Ezen lehet malackodni!

Újabb egyszerű, olcsó, kreatív és egyedi dekorációt mutatunk, melyhez egy kis kézügyességre és papírokra lesz csak szükség.

Sokszor hívok vacsoravendégeket, és ilyenkor szeretek az étel mellett valamilyen dekorációt is az asztalra tenni.

Számtalan módon díszíthetjük az asztalt, most mutatunk is egy egyszerű példát, amit nem csak „ünnepnapokra” célszerű elkészíteni, hiszen legalább annyira funkcionális, mint amennyire dekoratív.

Unokabátyám szokta mondani, hogy neki félpucéran kellene ennie, mert folyton leeszi magát, így naponta többször is lehet mosni a ruháit. Na, mi így vagyunk az asztallal, illetve a terítővel. Rendszerint, ha a hétvégéken hazalátogatok anyukámhoz – és ő felteszi a 100 éves terítőt az asztalra –. na, akkor nővéremmel tuti jól leesszük. De nemcsak mi, általában a vendégek is.

Nem vagyok híve a textil alátéteknek, hiszen azt ugyanúgy ki kell mosnunk, mint a terítőt, így sok értelmét nem látom. A boltban kapható műanyagok és fóliák pedig kiverik nálam a biztosítékot. A papírra esküszöm.

A papírt azonban, ha valami véletlen folytán nem ennénk le azonnal, többször is felhasználhatjuk. Ha pedig nem így lenne, meg tudunk válni tőle. Ilyen egyszerű…

Elkészítése

Készítsünk a mintákhoz sablonokat, mert így pontosabban tudjuk majd megrajzolni a mintát a kartonon. Ha szimmetrikus a minta, hajtsunk félbe egy papírlapot, rajzoljuk rá a mintát, vágjuk körbe, majd hajtsuk szét. Fogjunk meg egy A/3-as fotókartont, majd a lap alján a papír szélétől, illetve a mintától függően hagyjunk pár cm helyet, és rajzoljuk körbe a sablonokat.

A vonal mentén rajzoljuk meg a kivágni való mintát, majd snicerrel vágjuk körbe, úgy, hogy hagyunk neki egy „talapzatot", amivel továbbra is a papírhoz illeszkedik majd a mintánk. Ha kivágtuk, hajtsuk fel, és kész is.

Ugye milyen egyszerű?

Hozzászólások (1)

witch

Kedves Nora! Egy itteni (amerikai) magyar etterem megoldotta a gordiuszi csomot. Csodalatos himzett teritokkel teritettek meg az asztalaikat es kb. 1 cm vastag uveglapokkal befedtek. Szerintem jo otlet, ha valaki megis a textil mellett dontene. udv:witch

Törölt felhasználó

Szia witch! Valóban jó ötlet, csak szerintem hideg...de szépnek szép, az biztos. :)

witch

Igen, gyonyoru szep szines, persze etteremben ez jo megoldas. udv:witch

Címlapról ajánljuk

További cikkek