Sokszor ajánlunk különböző leveseket az adott évszakhoz igazodva. Most azonban megmutatjuk, hogy szerintünk melyik az uralkodó időjárás legjobb ellenszere: a téli minestrone!
Sokszor találkoztam már ezzel a levessel korábban is, ettem a hazájában is, és természetesen az olasz konyha elkötelezett híveként magam is megfőzöm néhanapján. A legjobban az itáliai konyha szabadságát szeretem. Nincsenek szabályok, nincsenek szigorú receptek, ahány ház, annyi szokás - érzésből főzhetünk. A minestrone elkészítésére is számtalan recept létezik, ez csupán csak egy a sok közül, ezért azokat, akik vállalkoznak majd az elkészítésére, arra szeretném biztatni, hogy bátran változtassák a hozzávalókat a saját kedvük szerint.
Tudtad?
A minestrone egy tradicionális olasz étel, a neve az olasz minestra (leves) szóból származik. A "nagy leves"-ként emlegetett fogás egy zöldségekkel alaposan megrakott tartalmas egytálétel. Természetesen mint minden autentikus olasz ételnek, ennek sincsen kőbe vésett receptje, ahány ház, annyi változat.
Őszintén szólva mielőtt a NoSalty konyhájában kezdtem főzni, mindig mindent érzésből adagoltam. Sohasem kötöttek kanalak, milliliterek, grammok. A mérésben a szememre, a kezemre, és persze az ízérzékemre hagyatkoztam. Természetesen eleinte voltak bakik, félresikerült fogások, de idővel már elég flottul ment a dolog. Ma persze már bőven jegyzetelek, ide-oda öntögetek, hogy a rendszernek megfeleljek. De ha máskor nem is, a minestrone esetében azt javaslom, hogy mindenki vegye csupán irányadónak a receptben található adatokat, és alkossa meg a saját levesét.
Hogy miért ez a tökéletes téli leves? Kezdjük a nyilvánvalóval: tartalmas, egészséges, tele van idényzöldségekkel, és nem utolsó sorban elképesztően finom. Ha felgyülemlik egy jó zöldségadag, ami innen-onnan megmaradt, abból bátran rittyenthetünk egy minestronet!
Amivel mi most külön az évszakra specializáltuk levesünket, azok természetesen az alapanyagok: édesburgonya, sütőtök, sonka, és persze az elmaradhatatlan paradicsom (konzerv, hisz ilyenkor nehéz igazán ízleteshez hozzájutni, a víz ízű paradicsomnál pedig kevés rosszabb van..), többféle bab, sárgarépa, zellerszár, na meg a tészta. Mondhatjuk úgy is, hogy mindent beleraktunk, amit csak lehetett.
A leves titka csupán az alapanyagok ütemezésében rejlik - figyeljünk oda, hogy olyan sorrendben kerüljenek a fazékba, hogy egyik se főjön szét, mire elkészül a leves. Puhák legyenek, haraphatóak, de semmiképp sem szétfőttek. Remélem sokan kipróbálják, akik esetleg eddig még nem tették, és egyetértenek majd velünk abban, hogy az egyik legjobb választás hideg téli estékre a jól megpakolt minestrone.
A dekorációt köszönjük aButlers-nek! A helyszínt aMielebiztosította.
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Probléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...