Kínai szezámmagos csirke recept

Kalória?
Kínai szezámmagos csirke
Kínai szezámmagos csirke
receptkönyvben hozzászólások (253)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a húskockát beletesszük az olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.

hozzávalók / 4 adag

A bundához

A mázhoz

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ragacsos csirkemellkockák, kínai csirkemell-falatok ketchupös-mézes mázzal, ketchupös-mézes kínai csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk.
  2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
  3. Elkészítjük a mázat.
  4. A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  5. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 570 776
elküldve: 376
receptkönyben: 9 115
elkészítve: 618/800
Facebookon megjelent: -

szakács

Motyola

Mióta szakács: 2010.02.04.
9 recept

Hozzászólások (253)

kisbubi
kisbubi szo, 2015-02-28 13:07

Nagyon, nagyon finom lett!!:) Nekem jó volt a tészta állaga 2 ek vízzel, a mázhoz kicsit több mézet tettem, meg dupla adag kellett a husihoz tésztából és mázból is, de nagyon el lett találva ez a recept!! Köszönöm szépen!:)

toth_eni
toth_eni h, 2015-02-16 13:48

Tegnap én is elkészítettem. Először a bundához mindent úgy csináltam, ahogy a recept írja. Kicsit megijedtem, mert a kommentekkel ellentétben nem nokedli tészta állagú lett, hanem mint egy gyúrt tészta... Aztán az egyik kommentelő írta, hogy az a 2 ek víz, az kb 2 dl. Szóval hígítottam és úgy jó lett. A második adagnál már eleve több vízzel készítettem, az kicsit hígabb állagú lett az előzőnél, de ugyanolyan finomra és jó állagúra sült meg! A mázhoz én ketchup helyett sűrített paradicsomot használtam (így nem folyt annyira a máz) illetve kicsit több mézet tettem hozzá. Összességében nagyon könnyen elkészíthető isteni finom vacsorát készítettem belőle. Többször is el fogom készíteni! Legalább olyan finom, mint amit a jobb kínai éttermekben lehet venni, vagy akár még azoknál is jobb! Ajánlom mindenkinek.

Petik Erzsébet
Petik Erzsébet k, 2015-01-13 14:05

Köszönöm a receptet, ma ez volt az ebéd! Isteni finomra sikerült! Egy kiló csirkemellből készítettem, dupla adaggal csináltam a bundát és a mázt Sűrűn fogom elkészíteni!

bogi0212
bogi0212 sze, 2014-10-22 13:08

Nagyon finom! Én még a mázba tettem egy kis szójaszószt is.

dorinaaa
dorinaaa k, 2014-09-09 21:07

Köszönöm a receptet! Különleges ízvilág! Mindenkinek ízlett!

flamingo102
flamingo102 sze, 2014-08-20 12:04

Kedves Motyola! A szószt 6 evőkanál mézből, 3 evőkanál ketchupból készitettem el,adtam még hozzá 2 kiskanál paprika krémet , 1 kiskanál szójaszószt és egy kiskanál ecetet,sajnos nagyon híg lett.

libaláb
libaláb sze, 2014-08-06 23:27

Én nem szeretem a kínai ételeket, fogalmam sincs, milyennek kellene lennie, ezért csak a receptet követtem betű szerint, hogy meglepjem a családot, akik viszont imádják az ilyesmit. Hát ilyen zajos sikert már régen arattam, mindenki betegre ette magát, nem győzték dicsérni, kivételesen a desszerthez alig nyúltak, de a csirke körül addig-addig sündörögtek, amíg el nem fogyott. Ezer köszönet a receptért. :)

Csibaba13
Csibaba13 h, 2014-07-14 17:06

Kedves Motolya!
Ma készítettem el! Nagyon -nagyon finom igazi kínai! :) Köszönöm a receptet!

