Így égess el 100 kalóriát!

A sikeres fogyáshoz elkerülhetetlen a rendszeres mozgás. Most adunk 15 tippet, miként égethetsz el 100 kalóriát! És ha ez nem elég, bátran duplázz, triplázz!

A sikeres, fenntartható testsúlycsökkentés egyik alappillére a megfelelő energiaegyensúly - azaz a napi kalóriabevitelünk legyen alacsonyabb, mint a felhasználásunk.

Ezt elérhetjük alacsony (1400-1800 kcal) energiatartalmú étrenddel, illetve az energiafelhasználásunk növelésével, ami gyakorlatilag a fizikai aktivitásunk fokozását jelenti.

De vajon hány kalóriát égetünk el a sportolás, házimunka, szabadidős tevékenységek során?

Kiinduló segítségként összegyűjtöttem tizenöt tevékenységet, amelyeket a megadott ideig végezve 100 kcal-t égethetünk el (a számítások 80 kg testsúly esetén érvényesek). Természetesen, ha nem csak 100 kcal-t, hanem ennek többszörösét szeretnénk elégetni, akkor az időráfordítást kell értelemszerűen növelni. Bár ember legyen a talpán, aki 500 kcal elégetése érdekében hajlandó öt órát vasalni!

Kattints a galériára, és megtudod, hogy égethetsz el 100 kalóriát!

Olvasd el kapcsolódó cikkünket!

Minden, amit a kalóriákról tudni kell!

Címlapról ajánljuk

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés