4+1 maradékmentő vacsora

Kivételesen 4 étkezésre szól a heti vacsoramenünk húsvét hétfőn még mindenki az ünnepi ételek maradékát szemezgeti, a saláták, főtt tojás, sonkatengerből jó, ha kedden kiutat találunk majd.

Akkor viszont lazításul salátával folytatjuk a hetet és próbálunk visszailleszkedni a hétköznapok kerékvágásába. Kitartóan várjuk a tavaszt!

Kedd

Ha az ünnepről maradt egy kis csirke- vagy pulykahús valamelyik hidegtálból, azt egy salátához nyugodtan felhasználhatjuk. A húst egy serpenyőben pirítsuk meg kissé a dióval, szórjuk meg rukkolával, fetával, ízesítsük főzés közben mézzel zöldségellenes családtagjaink is rájárnak majd!

5+1 tavaszcsalogató vacsora >>

Szerda

Legyen húsmentes a szerda este! Ismét a figyelmetekbe ajánljuk a kuszkuszt, ez is bizonyítja, hogy mennyire sokoldalú köret ezúttal lecsósan, kaliforniai paprikával, paradicsompürével kínáljuk, meg persze hagymával és sok friss petrezselyemmel! De bármilyen, húsvétról megmaradt friss alapanyag megállja jelen esetben a helyét.

Csütörtök

És akkor jöhet a tojásmentés! Ha a kelleténél több főtt tojás maradt a nyakunkon, a rakott krumplin kívül készíthetünk belőlük mondjuk négysajtos salátát – kevés zsenge tavaszi retekkel, hagymával isteni lesz. Ehetünk mellé valamilyen húst, de önmagában is tökéletes!

5+1 vacsora tél utolsó hetére >>

Péntek

A kreativitásra péntek este már nem feltétlenül futja az erőnkből a club szendvics nem igényel nagy energiákat, mégsem a megszokott szendvicsünkön nyammogunk. Használjunk fel mindent, ami még esetleg a húsvétról megmaradt és elképzelhető ebbe a szendvicsbe!

További pikk-pakk vacsorákért kattints ide! >>

A Reggeli és vacsora korábbi cikkeit pedig itt találod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek