r
Nosalty Logó

Szaftos csirke tikka masala

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi.M
Szaftos csirke tikka masala
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
grill
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1740 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2637.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 435 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    184 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10550.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    7023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1379 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    6863 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1740 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    379 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük összea fokhagymát, a gyömbért, a kurkumát, a garam masalát,az őrölt koriandert és a köményt egy kis tálban.
  2. A csirkemelleket vágjuk fel csíkokra.
  3. Másfél dobozjoghurtot öntsünk egy nagyobb tálba, mehet bele az evőkanálnyi só és a fűszerkeverék fele, majd a csirkeszeletek. 4-5 órát is állhat a hűtőben, de akkor is finom, ha csak addig áll a szószban, amíg előkészülünk a többivel.
  4. Szeleteljük nagyon vékonyra a hagymát. A vajat olvasszuk felegy vastagabb falú (teflon vagy vas) edényben közepes lángon,majd ha már serceg, mehet bele a hagyma és a paradicsompüré, az apróra összetört kardamom mag és a chilipehely. Főzzük-pirítsuksűrűn kevergetve addig, amíg a paradicsompüré el nem kezd barnulni (kb. 5 perc).
  5. Ha a hagyma már puha, keverjük hozzá a fűszerkeverék másik felét, és további 5 percig pirítsuk, pároljuk. Nem baj, ha kicsit lebarnul az alja, kevergessük hozzá.
  6. A konzerv paradicsomot kicsit törjük össze a kezünkkel, majd öntsüka paradicsompürés-hagymás-fűszeres szószhoz. Forrásig hevítjük, majd addig rotyogtatjuk, amíg egy kicsit összeáll a szósz (kb. 8-10 perc).
  7. Ezután jöhet bele a tejszín, a friss/szárított koriander és a maradék fél pohár joghurt. Amikor már forr, lejjebb vesszük a lángot, és így hagyjuk főni-rotyogni 25-30 percig. Akkor lesz jó, amikor a szósz már nem teljesen folyós.
  8. Közben gyújtsuk be a sütőt grillfokozaton jó forróra. Egytepsibe tegyünk sütőpapírt, majd erre egy grillrácsot. A csirkéket rendezgessük a rácsra, és tegyük be sülni-grilleződni (kb 10 perc oldalanként). Addig kell sütni, amíg kicsit 'megkapja' a csirkét, és már itt-ott feketéllik. Kültéri grillen mások az arányok, úgy óvatosabban kell sütni, ez most a konyhai verzió :)
  9. A maradék joghurtos-fűszeres pácot, amiben a csirkék áztak, keverjük hozzá a paradicsomos szószhoz.
  10. Ha a csirkék nagyjából megsültek, gyors mozdulatokkal vágjuk őket nagyobb kockákra, és keverjük hozzá a szószhoz. Ha túl száraznak tűnik, felönthetjüka sütésből visszamaradt lével, hogy jó szaftos legyen (olyan nincs, hogy túl szaftos :). 8-10 percig még kicsit rotyogtassuk együtt, amíg a csirkék teljesen átfőnek.
  11. Gombás vagy citromosrizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 32156
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos csirke tikka masala
Zsófi.M 39 recept

Kezdek beleszerelmesedni az indiai ízekbe - ha lenne időm, mindennap indiait főznék szívem szerint. Nagyon sok fűszerünk van itthon, ezért abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szinte bármikor elő lehet állítani valamit :) Ez a recept nem éppen a 'gyorsan összedobunk valamit' esete, de a szósz miatt megérdemli a pepecselést. Nemrég ettem ugyanezt egy indiai étteremben - ez a verzió majdhogynem jobb is lett. Igazi grillen sütött csirkével még finomabb, és az ínyencek főzhetnek mellé kemény tojást is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek