Krumplihéjból csipszet? NANÁ!

A legjobb dolog, ami levágott, kukába szánt alma- vagy krumplihéjjal történhet. Mutatjuk máris!

Megpucoltál egy halom krumplit a krumplipüréhez, és itt állsz a tálcával a kezedben, rajta a héjhalom? Ugyanez almával, mert már sül is az almás pite? Ne dobd ki a héjakat, hiszen mindkettőből készíthetsz csipszet! Maradékmentés, házi finomság, nulla pazarlás, ráadásul mindkettő isteni - mit mondjunk még?

Krumplicsipsz krumplihéjból:

Végy egy halom krumplihéjat, mosd meg, és ~ 200 fokos sütőben süsd kb. 15-20 percig ropogósra némi olívaolajjal meglocsolva, sózva, borsozva, de akár fokhagymát, rozmaringot, egyéb fűszert is tehetsz rá - finom lesz, valahol félúton a csipsz és a sült krumpli között.

Almacsipsz almahéjból:

Végy egy halom almahéjat, tedd tepsire, és pirítsd meg ~180 fokos sütőben fahéjas olvasztott vajba hempergetve mintegy 10-12 percig.

Ezt is ajánljuk!

Maradékmentő ötletek

(cikkforrás: thekitchn)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...