Kisimítja a bőröd, és az emésztést is segíti – Minden nap enned kellene ebből a gyümölcsből

A füge nem csak egy finom nyári gyümölcs, amely mézédes ízével és lédús állagával csábít minket. Az egészséged érdekében minél többet kellene fogyassz belőle!

A füge igazi tápanyagbomba, amely jótékony hatással van az egész szervezetre. Akár frissen, akár szárítva, müzlibe, gabonapehelybe szórva vagy különleges fogásokba álmodva fogyasztjuk a füge rostokban, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, melyek hozzájárulnak az emésztés javításához, az immunrendszer erősítéséhez és a szív egészségének megőrzéséhez.

A füge egyedülálló, édes ízű és puha textúrájú, és tele van enyhén ropogós, ehető magokkal. A friss füge ellenállhatatlanul finom, de gyorsan romlik, ezért gyakran szárítják, hogy megőrizzék a benne rejlő tápanyagokat. Így készülnek az édes és tápláló szárított fügék, amelyeket egész évben majszolhatunk. A füge számos fajtája létezik, amelyek színben és textúrában is különböznek egymástól.

Édes íze miatt a finomított cukor megjelenése előtt a fügét gyakran édesítőszerként használták.

Íme 5 ok, miért érdemes minden nap fügét enni az egészséged érdekében:

A füge mindenki számára biztonságos?

Ha allergiás vagy a nyírfapollenre, akkor keresztallergia léphet fel bizonyos gyümölcsökkel, többek között a fügével is, ezért nem árt vigyázni.

A füge természetes latexet is tartalmaz, amelyre egyesek allergiásak.

Ha alacsony oxaláttartalmú étrendet javasoltak, figyelembe kell venni, hogy a füge magas oxaláttartalommal rendelkezik. A füge K-vitaminban is gazdag, ezért ha véralvadásgátlókat szed valaki, akkor a füge és más K-vitaminban gazdag ételek fogyasztását állandó szinten kell tartani.

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...