6 szokatlan háztartási trükk

Szokatlan tippekből nincs hiány, ha háztartási praktikákról van szó - mindenki tanult valamit a nagymamájától, édesanyjától, amit ő maga is gyakorol. A sor pedig végtelen!

1. Vasalni vasaló nélkül

Tudtad, hogy ha bedobsz a szárítóba néhány jégkockát, vagy csak benedvesíted a ruháidat picit, és bekapcsolod a szárítót, nem kell vasalnod? Tudjuk, nincs mindenkinek szárítója... De ha a zuhanyzóba magad mellé akasztod a gyűrött ruhadarabod, a párás meleg helyiségben szintén kiugrik szépen magától - jó, nem?

2. Csöpögésgátló

Nem csöpög le a jégkrémed, ha a pálcikára alulról felfelé felhúzol egy muffinpapírkát - annyira aranyosan néz ki, és tök praktikus! Főleg a gyerekek heves jégkrémezésekor jön jól. :)

3. Matracfrissítő

Ha egy sprayflakonba töltesz némi vodkát, amennyiben nem fogyott el mind az este, kemikáliák nélküli matracfrissítést végezhetsz vele! Csak pár fújás, és remekül fertőtlenít a baciktól!

4. Kenyérrel a szilánkok ellen

Ha eltört egy poharad, egy szelet kenyérrel (főleg a tömött toastkenyér jó erre) feltörölve eltüntetheted az apró szilánkokat! Mint egy szivacs, csak hatékonyabb.

5. Lego

Ez annyira aranyos! Egy LEGOfigura kezei pont megfelelőek egy bizonyos vastagságú kábel megragadására (alma márkajelzés, khm), így nem lesz akkora az idegesítő kábelrengeteg a lakásban!

Takarítós cikk Neked

Így lehet mindig rend és tisztaság!

6. Vörösborra só

Alap, de hátha valaki nem ismeri - a frissen kiömlött vörösborfolt ellensége a SÓ. Szórd be vele, felszívja a nedűt!

7. Mágikus henger

A mágikus henger valóban csodálatos találmány, de nemcsak ruhára, kárpitra, hanem egy gyors és random portörlésre is kiváló a polcon vagy a földön, tekintve, hogy minden ráragad.

8. Jegeskávékocka

Ha a jégkockatartódba töltesz némi kávét vagy tejeskávét, és így készítesz jégkockákat, megakadályozhatod, hogy jegeskávé-készítéskor felvizesedjen a kávéd. Dobáld bele ezeket!

9. Gombleesés ellen körömlakk!

Ha meglazult egy gombod, és nem szeretnéd elhagyni, vagy nincs épp módod rá, hogy felvarrd, tegyél rá egy pötty átlátszó körömlakkot! Voilá.

(cikkforrás: huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

„Minél kevesebb fűszert használunk, annál jobban megismerjük az étel igazi...

A koreai konyha az utóbbi időben világszerte kiemelt figyelemnek örvend. Részben, mert ez a mindent elsöprő koreai hullám, az úgynevezett hallyu egyik zászlóshajója, részben, mert hagyományos konyhatechnikai eljárásaival fenntartható példát mutat. És nem kis részben azért, mert globalizáció ide, nagyvárosokba begyűrűző nyugati éttermek oda, a koreaiak egy része ma is szinte szakrális viszonyt ápol az étellel.

Balázs Barbara

További cikkek