Kínai szezámmagos csirke recept

Kínai szezámmagos csirke
Kínai szezámmagos csirke
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (276)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a húskockát beletesszük az olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.

hozzávalók / 4 adag

A bundához

A mázhoz

A sütéshez

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ragacsos csirkemellkockák, kínai csirkemell-falatok ketchupös-mézes mázzal, ketchupös-mézes kínai csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk.
  2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
  3. Elkészítjük a mázat.
  4. A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  5. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 296
össznézettség: 895 831
elküldve: 450
receptkönyvben: 10 186
elkészítve: 893/1 074
Facebookon megjelent: 5

szakács

Motyola

Mióta szakács: 2010.02.04.
9 recept

Hozzászólások (276)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gope
gope szo, 2017-04-22 12:43

Elkészítettem, nagyon finom lett! :)
Viszont a bundához nagyon kevés az a vízmennyiség. 1-2 dl bőven mehet bele.
Illetve 1 kg csirkemellhez 2x annyi kell a bundából, a mázból viszont 5x annyi kellett (elég sokat vettek fel a falatkák).

Petik Erzsébet
Petik Erzsébet v, 2017-01-29 21:39

Köszönöm a receptet, tripla adagot készítettem, isteni finom lett! Kevés szójaszószt tettem a mázhoz, sokszor fogom elkészíteni!

villers
villers p, 2016-12-30 22:24

Ez volt ma az ebéd, nálunk mindenkinek ízlett. A bunda nekem kb fél kiló mellhez elég volt, de a mázból legalább a duplája kellett volna, és legközelebb több szójaszószt teszek bele. Mondjuk ez pont az a kaja, amit egyéni ízlésre kell szabni, mármint a szósz részt, mert ki édesebben, ki sósabban szereti, de az alapötlet jó :)

N Anita
N Anita k, 2016-09-06 12:45

Nekem sütés közben szinte az összes bunda lejött!Mi lehetett a gond?Az ize finom!:-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2016-08-28 01:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.08.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

njuca
njuca sze, 2016-07-06 10:42

Nekem is kellett a bundához még víz, de egyébként szuper a recept! Köszönöm! A szósz ízesítését szója és barbacue szósszal legközelebb megpróbálom, ígéretesen hangzik. :-)

u.bridge
bridge / u.bridge sze, 2016-05-11 19:13

Nagyon finom lett, köszönöm! Egy pici szójaszószt tettem a mázhoz, így még kínaibb lett :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2016-05-10 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

sylvya
sylvya cs, 2016-04-07 11:28

Sziasztok!
Elkészült tegnap vacsorára es finom lett!
Nekem kb fél kg pulykamellhez elég volt a tészta(kicsit több vízzel de ez nem olyan nagy dráma) es a mázból alapból két adagot kevertem be és így lett pont jó. :-)
Köszönet a receptert!

Liare
Liare h, 2016-03-21 21:50

Nagyon szuper recept, köszi, hogy felraktad! Lehet az én evőkanalam volt nagyobb, de nekem kellett bele még víz, egy deci minimum. A tészta így elég volt kb. fél kilóhoz, a máz nem, de raktam bele még barbecue szószt is meg mézet, nagyon fini lett! :)

Cuncikaaa
Cuncikaaa k, 2016-03-01 20:53

Szia!
Ma elkészítettem, és nagyon finom lett. Először féltem, hogy nem fog úgy sikerülni, ahogy kell, de ezentúl csak így fogom csinálni!! :D
Köszi szépen, hogy megosztottad!

ImeldaTamara
ImeldaTamara szo, 2015-11-21 15:58

Nagyon nagyon finom!!Dupla adagot készítettem!Nekem minden passzolt,az arányok,és az ízek is!Gyakori ebéd lesz nálunk! ;)

riolaita
riolaita p, 2015-10-23 22:15

Oh, ez volt a mai vacsora, és mit mondjak, nem jutott el az asztalig, mert még melegen elkapdosták... :D

sandyca
sandyca k, 2015-07-28 17:27

Nekem nagyon tetszik a recept bár a víz tényleg efy kicsot kevés volt. 2 kanál mézzel többet tettem mert paradicsomsűrítményből csináltam, ment még bele ételízesítő és fokhagymapor... Nekem nem lett tőle káosz mert a bundához adtam a kockázott csirkemellett és úgy halásztam ki, mikor megsült meg folyamatosan ment a mázba! ☺ Biztos máskor is elkészítem!

