Kínai szezámmagos csirke recept

megosztás
0
Kínai szezámmagos csirke
Kínai szezámmagos csirke
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (266)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a húskockát beletesszük az olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.

hozzávalók / 4 adag

A bundához

A mázhoz

A sütéshez

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ragacsos csirkemellkockák, kínai csirkemell-falatok ketchupös-mézes mázzal, ketchupös-mézes kínai csirke
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk.
  2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
  3. Elkészítjük a mázat.
  4. A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  5. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 220
össznézettség: 686 672
elküldve: 416
receptkönyben: 9 647
elkészítve: 768/950
Facebookon megjelent: 2

szakács

Motyola

Mióta szakács: 2010.02.04.
9 recept

Hozzászólások (266)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

u.bridge
bridge / u.bridge sze, 2016-05-11 20:13

Nagyon finom lett, köszönöm! Egy pici szójaszószt tettem a mázhoz, így még kínaibb lett :)

NoSalty.hu
NoSalty.hu k, 2016-05-10 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

sylvya
sylvya cs, 2016-04-07 12:28

Sziasztok!
Elkészült tegnap vacsorára es finom lett!
Nekem kb fél kg pulykamellhez elég volt a tészta(kicsit több vízzel de ez nem olyan nagy dráma) es a mázból alapból két adagot kevertem be és így lett pont jó. :-)
Köszönet a receptert!

Liare
Liare h, 2016-03-21 22:50

Nagyon szuper recept, köszi, hogy felraktad! Lehet az én evőkanalam volt nagyobb, de nekem kellett bele még víz, egy deci minimum. A tészta így elég volt kb. fél kilóhoz, a máz nem, de raktam bele még barbecue szószt is meg mézet, nagyon fini lett! :)

Cuncikaaa
Cuncikaaa k, 2016-03-01 21:53

Szia!
Ma elkészítettem, és nagyon finom lett. Először féltem, hogy nem fog úgy sikerülni, ahogy kell, de ezentúl csak így fogom csinálni!! :D
Köszi szépen, hogy megosztottad!

ImeldaTamara
ImeldaTamara szo, 2015-11-21 16:58

Nagyon nagyon finom!!Dupla adagot készítettem!Nekem minden passzolt,az arányok,és az ízek is!Gyakori ebéd lesz nálunk! ;)

riolaita
riolaita p, 2015-10-23 23:15

Oh, ez volt a mai vacsora, és mit mondjak, nem jutott el az asztalig, mert még melegen elkapdosták... :D

sandyca
sandyca k, 2015-07-28 18:27

Nekem nagyon tetszik a recept bár a víz tényleg efy kicsot kevés volt. 2 kanál mézzel többet tettem mert paradicsomsűrítményből csináltam, ment még bele ételízesítő és fokhagymapor... Nekem nem lett tőle káosz mert a bundához adtam a kockázott csirkemellett és úgy halásztam ki, mikor megsült meg folyamatosan ment a mázba! ☺ Biztos máskor is elkészítem!

DaniLili
DaniLili sze, 2015-05-13 11:13

SOS! Ez a recept tényleg egy darab csirkemellre elég?! Elég furcsa a megfogalmazás, szerintetek kilóba mennyi csirkemellre elég ez a pác és tészta? 0,5kg?

reni007
reni007 v, 2015-03-15 14:31

Sziasztok!
Én ma ebédre elkészítettem ezt a csirkét.Az biztos,hogy dupla adag bunda és máz kell egy csirkemellhez!
A mázba tettem szójaszószt és balzsamecetet is! A húst sóztam, borsoztam és nyomtam rá néhány gerezd fokhagymát,de nekem így is hiányzik belőle valami csak még nem tudom,hogy mi!A recept jó ,de nálunk a kínaiba teljesen más ízű ez az étel!Talán azt az ízt hiányolom!Érdemes kipróbálni!Köszönöm a receptet!

kisbubi
kisbubi szo, 2015-02-28 14:07

Nagyon, nagyon finom lett!!:) Nekem jó volt a tészta állaga 2 ek vízzel, a mázhoz kicsit több mézet tettem, meg dupla adag kellett a husihoz tésztából és mázból is, de nagyon el lett találva ez a recept!! Köszönöm szépen!:)

toth_eni
toth_eni h, 2015-02-16 14:48

Tegnap én is elkészítettem. Először a bundához mindent úgy csináltam, ahogy a recept írja. Kicsit megijedtem, mert a kommentekkel ellentétben nem nokedli tészta állagú lett, hanem mint egy gyúrt tészta... Aztán az egyik kommentelő írta, hogy az a 2 ek víz, az kb 2 dl. Szóval hígítottam és úgy jó lett. A második adagnál már eleve több vízzel készítettem, az kicsit hígabb állagú lett az előzőnél, de ugyanolyan finomra és jó állagúra sült meg! A mázhoz én ketchup helyett sűrített paradicsomot használtam (így nem folyt annyira a máz) illetve kicsit több mézet tettem hozzá. Összességében nagyon könnyen elkészíthető isteni finom vacsorát készítettem belőle. Többször is el fogom készíteni! Legalább olyan finom, mint amit a jobb kínai éttermekben lehet venni, vagy akár még azoknál is jobb! Ajánlom mindenkinek.

