Sárgadinnye krémleves garnélanyárssal

A nyári melegben az egyik legnépszerűbb fogás a gyümölcsleves. E heti gasztrobloggerünk, Lilahajni, egy különlegességet mutat nektek – sárgadinnyét tálal garnélanyárssal.

Tombol a nyár, az iskolák kiürülnek, a strandok és a vízpartok megtelnek, ilyenkor mindannyian szeretjük egy kicsit lazábban élni az életet. Hétvégéken grillpartikat szervezünk és a naplemente után elidőzünk a kert hűvösében. Ez a recept tökéletes és igazán különleges kiegészítője lehet egy szombat esti kerti partinak, akár előételként vagy csak magában. Frissítő alapanyagokból készül és hideg, ami igazán kívánatossá teszi ebben a forróságban. Bátran ajánlom azoknak, akik nyitottak az újra és a talán első hallásra furcsának tűnő ízpárosításokra. Könnyen és gyorsan elkészíthető, nem igényel különösebb konyhatudományt, ráadásul telis tele van vitaminokkal és fehérjével. Nem is húzom tovább az időt, lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • 4 kisebb sárgadinnye vagy 2 nagyobb
  • 2 lime leve
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • egy 2 cm-es darab friss gyömbér
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • 16 db garnélafarok
  • 1-2 chili paprika

Elkészítés

  1. Mossuk meg a sárgadinnyéket, majd vágjuk le a felső 1/3 részüket. Szedjük ki a magokat és vájjuk ki a dinnyék húsát.
  2. Tegyük turmixgépbe a tejszínnel, ízesítsük olívaolajjal, balzsamecettel, gyömbérrel, sóval, borssal és a lime-ok levével, végül turmixoljuk össze az egészet.
  3. Töltsük vissza a dinnyék héjába és tegyük be a hűtőbe, amíg elkészítjük a garnélákat. Ehhez sem kell nagy ördöngősség, tegyünk fel egy nagyobb fazék vizet főni, mikor már forr, dobjunk bele egy fél marék durva tengeri sót és a garnélákat. 6-8 percig főzzük, majd szűrjük le és tisztítsuk meg őket a páncéljuktól.
  4. Vegyünk elő saslik pálcákat és 4-4 garnélát szúrjunk minden nyársra. Végül megszórhatjuk apróra vágott chili paprikával vagy morzsolhatunk bele száraz erőspaprikát is.

NoSalty-tipp:

Ha kisebb sárgadinnyéket használtunk, tálalhatjuk személyenként a dinnye héjában a levest, ilyenkor a garnélanyársat helyezzük keresztben a dinnye tetejére. Viszont, ha nagyobb dinnyéket kaptunk a zöldségesnél, akkor helyezzük középre, mint leveses tálat, így mindenki szedhet a maga tányérjába, amire helyezzük el a garnélanyársakat.

Lilahajni receptjei a NoSaltyn

Lilahajni blogja

Lilahajni blogja a Facebookon

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!