Az osztrák gasztronómia kiemelkedő eredményeit ünnepli a 2025-ös Michelin Guide, amely immár az ország minden régióját lefedi. A díjazott éttermek száma 82 csillagra nőtt, közülük a bécsi Steirereck im Stadtpark kapta meg a legmagasabb elismerést, három Michelin-csillaggal.

Az eredmények lenyűgözőek, ugyanis 13 új kétcsillagos étterem született, köztük a Restaurant Stüva (Tirol) Benjamin Parth séf vezetésével, az Ois (Felső-Ausztria) Philip Rachinger kreatív fogásaival és a Schwarzer Adler (Tirol) Johannes Nuding modern kulináris stílusával.
Összesen 53 új éttermet díjaztak egy csillaggal, melyek közül sok a fenntarthatóságot is előtérbe helyezi, például a Die Forelle (Karintia), amely Zöld Csillagot is nyert, de említésre méltó a RAU nature based cuisine (Felső-Ausztria), az innovatív „10 évszak” koncepcióval és a Sigwart's Tiroler Weinstuben (Tirol), családi hagyományokra építve.
33 Zöld Csillag került kiosztásra a fenntartható éttermek elismerésére, ugyanis a Michelin Guide értékei közül kiemelkedik a fenntarthatóság.
A különleges díjazottak száma sem csekély:
- Barbara Eselböck kapott Szerviz Díjat (Taubenkobel, Burgenland)
- Julian Stieger Fiatal Séf Díjat (Rote Wand Chef's Table, Vorarlberg), míg
- Alexander Koblinger Sommelier Díjat (Döllerers Genießerrestaurant, Salzburg) kapott
A válogatásban 43 Bib Gourmand díj talált gazdára, melyeket a kiváló ár-érték arányért osztottak ki.
A Michelin Guide Ausztria gasztronómiai színterét a tradíció és az innováció tökéletes egyensúlyával emeli ki, hozzájárulva az ország nemzetközi elismertségéhez.
Még több izgalmat itt találsz: