Dobozoljunk házilag!

A bonbonok már megvannak a barátok karácsonyi ajándékához, de mibe tegyük őket? Talán nem a leggyorsabb, de a legolcsóbb és legszemélyesebb megoldást mutatjuk be.

Idén a gyerkőcökkel gyártottunk karácsonyi mentás csokibonbonokat, amiket a barátoknak szánunk ajándékba. Csupán jelképes ajándék ez, de mindenkinek jut pár szem a közös munkánk gyümölcséből. Mivel kicsi a bonbon, és nem is sok, kis dobozkákra volt hozzá szükség, ezért úgy döntöttem, magunk gyártjuk le az ideális tároló alkalmatosságot.
A precizitás sajnos nem sorolható a legfőbb erényeim közé, különösen ha méricskélésről, számolásról van szó. Egyébként is inkább rögtönző alkat vagyok, az előre eltervezett, mérnöki hajlamokat igénylő tevékenység igazán nem az én asztalom. Sajnos most ehhez hasonló kvalitásokra volt szükség a dobozok tervrajzánál, ezért igyekeztem a legegyszerűbb formát, alaprajzot kiválasztani.

Amire szükségünk lesz:

- kartonpapír (lehetőleg színes vagy mintás, hogy ne kelljen még külön bevonnunk)

- ragasztó

- vonalzó

- ceruza

Érdemes az első megrajzolt alaprajzot kivágni, majd a továbbiakhoz ezt körberajzolni, így jó egy óra méregetést spórolhatunk meg magunknak. Én a végén úgy belelendültem a dobozgyártásba, hogy megkíséreltem egy hatszögletű dobozt is előállítani – ennek a fotóit nem véletlenül nem láthatjátok itt. A maradék kartondarabkákat a gyerekek rendelkezésére bocsájtottam, készültek belőle könyvjelzők és díszek.
Egy ív kartonpapír nem kerül 300 Ft-ba, és abból 4 ilyen kis dobozt tudunk legyártani, szóval valóban költségkímélő megoldás a saját gyártású csokitartó. Az időnket ugyan rá kell szánnunk, de egy karácsonyi CD és némi forralt bor társaságában ez sem tűnik nagy áldozatnak.

Címlapról ajánljuk

További cikkek