Legyél Te a raviolimester!

A Konyhafőnök mai adásában a második feladat ravioli készítése volt. A bonyolultnak tűnő feladat valójában nem is nehéz, még akkor sem, ha te készíted a tésztát!

A Konyhafőnök mai adásában a második feladat a konfitált kacsasültes ravioli elkészítése volt. Elsőre bonyolultnak tűnő feladat, pedig a legtechnikásabb, legizzasztóbb részt, a tészta elkészítését és a nyújtást megspórolták a szereplőknek. A ravioli elkészítése egyébként nem bonyolult feladat, elég pár ügyes trükk, később pedig egy kis rutin, és nem fogunk kudarcot vallani.

Zöldfűszeres ravioli paradicsommártással

Minden a liszttel kezdődik!

A jó ravioli egyik titka kétség kívül a jó tészta. Mivel összesen három hozzávaló kell hozzá, liszt, tojás, só igyekezzünk ezekből jó minőséget használni. A tanyasi tojás és a 00-ás liszt erősen javallott. A hagyományos BL55-ös liszttel ellentétben ennek a lisztnek magasabb a sikértartalma, és sokkal egyszerűbb belőle ruganyos tésztát készíteni. Ezért ajánlják mindenféle gyúrt tésztához és pizzához egyaránt.

Gyúrd, amíg bírod!

Akinek van dagasztógépe, az máris megspórolta a munka nagy részét, de akinek nincs, az se csüggedjen! Elvégre, ha hetvenéves olasz hölgyek meg tudják csinálni, akkor mi is, nem? A tojásokat óvatosan, lassan dolgozzuk bele a lisztbe, csak akkor adjunk hozzá plusz folyadékot - egy, maximum két kanál vizet - ha nagyon kemény lenne. Általában 8 dkg liszthez szoktak adni egy tojást, de ez a liszt minősége mellett a tojás méretétől is függ. Jó 10-15 perc után abbahagyhatjuk a küzdelmet - a tésztánkat pedig jól becsomagolva félretehetjük egy órára pihenni.

Citromos-ricottás ravioli

Nyújtsd csak, nyújtsd!

Akinek van tésztanyújtó gépe, az megint csak előnyben van, de a jó hír az, hogy enélkül is meg lehet oldani, hogy tökéletes legyen a tésztánk. A felületet, amin dolgozunk, lisztezzük, de ne túlságosan, mert akkor fölös lisztet vesz fel a tésztánk. A legnagyobb kihívás az lehet, hogy a tésztánk egyenletes vastagságú legyen, amit a legkönnyebben akkor érünk el, ha köralakúra nyújtjuk, és az óramutató járásával megegyező irányban, 45 fokban mindig elforgatjuk.

Hogyan töltsük?

Hogy pontosan mivel töltjük, az rajtunk múlik, de arra ügyeljünk, hogy ne töltsük túl! Ne dolgozzunk túlságosan folyékony töltelékkel, mert képtelenség lesz a "tésztában tartani". Akkor lesz a legszebb az eredmény, ha a előre kiporciózzuk a töltelékadagot a tésztára, így minden tésztában azonos mennyiség lesz, és egyenlő méretű párnácskákat is kapunk. A töltelékek közötti területet, mielőtt rátennénk a fedő tésztaréteget, kenjük le vizes ecsettel, hogy a tészták jól "záródjanak". A kis párnácskákból, mielőtt nagyon összenyomnánk a tésztát, préseljük ki a levegőt, különben forrás közben kifolyik a töltelék! Ha az egész készen van, derelyevágóval szépen szaggassuk ki a raviolikat.

Vargányás kacsával töltött ravioli

Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak a főzés van hátra - lobogó sós vízben természetesen, ügyelve arra, hogy ne tegyünk túl sok párnácskát a vízbe egyszerre.Ugye, hogy nem is annyira nehéz?

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.