A hét szakácsa: Timcsók

Timi előnyben részesíti a húsmentes ételeket, na és persze a sütiket, mert nagyon édesszájú a családja. Nézzétek, micsoda képzőművészeti alkotásokat gyárt!

Szakácsságom kezdete... nem is számolom vissza! Inkább azt mondom, jó 25 éve sütök-főzök saját vidéki konyhámban férjemnek és két gyermekemnek. Jómagam nem fogyasztok húsokat 15 éve...Illetve ez nem tejesen igaz, mert halat eszem. Nem vagyok vegetáriánus, de a konyhámban előnyt élvez minden húsmentes étel.

Timcsó szakács

Természetesen a családomnak megfőzöm a húsokat, igényük szerint, de a receptjeim között többnyire húsmentes ételeket találtok és sok-sok édességet, hiszen rettentő édesszájú a család. Igyekszem egészségesen táplálkozni, és a családomat is eszerint etetni.

Ezeket olvastad már?

A Nosalty-t régóta ismerem, böngészem, a receptjeimet pedig akkor töltöttem fel, amikor gyesen voltam itthon a két gyerkőccel. Mióta visszamentem dolgozni, sajnos kevesebb idő jut ilyesmire. Viszont ha nincs ötletem a hétvégi menüt illetően, akkor itt biztosan találok valamit.

Ezeket olvastad már?

Engedjétek meg, hogy elmeséljek egy számomra kedves, bár nem egészen konyhai történetet:Kisgyermekként édesanyámmal mikor vásárolni mentünk, a boltban a kenyeres pultnál mindig megkérdezte tőlem: - Kérsz egy vajas kiflit? - Kérek! - válaszoltam. De mikor megkaptam és beleharaptam, csalódottan kellett megállapítanom, hogy nincs is megvajazva... Ez így ment sok-sok alkalommal, mire beletörődtem, hogy az én vajas kiflimet midig elfelejtik megvajazni.

Ezeket olvastad már?

Aztán eltelt sok-sok év, férjhez mentem, és időközben azt is megtanultam, hogy a vajas kifli nem "úgy" vajas, ahogyan én gyermekként hittem... Elmeséltem ezt a történetet a férjemnek is, aki jól megmosolygott ezért. De pár nap múlva, mikor mentem a helyi pékhez, és kértem két vajas kiflit munkába menet, döbbenten vettem el őket az árus hölgytől. Meg voltak vajazva! Annyira meglepődtem, hogy csak álltam, és fizetni is elfelejtettem. - De ez meg van vajazva! - mondtam az eladónak teljes zavaromban. Mire ő: - Igen, ez vajas kifli!A kedves férjem így intézte el nekem, hogy végre kaphassak "igazi" vajas kiflit.

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!