Fotózd le, hogy megtudd, hány kalória!

Te is azok közé tartozol, akik rendszeresen feltöltik az ebédjük képét a közösségi oldalakra? Hát, ezek után már lehet, hogy nem leszel olyan lelkes!

Végre eljutottál kedvenc házias éttermedbe, kirendelted az isteni borjúpörköltet galuskával, és pont olyan jól néz ki, mint ahogy emlékeztél rá. Ezt meg kell örökíteni, és meg kell mutatni mindenkinek!

Bográcsos marhalábszár pörkölt recept

Telefon elő, fotó kattint, és már töltöd is fel az Instagramra. A kép igazán jól sikerült, hűen visszaadja, mit szeretsz ebben az ételben és ebben az étteremben: jó nagy adag, sűrű, szaftos pörkölt fényes galuskával. És még a tejfölös uborkasaláta is látszik!

Ajjjaj! De mi az a szám ott? Nem létezik, hogy a kedvenc ételedben ennyi kalória van!

A Google odalép

Bizony, a Google még erre is odafigyel. A cégóriás berkeiben jelenleg fejlesztés alatt álló, „Im2Calories" névre hallgató projektben főszerepet betöltő mesterséges intelligencia célja persze nem az, hogy szívinfarktust kapjunk kedvenc ételeink lefotózásakor, majd az Instagramra feltöltésekor, hanem az, hogy tisztában legyünk azzal, pontosan mit és mennyit eszünk, hogy segítse az étrendjükre odafigyelőket a napi kalóriabevitelünk ellenőrzésében. Gyakorlatilag egy étrendi napló szerepét is betöltheti.

Olvasd el!

Ennyi elég! - mondta az Okostányér

Őszintén szólva nekem ezek a típusú technológiai fejlesztések (mint pl. a korábban bemutatott Okostányér is) abszolút a sci-fi kategóriába esnek, de én biztos imádnám használni, úgyhogy remélem, hamarosan valósággá válik.

Jó hír a pörkölt- és nokedlirajongóknak, hogy a jellegzetes hazai ételek felismerésére és analizálására biztosan várni kell még egy kicsit!

(via Dazed)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek