Kedvencünk a krumplis tészta

A krumplis tésztát mindenki szereti. A konyhafőnök első adásából most kiderül, hogy tudod egy új módszerrel igazán különlegesen elkészíteni!

Granatír, granatér, grenadírmars, gránátos kocka - és ez még csak egy pár azokból a nevekből, ahogy a krumplis tésztát nevezik. Nem teljesen tisztázott, honnan ered, egyesek szerint a slambuc nevű pásztorétel "polgáribb" változata - sokkal valószínűbb azonban, hogy a Monarchia korában alakult ki, és eredetileg katonák eledele volt. Állítólag akkoriban sem a katonai koszt volt gasztronómia csúcsa, a laktanyákban pedig gyakran szolgáltak fel főzeléket vagy paprikás krumplit tésztával kiegészítve. Ha csak a nevét nézzük, akkor ez hangzik valószínűbbnek.

Krumplis tészta recept

Voltaképpen mindegy is, honnan ered a krumplis tészta, az egyszerű, laktató és olcsó ételen generációk nőttek fel azóta is. Nyáron kovászos uborkával, tavasszal friss salátával, télen pedig csalamádéval vagy céklával.

A Konyhafőnök első adásában ezt a népszerű ételt készítette el a séf receptje alapján az összes szakács is. A séf saját tésztát készített, nem a megszokott kockát, hanem szélesmetéltet. Kolbászt aprított, a fővő krumplihoz adta, majd a paprikás krumpli alapot lepürésítette, átszűrte, habszifonba töltötte, és ezt a krémet adta a tésztához.

Négy kedvenc a Nosalty krumplistészta-receptjei közül

Ezeket olvastad már?

Mindenkinek megvan a maga saját kedvenc receptje, hiszen ha krumplis tésztáról van szó, ahány ház, annyi szokás - van, aki paprikásabbra, más sápadtabbra készíti, akad, aki tesz bele kolbászt vagy szalonnát. Ha egyszer ráértek, készítsétek el házi tésztával a séf receptje nyomán - és figyeljétek meg, ráismernek-e a vendégek!

Tudj meg még többet a Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...