A hét szakácsa, Hobbychef

A héten ezúttal Hobbychef osztja meg veletek gondolatait, hogyan lett szenvedélye a gasztronómia, és közgazdászként a fél világot beutazva, milyen inspirációkat gyűjtött. 

Nagyon megörültem, amikor a NoSalty felkért, hogy legyek a hét szakácsa.

Hogyan kerül a csizma az asztalra, avagy miként lesz egy közgazdászból Hobbychef? Nos, a Hobbychef már gyermekkorában is előszeretettel legyeskedett a nagyanyja szoknyája mellett a konyhában. Majd amikor felnőtt, nem szobatudósként kutatta a közgazdaságtan rejtelmeit, hanem aktív külkereskedőként járta a világot. Közel 50 országban megfordult, némelyikben hosszabb időt is eltöltött.

S eközben nemcsak a munkáját végezte, hanem ismerkedett más népek kultúrájával, s ami atémánk szempontjából érdekes, gasztronómiájával is.

Távol-keleti recepteket itt találsz!

Végül is nagyon megkedveltem a különböző népek konyháját, s igyekszem – a magam szerény konyhai ismereteim mellett – ezeket reprodukálni. Sokféle ételt szeretek, főleg az erősen fűszereseket, csípőseket. Imádom a magyaros konyha mellett az egzotikus ételeket, halakat, tengeri herkentyűket.

Magyaros fogásokért ide kattints!

Szóval, mindenevő vagyok. De, gondolom, az eddigi receptjeimből ezt már láttátok. Azon vagyok, hogy még sok érdekességet mutassak meg nektek. Köszönöm, ha megtekintitek receptjeimet.

Hobbychef receptjeit itt találod >>

A Hét szakácsa rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...