A hét szakácsa: Timcsók

Timi előnyben részesíti a húsmentes ételeket, na és persze a sütiket, mert nagyon édesszájú a családja. Nézzétek, micsoda képzőművészeti alkotásokat gyárt!

Szakácsságom kezdete... nem is számolom vissza! Inkább azt mondom, jó 25 éve sütök-főzök saját vidéki konyhámban férjemnek és két gyermekemnek. Jómagam nem fogyasztok húsokat 15 éve...Illetve ez nem tejesen igaz, mert halat eszem. Nem vagyok vegetáriánus, de a konyhámban előnyt élvez minden húsmentes étel.

Timcsó szakács

Természetesen a családomnak megfőzöm a húsokat, igényük szerint, de a receptjeim között többnyire húsmentes ételeket találtok és sok-sok édességet, hiszen rettentő édesszájú a család. Igyekszem egészségesen táplálkozni, és a családomat is eszerint etetni.

Ezeket olvastad már?

A Nosalty-t régóta ismerem, böngészem, a receptjeimet pedig akkor töltöttem fel, amikor gyesen voltam itthon a két gyerkőccel. Mióta visszamentem dolgozni, sajnos kevesebb idő jut ilyesmire. Viszont ha nincs ötletem a hétvégi menüt illetően, akkor itt biztosan találok valamit.

Ezeket olvastad már?

Engedjétek meg, hogy elmeséljek egy számomra kedves, bár nem egészen konyhai történetet:Kisgyermekként édesanyámmal mikor vásárolni mentünk, a boltban a kenyeres pultnál mindig megkérdezte tőlem: - Kérsz egy vajas kiflit? - Kérek! - válaszoltam. De mikor megkaptam és beleharaptam, csalódottan kellett megállapítanom, hogy nincs is megvajazva... Ez így ment sok-sok alkalommal, mire beletörődtem, hogy az én vajas kiflimet midig elfelejtik megvajazni.

Ezeket olvastad már?

Aztán eltelt sok-sok év, férjhez mentem, és időközben azt is megtanultam, hogy a vajas kifli nem "úgy" vajas, ahogyan én gyermekként hittem... Elmeséltem ezt a történetet a férjemnek is, aki jól megmosolygott ezért. De pár nap múlva, mikor mentem a helyi pékhez, és kértem két vajas kiflit munkába menet, döbbenten vettem el őket az árus hölgytől. Meg voltak vajazva! Annyira meglepődtem, hogy csak álltam, és fizetni is elfelejtettem. - De ez meg van vajazva! - mondtam az eladónak teljes zavaromban. Mire ő: - Igen, ez vajas kifli!A kedves férjem így intézte el nekem, hogy végre kaphassak "igazi" vajas kiflit.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?