Kedvencünk a krumplis tészta

A krumplis tésztát mindenki szereti. A konyhafőnök első adásából most kiderül, hogy tudod egy új módszerrel igazán különlegesen elkészíteni!

Granatír, granatér, grenadírmars, gránátos kocka - és ez még csak egy pár azokból a nevekből, ahogy a krumplis tésztát nevezik. Nem teljesen tisztázott, honnan ered, egyesek szerint a slambuc nevű pásztorétel "polgáribb" változata - sokkal valószínűbb azonban, hogy a Monarchia korában alakult ki, és eredetileg katonák eledele volt. Állítólag akkoriban sem a katonai koszt volt gasztronómia csúcsa, a laktanyákban pedig gyakran szolgáltak fel főzeléket vagy paprikás krumplit tésztával kiegészítve. Ha csak a nevét nézzük, akkor ez hangzik valószínűbbnek.

Krumplis tészta recept

Voltaképpen mindegy is, honnan ered a krumplis tészta, az egyszerű, laktató és olcsó ételen generációk nőttek fel azóta is. Nyáron kovászos uborkával, tavasszal friss salátával, télen pedig csalamádéval vagy céklával.

A Konyhafőnök első adásában ezt a népszerű ételt készítette el a séf receptje alapján az összes szakács is. A séf saját tésztát készített, nem a megszokott kockát, hanem szélesmetéltet. Kolbászt aprított, a fővő krumplihoz adta, majd a paprikás krumpli alapot lepürésítette, átszűrte, habszifonba töltötte, és ezt a krémet adta a tésztához.

Négy kedvenc a Nosalty krumplistészta-receptjei közül

Ezeket olvastad már?

Mindenkinek megvan a maga saját kedvenc receptje, hiszen ha krumplis tésztáról van szó, ahány ház, annyi szokás - van, aki paprikásabbra, más sápadtabbra készíti, akad, aki tesz bele kolbászt vagy szalonnát. Ha egyszer ráértek, készítsétek el házi tésztával a séf receptje nyomán - és figyeljétek meg, ráismernek-e a vendégek!

Tudj meg még többet a Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Ez nem krumplis tészta, mivel nem lehet érezni a krumplidarabokat, csak az ízét. Ez egyszer?en krumplikrémes tészta. A séft?l többet vártam volna.

Címlapról ajánljuk

További cikkek