Mire jó a sajtreszelő?

Talán nem meglepő mire, hisz már a nevében is benne van a válasz. Most szeretnénk néhány egyéb felhasználási javaslatot tenni, hogy még mire használható.

Én személy szerint az évek alatt, rengeteg sajtreszelőt halmoztam fel, családi örökségek, szülőktől kapott darabok, és az általam vásároltak is megtalálhatóak az otthonomban. Van köztük pár elnyűtt, kopott darab, amivel nemigen tudtam már mit kezdeni, ezért úgy döntöttem, új funkciót találok nekik. Mindegyik pofonegyszerű, költségkímélő, de végül igen dekoratív darabbá változott.

Világítótest

Készülhet belőle falikar vagy mécsestartó. Mindkettő jól mutat, hiszen a kis lyukakon keresztül szórja magából a fénysugarakat, amelyek a falra vetülve remek hangulatot adnak egy helyiségnek.

A lámpakészítést otthon azonban nem ajánljuk! Az előkészítését, vagyis a reszelő „színezését” és dekorálását igen, de a vezetékelést inkább hagyjuk a szakemberekre.

Mécses- vagy gyertyatartót azonban nyugodtan készíthetünk otthon. Nem nagy ördöngösség. Válasszunk ki egy számunkra tetsző színt, majd fessük le vele a reszelőt . Hagyjuk száradni. Ha gondoljuk, rajzolhatunk rá kontúrfestékkel, sőt ragaszthatunk rá köveket vagy amit csak szeretnénk.

Ékszertartó

Sokszor gondot okoz, hogy a fülbevalókat hogyan tároljuk. Legtöbbször bedobáljuk egy dobozba, ahol egymásba akadnak. Sokszor pedig egy-egy gyors keresés folytán nem találjuk meg a párokat. Ezekre nyújt tökéletes megoldást ez az ékszertartó. Az elkészítési folyamat ugyanaz, mint az előzőnél, annyi különbséggel, hogy ezt nyugodtan díszíthetjük akár még selyemszalagokkal is.

Én egy óarany kalapácslakkot választottam a reszelőmhöz, amivel egy apró bagoly szobrot is lekentem, majd száradás után a fogantyúra ragasztottam. Nem szerettem volna túlzásba vinni a díszítést, hiszen a fülbevalók és karkötők már önmagukban is remekül feldobják új tárolómat.

Sajtreszelő

Ha valaki nem híve az újrahasznosításnak és a manuális dekorálásnak, de vágyik egy dizájnos sajtreszelőre, mutatunk egy nagyon hasznos és esztétikus darabot, amit megtaláltok a NoSalty Webshopban!

Microplane 4 oldalú reszelő

A négyoldalú reszelőnek van egy durva pengéje és két, rácsszerkezetű finom és közepes szalagpengével, külön szeletelő pengével. Tisztításnál nincs nehéz dolgunk, a finom reszelő oldalát kicsúsztathatjuk, így könnyedén eltávolíthatjuk az esetlegesen a pengék közé szorult rostokat. Csúszásmentes fogantyú és talpak tartoznak hozzá a komfort és stabilitás érdekében. Mosogatógépben is mosható.

Hozzászólások (1)

Torma

Jó cikk Nóra! Ötletes, kreatív ötletek....kellemes hétvégét, üdv, Torma :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek