Téli minestrone Anna konyhájából recept

Téli minestrone Anna konyhájából
Téli minestrone Anna konyhájából
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor találkoztam már ezzel a levessel korábban is, ettem a hazájában is, és természetesen az olasz konyha elkötelezett híveként magam is készítem néhanapján. A legjobban az itáliai konyha szabadságát szeretem. Nincsenek szabályok, nincsenek szigorú receptek, ahány ház, annyi szokás. Érzésből főzhetünk. A minestrone elkészítésére is számtalan recept létezik, ez is csupán csak egy a sok közül, ezért azokat, akik vállalkoznak majd az elkészítésére, arra szeretném biztatni, hogy bátran változtassák a hozzávalókat a saját kedvük szerint.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz zöldségleves, parmezános zöldségleves, minestrone
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha mindent meghámoztunk, felaprítottunk, amit kellett, akkor a nehezén már túl is vagyunk. Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a sonka kockákat, pirítsuk egy pár percig, majd jöhet a hagyma és a fokhagyma.
  2. Ha megpuhultak, csatlakozhat hozzájuk az édesburgonya, a tök, a zellerszár, a rozmaring és a répák. Pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét. Keverjük jól el, majd öntsük fel az alaplével, a konzerv paradicsommal, és adjuk hozzá a babérleveleket.
  3. Forraljuk fel, majd közepes hőfokon főzzük tovább. Ha érezzük, hogy a zöldségek már puhulnak, jöhet hozzá a tészta. Inkább a szemünkre, mint a számokra hagyatkozzunk, tehát annyi tésztát adjunk hozzá, amennyit jónak látunk. De ne feledjük, nem szabad, hogy a tészta uralja a levest.
  4. Ha már a tészta és a zöldségek is majdnem készen vannak, adjuk hozzá a kétféle babot, ha szükséges, adjunk még hozzá alaplevet, és ha kell, akkor fűszerezzük. Ha kelkáposztát használunk, akkor azt is most adjuk hozzá.
  5. Ha elkészült, akkor keverjük bele a bazsalikomot, illetve a bébi spenótot, hogyha azt választottuk a kelkáposzta helyett. Tálaljuk parmezán forgáccsal a tetején.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 51 923
elküldve: 11
receptkönyvben: 732
elkészítve: 47/47
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept
hirdetés

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mkrivan
mkrivan cs, 2015-12-17 22:45

Ez most komoly? tehát nyers babot kell ropogtatni a leves fogyasztása közben? ... ez beszarás ...

TDoris
TDoris v, 2014-11-30 14:06

Isteni finom volt! :) Főleg egy ilyen borongós, ködös napon igazi lélélekemelő már a látványa is!

651