DaniLili
DaniLili sze, 2015-05-13 10:13

SOS! Ez a recept tényleg egy darab csirkemellre elég?! Elég furcsa a megfogalmazás, szerintetek kilóba mennyi csirkemellre elég ez a pác és tészta? 0,5kg?

reni007
reni007 v, 2015-03-15 13:31

Sziasztok!
Én ma ebédre elkészítettem ezt a csirkét.Az biztos,hogy dupla adag bunda és máz kell egy csirkemellhez!
A mázba tettem szójaszószt és balzsamecetet is! A húst sóztam, borsoztam és nyomtam rá néhány gerezd fokhagymát,de nekem így is hiányzik belőle valami csak még nem tudom,hogy mi!A recept jó ,de nálunk a kínaiba teljesen más ízű ez az étel!Talán azt az ízt hiányolom!Érdemes kipróbálni!Köszönöm a receptet!

kisbubi
kisbubi szo, 2015-02-28 13:07

Nagyon, nagyon finom lett!!:) Nekem jó volt a tészta állaga 2 ek vízzel, a mázhoz kicsit több mézet tettem, meg dupla adag kellett a husihoz tésztából és mázból is, de nagyon el lett találva ez a recept!! Köszönöm szépen!:)

toth_eni
toth_eni h, 2015-02-16 13:48

Tegnap én is elkészítettem. Először a bundához mindent úgy csináltam, ahogy a recept írja. Kicsit megijedtem, mert a kommentekkel ellentétben nem nokedli tészta állagú lett, hanem mint egy gyúrt tészta... Aztán az egyik kommentelő írta, hogy az a 2 ek víz, az kb 2 dl. Szóval hígítottam és úgy jó lett. A második adagnál már eleve több vízzel készítettem, az kicsit hígabb állagú lett az előzőnél, de ugyanolyan finomra és jó állagúra sült meg! A mázhoz én ketchup helyett sűrített paradicsomot használtam (így nem folyt annyira a máz) illetve kicsit több mézet tettem hozzá. Összességében nagyon könnyen elkészíthető isteni finom vacsorát készítettem belőle. Többször is el fogom készíteni! Legalább olyan finom, mint amit a jobb kínai éttermekben lehet venni, vagy akár még azoknál is jobb! Ajánlom mindenkinek.

Petik Erzsébet
Petik Erzsébet k, 2015-01-13 14:05

Köszönöm a receptet, ma ez volt az ebéd! Isteni finomra sikerült! Egy kiló csirkemellből készítettem, dupla adaggal csináltam a bundát és a mázt Sűrűn fogom elkészíteni!

bogi0212
bogi0212 sze, 2014-10-22 13:08

Nagyon finom! Én még a mázba tettem egy kis szójaszószt is.

dorinaaa
dorinaaa k, 2014-09-09 21:07

Köszönöm a receptet! Különleges ízvilág! Mindenkinek ízlett!

flamingo102
flamingo102 sze, 2014-08-20 12:04

Kedves Motyola! A szószt 6 evőkanál mézből, 3 evőkanál ketchupból készitettem el,adtam még hozzá 2 kiskanál paprika krémet , 1 kiskanál szójaszószt és egy kiskanál ecetet,sajnos nagyon híg lett.

libaláb
libaláb sze, 2014-08-06 23:27

Én nem szeretem a kínai ételeket, fogalmam sincs, milyennek kellene lennie, ezért csak a receptet követtem betű szerint, hogy meglepjem a családot, akik viszont imádják az ilyesmit. Hát ilyen zajos sikert már régen arattam, mindenki betegre ette magát, nem győzték dicsérni, kivételesen a desszerthez alig nyúltak, de a csirke körül addig-addig sündörögtek, amíg el nem fogyott. Ezer köszönet a receptért. :)

Csibaba13
Csibaba13 h, 2014-07-14 17:06

Kedves Motolya!
Ma készítettem el! Nagyon -nagyon finom igazi kínai! :) Köszönöm a receptet!

Csibaba13

Kuglóf
Kuglóf szo, 2014-06-21 14:13

Ez valami isteni lett! :) Elsőre készítettem el és sikerült! A máz mennyiségét nem sikerült eltalálni így kétféle készült belőle: mázas és máz nélküli.

Cissy
Cissy szo, 2014-06-14 13:30

Tényleg bámulatos recept! Köszönjük szépen.
Nálunk is van egy lisztérzékeny családtag és az övébe Mester kenyérlisztet tettünk a búzaliszt helyett, jelentem, ugyanolyan íze van mint a lisztes verziónak, bátran ajánlom a lisztérzékenyeknek ezt a megoldást!

heyycookie
heyycookie h, 2014-05-12 18:09

9 boltot jártam végig szezámmag után kutatva de sehol sem volt , így szezámmag nélkül készült el a máz :) , a tészta pont jó lett kisütöttem eddig minden klappolt , a máz nem lett annyira ragacsos mint kellet volna , ötletek hogy mit tudnék vele csinálni hogy legközelebb jó legyen? Nagyon jó kis recept máskor is biztosan elfogom készíteni:)

Infernalia
Infernalia h, 2014-04-07 10:58

Ez a recept egyszerűen tökéletes! Elsőre sikerült megcsinálni és isteni finom ! :) Én még a mázba tettem egy kicsi ecetet, és így még jobban hasonlított a kínai éttermekben kapható kis finomságokra és ellensúlyozza a méz erőteljes édességét. Biztosan újra fogom még csinálni! :)

Gina424
Gina424 v, 2014-04-06 15:32

Szuper lett, nagyon örültem neki. Próbáltam már ilyet készíteni, más recept alapján, de az nem sikerült. Most viszont isteni lett. Sajna kis családom nem osztotta a lelkesedésemet, de hát az én gyerekeim annyira válogatósak, hogy borzasztó. Kíváncsi vagyok, a férjemnek fog-e ízleni, még nem ért haza...

Evey70
Evey70 h, 2014-01-06 16:20

Ma megcsináltuk, nagyon finom lett. Kitapasztalva nálunk 70 dkg csirkemellhez 5 ek pirított szezámmag, 2 ek méz, 2 és fél ek ketchup, másfél mokkáskanál erős pista. Egyik részét megcsináltuk csak simán, sózva jobban a bundát és szezámmagot is szórtunk bele, így mindenki evett a kedvére valót :) Köszönjük szépen a receptet!

hanga86
hanga86 szo, 2013-11-09 13:07

Életem első kínai étele és iszonyúúúú....finom ;) Igaz,nekem most csak sertéshúsom volt,de semmivel sem lehet rosszabb,mint a csirke,csak tovább kell sütni!Minden úgy sikerült,ahogyan az a "nagy könyvben" le van írva,nem nehéz elkészíteni egyáltalán!Köszi a receptet!Igazi sikerélmény! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2013-11-01 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

animama1952
animama1952 szo, 2013-11-02 19:12

Megköszönnénk, ha a máz hozzávalókat is dkg-ba-, vagy dl-be közölnéd. Így talán több házvezetőnőnek is sikerülne. Nem lenne sem híg-, sem sűrű. Előre is köszönjük.!

Timi3333
Timi3333 sze, 2013-10-23 14:15

Én is elkészítettem, nekem pontosan úgy sikerült, ahogyan elképzeltem. Kihagytam a masszából a keményítőt, de így is nagyon joó lett. Kicsit kevesebb lett a máz, mint a husi, s nem volt már itthon több ketchup, így mustárral is készítettem mézes-mázat.:) Ugyanúgy minden ment bele ahogyan a recept is írja, még egy kicsi erős pista is...ami arany színt adott a mustáros máznak. Nagyon finom lett. Köszi a receptet! :)

Timi3333
Timi3333 sze, 2013-10-23 14:14

Én is elkészítettem, nekem pontosan úgy sikerült, ahogyan elképzeltem. Kihagytam a masszából a keményítőt, de így is nagyon joó lett. Kicsit kevesebb lett a máz, mint a husi, s nem volt már itthon több ketchup, így mustárral is készítettem mézes-mázat.:) Ugyanúgy minden ment bele ahogyan a recept is írja, még egy kicsi erős pista is...ami arany színt adott a mustáros máznak. Nagyon finom lett. Köszi a receptet! :)

p.m.h
p.m.h sze, 2013-10-16 08:18

Köszönöm a receptet!Örök hála érte!Nagyon-nagyon fincsi lett. Biztos,hogy rendszeresen készíteni fogjuk.
:) szép napot

Turcsi94
Turcsi94 h, 2013-09-30 22:18

Motyola! Nagyon jó recept, isteni lett...Két napon keresztül ilyet ettem, de nem volt elég! :))

843