Csibaba13

Kuglóf
Kuglóf szo, 2014-06-21 14:13

Ez valami isteni lett! :) Elsőre készítettem el és sikerült! A máz mennyiségét nem sikerült eltalálni így kétféle készült belőle: mázas és máz nélküli.

Cissy
Cissy szo, 2014-06-14 13:30

Tényleg bámulatos recept! Köszönjük szépen.
Nálunk is van egy lisztérzékeny családtag és az övébe Mester kenyérlisztet tettünk a búzaliszt helyett, jelentem, ugyanolyan íze van mint a lisztes verziónak, bátran ajánlom a lisztérzékenyeknek ezt a megoldást!

heyycookie
heyycookie h, 2014-05-12 18:09

9 boltot jártam végig szezámmag után kutatva de sehol sem volt , így szezámmag nélkül készült el a máz :) , a tészta pont jó lett kisütöttem eddig minden klappolt , a máz nem lett annyira ragacsos mint kellet volna , ötletek hogy mit tudnék vele csinálni hogy legközelebb jó legyen? Nagyon jó kis recept máskor is biztosan elfogom készíteni:)

Infernalia
Infernalia h, 2014-04-07 10:58

Ez a recept egyszerűen tökéletes! Elsőre sikerült megcsinálni és isteni finom ! :) Én még a mázba tettem egy kicsi ecetet, és így még jobban hasonlított a kínai éttermekben kapható kis finomságokra és ellensúlyozza a méz erőteljes édességét. Biztosan újra fogom még csinálni! :)

Gina424
Gina424 v, 2014-04-06 15:32

Szuper lett, nagyon örültem neki. Próbáltam már ilyet készíteni, más recept alapján, de az nem sikerült. Most viszont isteni lett. Sajna kis családom nem osztotta a lelkesedésemet, de hát az én gyerekeim annyira válogatósak, hogy borzasztó. Kíváncsi vagyok, a férjemnek fog-e ízleni, még nem ért haza...

Evey70
Evey70 h, 2014-01-06 16:20

Ma megcsináltuk, nagyon finom lett. Kitapasztalva nálunk 70 dkg csirkemellhez 5 ek pirított szezámmag, 2 ek méz, 2 és fél ek ketchup, másfél mokkáskanál erős pista. Egyik részét megcsináltuk csak simán, sózva jobban a bundát és szezámmagot is szórtunk bele, így mindenki evett a kedvére valót :) Köszönjük szépen a receptet!

hanga86
hanga86 szo, 2013-11-09 13:07

Életem első kínai étele és iszonyúúúú....finom ;) Igaz,nekem most csak sertéshúsom volt,de semmivel sem lehet rosszabb,mint a csirke,csak tovább kell sütni!Minden úgy sikerült,ahogyan az a "nagy könyvben" le van írva,nem nehéz elkészíteni egyáltalán!Köszi a receptet!Igazi sikerélmény! :)

NoSalty.hu
NoSalty.hu p, 2013-11-01 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

animama1952
animama1952 szo, 2013-11-02 19:12

Megköszönnénk, ha a máz hozzávalókat is dkg-ba-, vagy dl-be közölnéd. Így talán több házvezetőnőnek is sikerülne. Nem lenne sem híg-, sem sűrű. Előre is köszönjük.!

Timi3333
Timi3333 sze, 2013-10-23 14:15

Én is elkészítettem, nekem pontosan úgy sikerült, ahogyan elképzeltem. Kihagytam a masszából a keményítőt, de így is nagyon joó lett. Kicsit kevesebb lett a máz, mint a husi, s nem volt már itthon több ketchup, így mustárral is készítettem mézes-mázat.:) Ugyanúgy minden ment bele ahogyan a recept is írja, még egy kicsi erős pista is...ami arany színt adott a mustáros máznak. Nagyon finom lett. Köszi a receptet! :)

Timi3333
Timi3333 sze, 2013-10-23 14:14

Én is elkészítettem, nekem pontosan úgy sikerült, ahogyan elképzeltem. Kihagytam a masszából a keményítőt, de így is nagyon joó lett. Kicsit kevesebb lett a máz, mint a husi, s nem volt már itthon több ketchup, így mustárral is készítettem mézes-mázat.:) Ugyanúgy minden ment bele ahogyan a recept is írja, még egy kicsi erős pista is...ami arany színt adott a mustáros máznak. Nagyon finom lett. Köszi a receptet! :)

p.m.h
p.m.h sze, 2013-10-16 08:18

Köszönöm a receptet!Örök hála érte!Nagyon-nagyon fincsi lett. Biztos,hogy rendszeresen készíteni fogjuk.
:) szép napot

Turcsi94
Turcsi94 h, 2013-09-30 22:18

Motyola! Nagyon jó recept, isteni lett...Két napon keresztül ilyet ettem, de nem volt elég! :))

sinn
sinn cs, 2013-08-29 22:03

Kedves Motyola!

Tökéletes recept. Mivel lisztérzékeny vagyok gluténmentes alapliszttel és keményítővel készítettem, így is szuper lett. Másnap is finom volt. Ritkán próbálok ki új receptet, de ez sokszor fog az asztalra kerülni. Köszönet érte.

Viv
Viv k, 2013-08-20 20:07

Isteni finom lett! Én kihagytam a chilit és a keményítőt. Jobb volt mint amit a kínaiban ettem. :-) A víz egy bögrényi (kb. 2 dl) volt. Tökéletes! Biztos hogy párszor még az asztalra kerül. :-)

TipTopShop
TipTopShop h, 2013-08-26 08:41

Én dupla adagot sütöttem, de a víz így is elég volt 1 dl. Ha túl híg a tészta, akkor lefolyik a húsról, még mielőtt az olajos lábosig eljutna.

Záporvirág
Záporvirág v, 2013-08-11 17:25

Én olajsütőben sütöttem ki a falatokat. Tapasztalatom az, hogy a kosarat először bele kell meríteni a forró olajba és úgy beletenni a húsokat. Ekkor nem fog beleragadni a kosárba. Először nem így tettem, hanem a felakasztott kosárba pakoltam őket, majd úgy engedtem bele az olajba. Hát úgy beleragadt, hogy percekig tartott, mire kiszedtem a húsokat és órákig ázott a vízben, mire ki tudtam takarítani.

deka81
Sütödés / deka81 sze, 2013-03-13 20:17

Én is elkészítettem,nagyon finom lett, és a családnak is ízlett.Köszönet a receptért!

Éci40
Éci40 sze, 2013-03-06 11:22

Én is elkészítettem. Nagyon jól sikerült! A recepten módosítottam annyit, hogy a szezámmagot szárazon egy kicsit megpirítottam.

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 sze, 2013-12-04 10:46

Aki nem így csinálja,az ki is hagyhatja a szezámmagot,mert a pirítattlan szezámmagnak semmi íze.. :)

bejare
bejare k, 2013-02-12 11:35

Múlt héten készítettem el,de a héten is kérte már a család,nagyon finom ,köszönjük:) Üdv:Mónika

Sohiii
Sohiii h, 2013-01-21 18:59

Nagyon-nagyon egyszerű és isteni finom lett! Be is írtam a szakácskönyvembe! köszi a tippet!

polcsicica
polcsicica h, 2013-01-07 19:59

Szia!
A kép alapján úgy meg kívántuk a barátommal, hogy most vacsira meg is lett csinálva :)
Köszi a receptet!

ether91
ether91 k, 2013-01-01 00:21

Nagyon jó ez a recept! Kipróbáltam és nagyon jól sikerült. Köszi, hogy felraktad.

Virág76
Virág76 / Virág76 szo, 2012-12-15 08:39

Szia!
Bár az enyém sem így nézett ki a képen,azért finom volt.De annyira úszott a konyha,hogy nem valószínű,hogy még egyszer nekiveselkedem.Legalábbis így nem.Ha újra megpróbálod,sok sikert,hiszen van akinek sikerült! Üdv: Virág

taranikó
taranikó cs, 2012-11-08 11:47

Már sokszor elkészítettem, mindig tökéletesen sikerült, a nagyfiam kedvence lett. Szokott is segíteni, Ő készíti el a mázat, és bele is forgatja, rögtön, ahogy én kiszedem az olajból. Annyit változtattam rajta, hogy nem rakok bele chilit, mert nálunk a lányok nem szeretik a csípőset. Köszönet a receptért, valóban jobb a házilag készített kínai, mint az éttermi.

LongbowPrincess
LongbowPrincess / LongbowPrincess v, 2012-11-04 10:47

Kezdő konyhatündérként nekivágtam a nagy feladatnak. Kivételes alkalom volt, anyukám nem ért rá ebédet készíteni, így megkért, hogy segítsek neki. Már régóta szeretett volna házilag kínai szezámos csirkét csinálni, így megkért hogy keressek egy receptet és próbáljam meg megcsinálni.

Először nagyon megijedtem, lehet, hogy a bunda összeállításánál nem voltak megfelelők az arányok (a víz nem volt egyértelmű, nem láttam a fenti hozzászólást, a lisztnél meg nem tudtam, púpos vagy csapott EK kell-e, ráadásul én kb. 700g csirkemellhez készítettem, így kb. dupla adagot csináltam), ezért egy csirizes, nokedli tésztánál nyúlósabb és ragadósabb tésztát kaptam. Féltem, hogy elrontottam valamit. Végül alkalmaztam Lilla96 tanácsát, és az összes húst aprándonként belekevertem a tésztába és onnan villával szedtem bele a forró olajba. Néhol nem fedte be teljesen a tészta a húst, de összességében nagyon-nagyon jól sikerült a dolog, mire megpirult a bunda, a vékony csíkokra vágott husi is átsült - kiszedés előtt beleszúrtam egy hegyes villát, így bizonyosodtam meg róla, hogy tényleg átsült-e. Az olaj után papírtörlőre tettem ki először, hogy felitassa az olajat és utána forgattam kézzel/kanállal a mázba.
A mázba nem tettem sok csípőst, de senki sem panaszkodott érte. :)
Arra tud valaki javasolni bármit, hogy a mézes máz hogyan dermed rá jobban? Kicsit sok folyt le róla, sajnáltam hogy a mosogató ette meg a mézet. Lehet, hogy az a baj, hogy még elég melegen forgattam bele és ettől csak folyósabb lett a méz?

Összességében: a hozzám hasonló tapasztalatlan szakácsoknak azt javaslom, hogy ne adják fel a tészta furi állagánál, tökéletes recept, ennek a nyomába sem ér az olajban tocsogós túl édes gyorséttermi verzió. Én lehet, hogy soha többet nem fogok ezután máshol ilyet enni, csak ha házilag készül. Minden perc belefektetett energiát megér az isteni finom végeredmény.

Legfrissebb cikkek

Mostantól mobilon is felhasználóbarát a NoSalty
Mostantól mobilon is felhasználóbarát a NoSalty
Mostantól szinte bárhonnan, még egyszerűbben és kényelmesebben érheted el a NoSalty-t okostelefonodról. Új mobilverziónk áttekinthető és gyors út kedvenc receptjeidhez!
31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!
31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!
Közeleg a megváltó tavasz, a március mindig valami új kezdete. Vele együtt érkeznek a friss és virító zöldségek, amiket ebben a hónapban a piacon már a kosarunkba dobhatunk.
11 vitamindús télbúcsúztató ital gyerekeknek
11 vitamindús télbúcsúztató ital gyerekeknek
A gyerekeknek már csömörük van az almától és a banántól? Adjunk nekik vitaminokat ital formájában!
909