Mire jó a sajtreszelő?

Talán nem meglepő mire, hisz már a nevében is benne van a válasz. Most szeretnénk néhány egyéb felhasználási javaslatot tenni, hogy még mire használható.

Én személy szerint az évek alatt, rengeteg sajtreszelőt halmoztam fel, családi örökségek, szülőktől kapott darabok, és az általam vásároltak is megtalálhatóak az otthonomban. Van köztük pár elnyűtt, kopott darab, amivel nemigen tudtam már mit kezdeni, ezért úgy döntöttem, új funkciót találok nekik. Mindegyik pofonegyszerű, költségkímélő, de végül igen dekoratív darabbá változott.

Világítótest

Készülhet belőle falikar vagy mécsestartó. Mindkettő jól mutat, hiszen a kis lyukakon keresztül szórja magából a fénysugarakat, amelyek a falra vetülve remek hangulatot adnak egy helyiségnek.

A lámpakészítést otthon azonban nem ajánljuk! Az előkészítését, vagyis a reszelő „színezését” és dekorálását igen, de a vezetékelést inkább hagyjuk a szakemberekre.

Mécses- vagy gyertyatartót azonban nyugodtan készíthetünk otthon. Nem nagy ördöngösség. Válasszunk ki egy számunkra tetsző színt, majd fessük le vele a reszelőt . Hagyjuk száradni. Ha gondoljuk, rajzolhatunk rá kontúrfestékkel, sőt ragaszthatunk rá köveket vagy amit csak szeretnénk.

Ékszertartó

Sokszor gondot okoz, hogy a fülbevalókat hogyan tároljuk. Legtöbbször bedobáljuk egy dobozba, ahol egymásba akadnak. Sokszor pedig egy-egy gyors keresés folytán nem találjuk meg a párokat. Ezekre nyújt tökéletes megoldást ez az ékszertartó. Az elkészítési folyamat ugyanaz, mint az előzőnél, annyi különbséggel, hogy ezt nyugodtan díszíthetjük akár még selyemszalagokkal is.

Én egy óarany kalapácslakkot választottam a reszelőmhöz, amivel egy apró bagoly szobrot is lekentem, majd száradás után a fogantyúra ragasztottam. Nem szerettem volna túlzásba vinni a díszítést, hiszen a fülbevalók és karkötők már önmagukban is remekül feldobják új tárolómat.

Sajtreszelő

Ha valaki nem híve az újrahasznosításnak és a manuális dekorálásnak, de vágyik egy dizájnos sajtreszelőre, mutatunk egy nagyon hasznos és esztétikus darabot, amit megtaláltok a NoSalty Webshopban!

Microplane 4 oldalú reszelő

A négyoldalú reszelőnek van egy durva pengéje és két, rácsszerkezetű finom és közepes szalagpengével, külön szeletelő pengével. Tisztításnál nincs nehéz dolgunk, a finom reszelő oldalát kicsúsztathatjuk, így könnyedén eltávolíthatjuk az esetlegesen a pengék közé szorult rostokat. Csúszásmentes fogantyú és talpak tartoznak hozzá a komfort és stabilitás érdekében. Mosogatógépben is mosható.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Titkos, föld alatti bár nyílt az Andrássy úton

A W Budapest hotel alagsorában nyílt meg a szálloda sejtelmes hangulatú bárja, amely több fronton is biccent a főváros különleges történelme felé. Elfeledett titkok és misztikum, impozáns épületekről elnevezett koktélok várják a betérő vendégeket, érkezzenek akár az ajtón, akár az étterem mosdóján keresztül.