Készítsünk nápolyit a gyerekekkel!

Gyerekkel főzni nem egyszerű, de ez végre egy olyan édesség, aminek az elkészítésében valóban tudnak segíteni!

Hogy miért is nem könnyű a gyerekekkel főzni? Mert hangosak, kupisak és veszélyesek. De ha egy olyan sütit készítünk velük, ahol a sütőt be sem kell kapcsolni, a kés csak kenéshez kell, és kalapáccsal csapkolódni is van lehetőségük, az sokat segít a dologban. Sőt, a gyerekek is igazi segítséggé avanzsálnak, nem csupán a háborús állapotok megteremtéséhez járulnak hozzá.
Attól, hogy csak kenőkés, még nem nyalogatjuk
A nápolyi ez a bizonyos süti. Vásároljunk kész ostyalapokat, és főzzünk hozzá krémet. Hogy milyet? Én nagyon nem kedvelem a margarinos krémeket, még akkor sem, ha történetesen vajból készülnek. Többek között ezért döntöttem a jó öreg ganache mellett. És persze azért is, mert minden hozzávaló megvolt hozzá itthon, és mert iszonyú finom!
Szóval jó sűrű, tömény ganache-t főztem, majd ráállítottam a lánykámat, hogy pár percig keverje intenzíven, hadd hűljön egy kicsit.
A Csokis-szezámmagos nápolyi receptjéért kattints ide!
Ezután következett az ostyalapok megkenése a krémmel. Ez is egész jó móka lett, igaz, hogy inkább én kentem, a gyerekek pedig a lapáttal illetve egy darabokra tört ostyalappal próbálták a lehető legnagyobb mennyiségű krémet a szájukba termelni. Azért ennek is sikerült a végére érni valahogy, így elérkeztünk a készítés legnehezebb fázisához: pihentetnünk kellett a nápolyit. Szerencsére a kicsik a nagy krémlopkodásban úgy elteltek, hogy minden hiszti és kérlelés nélkül megúsztuk a dolgot.
Végre valami, amit szabad szétkalapálni is.
A kicsit megpuhult csokis ostyát szeletekre vágtam – ezúttal egyedül, és állíthatom, hogy az egész főzőcskének ez volt a legnehezebb része, mármint fizikailag. De aztán rögtön következett is a legélvezetesebb rész. Ismeritek az szezám snacket? Ezeket a cukorsziruppal vagy mézzel összeragasztott pirított szezámos lapocskákat? Mi imádjuk, és eddig kizárólag arra tartottuk őket, hogy egy az egyben befaljuk mindet. De most arra jutottam, hogy ha a nápolyink meg is puhul a krémmel, azért jó lenne valami ropogós is bele, ezért megkértem a gyerekeket, hogy egy zacskóban a kis fa kalapácsaikkal zúzzák porrá a szezámos lapokat. Készséggel segédkeztek.
A Csokis-szezámmagos nápolyi receptjéért kattints ide!
Végül a nápolyiszeletek rövidebb oldalait olvasztott csokiba, majd a széttört ropogós szezámporba tunkoltuk, és meg sem várva, hogy rászáradjon, nekiestünk. Nagyon finom lett, de tény, hogy őrült tömény is egyúttal, így 2-nél többet nehezen tudtunk volna megenni belőle fejenként. És ami meglepett a sütizés végére, hogy tényleg nem vált romhalmazzá a konyha a kicsik ellenére sem, ők viszont a fülüktől a bokájukig csokisak voltak.

Legújabb receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...