r
Nosalty Logó

Téli minestrone Anna konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szikszai Anna
Téli minestrone Anna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 650 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3255 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2649 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1630 micro
  • β-karotin
    8981 micro
  • β-crypt
    584 micro
  • Likopin
    1974 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 650 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13245.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    2422 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    975 mg
  • Foszfor
    2479 mg
  • Nátrium
    7090 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    1156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4423 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2005 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    8151 micro
  • β-karotin
    44904 micro
  • β-crypt
    2918 micro
  • Likopin
    9872 micro
  • Lut-zea
    1421 micro
Összesen 3255 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    301 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha mindent meghámoztunk, felaprítottunk, amit kellett, akkor a nehezén már túl is vagyunk. Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a sonka kockákat, pirítsuk egy pár percig, majd jöhet a hagyma és a fokhagyma.
  2. Ha megpuhultak, csatlakozhat hozzájuk az édesburgonya, a tök, a zellerszár, a rozmaring és a répák. Pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét. Keverjük jól el, majd öntsük fel az alaplével, a konzerv paradicsommal, és adjuk hozzá a babérleveleket.
  3. Forraljuk fel, majd közepes hőfokon főzzük tovább. Ha érezzük, hogy a zöldségek már puhulnak, jöhet hozzá a tészta. Inkább a szemünkre, mint a számokra hagyatkozzunk, tehát annyi tésztát adjunk hozzá, amennyit jónak látunk. De ne feledjük, nem szabad, hogy a tészta uralja a levest.
  4. Ha már a tészta és a zöldségek is majdnem készen vannak, adjuk hozzá a kétféle babot, ha szükséges, adjunk még hozzá alaplevet, és ha kell, akkor fűszerezzük. Ha kelkáposztát használunk, akkor azt is most adjuk hozzá.
  5. Ha elkészült, akkor keverjük bele a bazsalikomot, illetve a bébi spenótot, hogyha azt választottuk a kelkáposzta helyett. Tálaljuk parmezán forgáccsal a tetején.
  • Receptkönyvben: 789
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 126975
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

Sokszor találkoztam már ezzel a levessel korábban is, ettem a hazájában is, és természetesen az olasz konyha elkötelezett híveként magam is készítem néhanapján. A legjobban az itáliai konyha szabadságát szeretem. Nincsenek szabályok, nincsenek szigorú receptek, ahány ház, annyi szokás. Érzésből főzhetünk. A minestrone elkészítésére is számtalan recept létezik, ez is csupán csak egy a sok közül, ezért azokat, akik vállalkoznak majd az elkészítésére, arra szeretném biztatni, hogy bátran változtassák a hozzávalókat a saját kedvük szerint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek