A Ceres új adalékanyag-mentes termékei jó alapanyagul szolgálnak bármilyen szendvics elkészítéséhez. Ismered őket? Ha még nem, akkor olvass tovább! Amennyiben téged is meggyőztek a természetes eredetű alapanyagokból készült, E-számmal jelölt adalékoktól mentes kenyerek, keresd őket a boltok, szupermarketek polcain!
Ezeket olvastad már?
Hazánkban az éves átlagos kenyérfogyasztás 73 kg/fő*
Te milyen kenyeret eszel?
’Az vagy, amit megeszel’ - tartja a közkeletű mondás. Nem mindegy, tehát mit fogyasztunk, mit adunk a gyermekeinknek. Talán ezért is van fejlődésben az E-mentes termékek piaca, erősödnek az adalékmentes élelmiszerek iránti fogyasztói igények.
A trendet a Nielsen által készített friss kutatás is megerősíti: „Hazánkban az emberek többsége túlsúlyosnak tartja magát valamilyen mértékben. De eltekintve a fogyásra való törekvéstől, tíz megkérdezett magyar fogyasztóból legalább nyolc odafigyel kisebb-nagyobb mértékben arra, hogy az általa fogyasztott élelmiszer hozzájáruljon egészsége megőrzéséhez. Azon belül pedig átlagosan a magyar válaszadók 27 százaléka tartja étkezésében nagyon fontosnak az egészség és a wellness szempontjait.”**
Az új E-free kenyércsalád kiváló minőségű, természetes eredetű alapanyagokból készül, a termékek E-számmal jelölt adalékanyagokat (pl.: lisztkezelő szer, emulgeálószer, tartósítószer, stb.) nem tartalmaznak. A termékek frissességüket 8 napig megőrzik.
Az E-free kenyerek különösen az egészségtudatos fogyasztók körében népszerűek, de fogyasztásuk minden ember számára ideális. A termékek jelenleg három variációban kaphatóak: Ceres Sütő E-free szeletelt kenyér 400g-os, E-free toastkenyér 550g-os és E-free vajas toastkenyér 550g-os kiszerelésben. Kóstolja meg Ön is!
*Forrás: Magyar Pékszövetség
** Forrás: Nielsen piackutató vállalat hatvan országban, köztük Magyarországon végzett kutatása 2014. augusztus 13 - szeptember 5. között, amely az egészség és a wellness valamint az étkezési szokások közti kapcsolatokat tárta fel.