Fotózd le, hogy megtudd, hány kalória!

Te is azok közé tartozol, akik rendszeresen feltöltik az ebédjük képét a közösségi oldalakra? Hát, ezek után már lehet, hogy nem leszel olyan lelkes!

Végre eljutottál kedvenc házias éttermedbe, kirendelted az isteni borjúpörköltet galuskával, és pont olyan jól néz ki, mint ahogy emlékeztél rá. Ezt meg kell örökíteni, és meg kell mutatni mindenkinek!

Bográcsos marhalábszár pörkölt recept

Telefon elő, fotó kattint, és már töltöd is fel az Instagramra. A kép igazán jól sikerült, hűen visszaadja, mit szeretsz ebben az ételben és ebben az étteremben: jó nagy adag, sűrű, szaftos pörkölt fényes galuskával. És még a tejfölös uborkasaláta is látszik!

Ajjjaj! De mi az a szám ott? Nem létezik, hogy a kedvenc ételedben ennyi kalória van!

A Google odalép

Bizony, a Google még erre is odafigyel. A cégóriás berkeiben jelenleg fejlesztés alatt álló, „Im2Calories" névre hallgató projektben főszerepet betöltő mesterséges intelligencia célja persze nem az, hogy szívinfarktust kapjunk kedvenc ételeink lefotózásakor, majd az Instagramra feltöltésekor, hanem az, hogy tisztában legyünk azzal, pontosan mit és mennyit eszünk, hogy segítse az étrendjükre odafigyelőket a napi kalóriabevitelünk ellenőrzésében. Gyakorlatilag egy étrendi napló szerepét is betöltheti.

Olvasd el!

Ennyi elég! - mondta az Okostányér

Őszintén szólva nekem ezek a típusú technológiai fejlesztések (mint pl. a korábban bemutatott Okostányér is) abszolút a sci-fi kategóriába esnek, de én biztos imádnám használni, úgyhogy remélem, hamarosan valósággá válik.

Jó hír a pörkölt- és nokedlirajongóknak, hogy a jellegzetes hazai ételek felismerésére és analizálására biztosan várni kell még egy kicsit!

(via Dazed)

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek