Dobozoljunk házilag!

A bonbonok már megvannak a barátok karácsonyi ajándékához, de mibe tegyük őket? Talán nem a leggyorsabb, de a legolcsóbb és legszemélyesebb megoldást mutatjuk be.

Idén a gyerkőcökkel gyártottunk karácsonyi mentás csokibonbonokat, amiket a barátoknak szánunk ajándékba. Csupán jelképes ajándék ez, de mindenkinek jut pár szem a közös munkánk gyümölcséből. Mivel kicsi a bonbon, és nem is sok, kis dobozkákra volt hozzá szükség, ezért úgy döntöttem, magunk gyártjuk le az ideális tároló alkalmatosságot.
A precizitás sajnos nem sorolható a legfőbb erényeim közé, különösen ha méricskélésről, számolásról van szó. Egyébként is inkább rögtönző alkat vagyok, az előre eltervezett, mérnöki hajlamokat igénylő tevékenység igazán nem az én asztalom. Sajnos most ehhez hasonló kvalitásokra volt szükség a dobozok tervrajzánál, ezért igyekeztem a legegyszerűbb formát, alaprajzot kiválasztani.

Amire szükségünk lesz:

- kartonpapír (lehetőleg színes vagy mintás, hogy ne kelljen még külön bevonnunk)

- ragasztó

- vonalzó

- ceruza

Érdemes az első megrajzolt alaprajzot kivágni, majd a továbbiakhoz ezt körberajzolni, így jó egy óra méregetést spórolhatunk meg magunknak. Én a végén úgy belelendültem a dobozgyártásba, hogy megkíséreltem egy hatszögletű dobozt is előállítani – ennek a fotóit nem véletlenül nem láthatjátok itt. A maradék kartondarabkákat a gyerekek rendelkezésére bocsájtottam, készültek belőle könyvjelzők és díszek.
Egy ív kartonpapír nem kerül 300 Ft-ba, és abból 4 ilyen kis dobozt tudunk legyártani, szóval valóban költségkímélő megoldás a saját gyártású csokitartó. Az időnket ugyan rá kell szánnunk, de egy karácsonyi CD és némi forralt bor társaságában ez sem tűnik nagy áldozatnak.

Legújabb receptek

Habkarika

Jóval karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk, hogy az ünnepekre elfogy. Színes zsinegekkel akár a karácsonyfánk dísze is lehet, de celofánba csomagolva gasztró ajándékként is ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...