Petik Erzsébet
Petik Erzsébet k, 2015-01-13 15:05

Köszönöm a receptet, ma ez volt az ebéd! Isteni finomra sikerült! Egy kiló csirkemellből készítettem, dupla adaggal csináltam a bundát és a mázt Sűrűn fogom elkészíteni!

bogi0212
bogi0212 sze, 2014-10-22 14:08

Nagyon finom! Én még a mázba tettem egy kis szójaszószt is.

dorinaaa
dorinaaa k, 2014-09-09 22:07

Köszönöm a receptet! Különleges ízvilág! Mindenkinek ízlett!

flamingo102
flamingo102 sze, 2014-08-20 13:04

Kedves Motyola! A szószt 6 evőkanál mézből, 3 evőkanál ketchupból készitettem el,adtam még hozzá 2 kiskanál paprika krémet , 1 kiskanál szójaszószt és egy kiskanál ecetet,sajnos nagyon híg lett.

libaláb
libaláb cs, 2014-08-07 00:27

Én nem szeretem a kínai ételeket, fogalmam sincs, milyennek kellene lennie, ezért csak a receptet követtem betű szerint, hogy meglepjem a családot, akik viszont imádják az ilyesmit. Hát ilyen zajos sikert már régen arattam, mindenki betegre ette magát, nem győzték dicsérni, kivételesen a desszerthez alig nyúltak, de a csirke körül addig-addig sündörögtek, amíg el nem fogyott. Ezer köszönet a receptért. :)

Csibaba13
Csibaba13 h, 2014-07-14 18:06

Kedves Motolya!
Ma készítettem el! Nagyon -nagyon finom igazi kínai! :) Köszönöm a receptet!

Csibaba13

Kuglóf
Kuglóf szo, 2014-06-21 15:13

Ez valami isteni lett! :) Elsőre készítettem el és sikerült! A máz mennyiségét nem sikerült eltalálni így kétféle készült belőle: mázas és máz nélküli.

Cissy
Cissy szo, 2014-06-14 14:30

Tényleg bámulatos recept! Köszönjük szépen.
Nálunk is van egy lisztérzékeny családtag és az övébe Mester kenyérlisztet tettünk a búzaliszt helyett, jelentem, ugyanolyan íze van mint a lisztes verziónak, bátran ajánlom a lisztérzékenyeknek ezt a megoldást!

heyycookie
heyycookie h, 2014-05-12 19:09

9 boltot jártam végig szezámmag után kutatva de sehol sem volt , így szezámmag nélkül készült el a máz :) , a tészta pont jó lett kisütöttem eddig minden klappolt , a máz nem lett annyira ragacsos mint kellet volna , ötletek hogy mit tudnék vele csinálni hogy legközelebb jó legyen? Nagyon jó kis recept máskor is biztosan elfogom készíteni:)

Infernalia
Infernalia h, 2014-04-07 11:58

Ez a recept egyszerűen tökéletes! Elsőre sikerült megcsinálni és isteni finom ! :) Én még a mázba tettem egy kicsi ecetet, és így még jobban hasonlított a kínai éttermekben kapható kis finomságokra és ellensúlyozza a méz erőteljes édességét. Biztosan újra fogom még csinálni! :)

Gina424
Gina424 v, 2014-04-06 16:32

Szuper lett, nagyon örültem neki. Próbáltam már ilyet készíteni, más recept alapján, de az nem sikerült. Most viszont isteni lett. Sajna kis családom nem osztotta a lelkesedésemet, de hát az én gyerekeim annyira válogatósak, hogy borzasztó. Kíváncsi vagyok, a férjemnek fog-e ízleni, még nem ért haza...

Evey70
Evey70 h, 2014-01-06 17:20

Ma megcsináltuk, nagyon finom lett. Kitapasztalva nálunk 70 dkg csirkemellhez 5 ek pirított szezámmag, 2 ek méz, 2 és fél ek ketchup, másfél mokkáskanál erős pista. Egyik részét megcsináltuk csak simán, sózva jobban a bundát és szezámmagot is szórtunk bele, így mindenki evett a kedvére valót :) Köszönjük szépen a receptet!

hanga86
hanga86 szo, 2013-11-09 14:07

Életem első kínai étele és iszonyúúúú....finom ;) Igaz,nekem most csak sertéshúsom volt,de semmivel sem lehet rosszabb,mint a csirke,csak tovább kell sütni!Minden úgy sikerült,ahogyan az a "nagy könyvben" le van írva,nem nehéz elkészíteni egyáltalán!Köszi a receptet!Igazi sikerélmény! :)

NoSalty.hu
NoSalty.hu p, 2013-11-01 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

animama1952
animama1952 szo, 2013-11-02 20:12

Megköszönnénk, ha a máz hozzávalókat is dkg-ba-, vagy dl-be közölnéd. Így talán több házvezetőnőnek is sikerülne. Nem lenne sem híg-, sem sűrű. Előre is köszönjük.!

Timi3333
Timi3333 sze, 2013-10-23 15:15

Én is elkészítettem, nekem pontosan úgy sikerült, ahogyan elképzeltem. Kihagytam a masszából a keményítőt, de így is nagyon joó lett. Kicsit kevesebb lett a máz, mint a husi, s nem volt már itthon több ketchup, így mustárral is készítettem mézes-mázat.:) Ugyanúgy minden ment bele ahogyan a recept is írja, még egy kicsi erős pista is...ami arany színt adott a mustáros máznak. Nagyon finom lett. Köszi a receptet! :)

Timi3333
Timi3333 sze, 2013-10-23 15:14

Én is elkészítettem, nekem pontosan úgy sikerült, ahogyan elképzeltem. Kihagytam a masszából a keményítőt, de így is nagyon joó lett. Kicsit kevesebb lett a máz, mint a husi, s nem volt már itthon több ketchup, így mustárral is készítettem mézes-mázat.:) Ugyanúgy minden ment bele ahogyan a recept is írja, még egy kicsi erős pista is...ami arany színt adott a mustáros máznak. Nagyon finom lett. Köszi a receptet! :)

p.m.h
p.m.h sze, 2013-10-16 09:18

Köszönöm a receptet!Örök hála érte!Nagyon-nagyon fincsi lett. Biztos,hogy rendszeresen készíteni fogjuk.
:) szép napot

Turcsi94
Turcsi94 h, 2013-09-30 23:18

Motyola! Nagyon jó recept, isteni lett...Két napon keresztül ilyet ettem, de nem volt elég! :))

sinn
sinn cs, 2013-08-29 23:03

Kedves Motyola!

Tökéletes recept. Mivel lisztérzékeny vagyok gluténmentes alapliszttel és keményítővel készítettem, így is szuper lett. Másnap is finom volt. Ritkán próbálok ki új receptet, de ez sokszor fog az asztalra kerülni. Köszönet érte.

Viv
Viv k, 2013-08-20 21:07

Isteni finom lett! Én kihagytam a chilit és a keményítőt. Jobb volt mint amit a kínaiban ettem. :-) A víz egy bögrényi (kb. 2 dl) volt. Tökéletes! Biztos hogy párszor még az asztalra kerül. :-)

TipTopShop
TipTopShop h, 2013-08-26 09:41

Én dupla adagot sütöttem, de a víz így is elég volt 1 dl. Ha túl híg a tészta, akkor lefolyik a húsról, még mielőtt az olajos lábosig eljutna.

Záporvirág
Záporvirág v, 2013-08-11 18:25

Én olajsütőben sütöttem ki a falatokat. Tapasztalatom az, hogy a kosarat először bele kell meríteni a forró olajba és úgy beletenni a húsokat. Ekkor nem fog beleragadni a kosárba. Először nem így tettem, hanem a felakasztott kosárba pakoltam őket, majd úgy engedtem bele az olajba. Hát úgy beleragadt, hogy percekig tartott, mire kiszedtem a húsokat és órákig ázott a vízben, mire ki tudtam takarítani.

deka81
Sütödés / deka81 sze, 2013-03-13 21:17

Én is elkészítettem,nagyon finom lett, és a családnak is ízlett.Köszönet a receptért!

Éci40
Éci40 sze, 2013-03-06 12:22

Én is elkészítettem. Nagyon jól sikerült! A recepten módosítottam annyit, hogy a szezámmagot szárazon egy kicsit megpirítottam.

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 sze, 2013-12-04 11:46

Aki nem így csinálja,az ki is hagyhatja a szezámmagot,mert a pirítattlan szezámmagnak semmi íze.. :)

bejare
bejare k, 2013-02-12 12:35

Múlt héten készítettem el,de a héten is kérte már a család,nagyon finom ,köszönjük:) Üdv:Mónika

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
845