  3. A töltelékhez való alapanyagokat egy tálban összekavarjuk.
  4. A felszúrt dagadó belsejébe egy kanál segítségével /kéz-láb-fog minden szóbajöhet ilyenkor...:) / beleadagoljuk a tölteléket. Vigyázzunk ne töltsük túlságosan meg, mert a sütéskor a hús összehúzódik, a töltelék pedig dagad, s kirepedhet a hús. (A maradék tölteléket alufóliába be szoktam csomagolni, s a hús mellé rakom.)
  5. A megtöltött dagadót hústűvel tűzögessük össze a végén, vagy varjuk össze spárgával-cérnával- ki, hogy szereti. Fektessük bele a tepsibe.
  6. Öntsük a hús alá olívaolajat.
  7. A hús tetejére préseljük rá a fokhagymagerezdeket, dörzsöljük be vele, majd szórjuk rá a többi fűszert. Locsoljuk meg a tetejét óvatosan olívaolajjal.
  8. Fedjük be alufóliával a tepsit, s toljuk a sütőbe, süssük 45-50 percig.
  9. Vegyük le az alufóliát a tepsiről, locsoljuk meg olívaolajjal a húst, helyezzük rá egyenlő távolságra szépen a szalonnaszeleteket. Tegyük vissza a sütőbe. Süssük kb.20 percig.
  10. Vegyük ki a sütőből, locsoljuk meg sörrel a dagadó tetejét, s tegyük vissza. Süssük még kb. 15-20 percig, közben a locsolgatást ismételjük meg többször.
  11. A sütési idő végén pedig vegyük ki a sütőből, várjunk kb 10 percet, majd vágjuk kedvünk szerinti szeletekre, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 63 382
elküldve: 4
receptkönyben: 381
elkészítve: 12/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

Hozzászólások (7)

Balogh Etelka
Balogh Etelkasze, 2012-01-11 14:43

Ezt a husit én is időnként megsütöm.A család nagyon szereti. A töltelékhez tejet használok,csirkemájat
helyettesítem konzev csirkemájjal, és úgy is finom. Etelka

Tarackos
Tarackosk, 2011-10-25 13:05

Jó,különleges biztos nagyon finom.Azért én oliva helyett libazsírral fogom kipróbálni.

szurosp
szurospsze, 2011-12-21 22:16

Kedves Tarackos!
Örülök hogy tetszik! Igen, nagyon jó választás a libazsír! Akár mangalicazsírral is érdemes próbálkozni.
A legjobbakat: Mrs Smith

Thandi
Thandiszo, 2011-05-14 22:47

Szia! A férjemet kiveri a víz a hagyományos töltelékektől. Elkészítettem neki a receptedet és mondhatom bevált. Hálisten a vargányához könnyen hozzájutok, /magam szedem az erdőben/, úgyhogy még az alapanyagon is spórolok. Köszi a receptet!

szurosp
szurospk, 2011-08-30 20:57

Kedves Thandi! Bocsánat a késői válaszért, de igazán örülünk, hogy sikerült a férjednek is örömet szerezned!:)) a vargányáért meg mondhatom, irigyellek...:DDD A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
szurosph, 2011-03-14 00:59

Kedves Zizzzencs! A töltelék, a hozzávalóknál "a töltelékhez" nevű feliratnál található. (A hozzávalók oldalán levő kis fület húzd lejjebb az egérrel, és akkor megtalálod) A legjobbakat: Mrs Smith

Legfrissebb cikkek

Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
A hét szakácsa: DoGGma
A hét szakácsa: DoGGma
Ezen a héten egy fiatalemberrel, DoGGmával ismerkedhettek meg, aki szenvedélyből, szívvel-lélekkel készíti ételeit. Főzőtudományát salátákkal kezdte, mára tortacsodákat süt.
1147