5 fontos dolog, amit a Tic Tac cukorkákról tudnod kell!

Volt olyan időszak, amikor mindannyiunk zsebében ott ketyegett egy doboz mentolos Tic Tac. A nagy múltra visszatekintő cukorka alapvető tudnivalóit azonban kevesen ismerik!

A mentolos cukorkák egyik legfontosabb közös jellemzője amellett, hogy finomak, a hozzájuk fűződő érzelmi kötődés következtében kialakuló életstílus. Elég, ha belegondolunk, hogy mielőtt még a kilóikra ügyelő, fitt aerobic generációk megszülettek volna, már várta őket a Tic Tac. A mentolos ízű leheletfrissítő cukorka 1969-ben született édes gyermekként és az eltelt időszakban a legkeresettebb termékek között foglal helyet közel 100 ország üzleteinek polcain. Ez a siker több mint 1 milliárd doboz eladott Tic Tac-ot jelent évente világszerte.

Ő is a Ferrero édes gyermeke

Igen, az első doboz Tic Tac-ot is az az olasz cukrász készítette el először, aki a Nutella, a Kinder csoki, és a Rocher atyja is. A nemrégiben, 89 éves éves korában elhunyt Michele Ferrero apjától, Pietrótól vette át a cukrászcéget, ami hamarosan az olasz édességipar egyik példaképe lett. A cég az egész világon ismert termékekkel tarolta le a piacot: a legnépszerűbb Ferrero-termékek között van a Mon Cheri (1956), a Nutella (1964), a Kinder csokoládé (1968), a Tic Tac (1969), a Kinder-tojás (1974), a Ferrero Rocher (1982).

Eredeti neve "Frissítő Menta" volt

A meglehetősen fantáziátlan elnevezését szerencsére 1970-ben elvették, amikor a kis dobozokban csörgedező cukorkák hangja után kapta végleges nevét. Tic Tac... próbáld csak ki!

Szőlő ízű verzióját egy ijesztő ok miatt kivonták a forgalomból

Az első néhány év után az eredeti mentolos íz mellett megjelent a fahéjas, narancsos, savanyú almás, piros bogyós, mandarinos, epres, rózsaszín grapefruitos, végül a szőlő ízű kiadás is. Utóbbit 1976-ban visszahívták és kivonták a kereskedelmi forgalomból, mivel a festékanyagként használt amaranth (sötétvörös vagy lila adalékanyag, melyet élelmiszerek és kozmetikumok színezésére használtak) valószínűsíthetően rákkeltő hatású.

Olvastad már?

7 dolog, amit inkább ne nyelj le!

Bizonyos országokban kizárólag fehér Tic Tac-ot vehetsz

Számos külföldi országban egységesen fehér színűek a cukorkák, kizárólag kis műanyag dobozaik színesek csak. Hiába vennél narancsos vagy cseresznyés ízű Tic Tac-ot, a megtévesztő színes dobozkádban a cukorkád ott hófehér színű lenne.

Valaha ők voltak a "1,5 kalóriás cukorkák"

1980-ban kezdte használni a cég a "Csak 1,5 kalóriát tartalmaz!" szlogent, azonban az utóbbi években szemmel láthatóan nőtt a cukorkák nagysága, kalóriatartalmuk pedig elérte az 1,9 kalóriát. Ekkor jött a váltás és az új szlogen - amit Magyarországon is jól ismerünk -, miszerint "Csak 2 kalóriát tartalmaz!". Ma már ezt a reklámfogásként tökéletesnek tűnő szlogent is elhagyta a Tic Tac - kitudja mekkorára nőnek a cukorkáik...

Néhány ízfajtát csak Indiában kaphatsz meg

A temérdek ízesítés közül vannak amiket csak Indiában vásárolhatsz meg: ilyen a barack, a maracuja és az elaichi (kardamom) ízű Tic Tac.

Olvastad már?

21 konyhai szerkentyű, amik nélkül nincs élet!

(via DailyMeal)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek