4+1 maradékmentő vacsora

Kivételesen 4 étkezésre szól a heti vacsoramenünk húsvét hétfőn még mindenki az ünnepi ételek maradékát szemezgeti, a saláták, főtt tojás, sonkatengerből jó, ha kedden kiutat találunk majd.

Akkor viszont lazításul salátával folytatjuk a hetet és próbálunk visszailleszkedni a hétköznapok kerékvágásába. Kitartóan várjuk a tavaszt!

Kedd

Ha az ünnepről maradt egy kis csirke- vagy pulykahús valamelyik hidegtálból, azt egy salátához nyugodtan felhasználhatjuk. A húst egy serpenyőben pirítsuk meg kissé a dióval, szórjuk meg rukkolával, fetával, ízesítsük főzés közben mézzel zöldségellenes családtagjaink is rájárnak majd!

5+1 tavaszcsalogató vacsora >>

Szerda

Legyen húsmentes a szerda este! Ismét a figyelmetekbe ajánljuk a kuszkuszt, ez is bizonyítja, hogy mennyire sokoldalú köret ezúttal lecsósan, kaliforniai paprikával, paradicsompürével kínáljuk, meg persze hagymával és sok friss petrezselyemmel! De bármilyen, húsvétról megmaradt friss alapanyag megállja jelen esetben a helyét.

Csütörtök

És akkor jöhet a tojásmentés! Ha a kelleténél több főtt tojás maradt a nyakunkon, a rakott krumplin kívül készíthetünk belőlük mondjuk négysajtos salátát – kevés zsenge tavaszi retekkel, hagymával isteni lesz. Ehetünk mellé valamilyen húst, de önmagában is tökéletes!

5+1 vacsora tél utolsó hetére >>

Péntek

A kreativitásra péntek este már nem feltétlenül futja az erőnkből a club szendvics nem igényel nagy energiákat, mégsem a megszokott szendvicsünkön nyammogunk. Használjunk fel mindent, ami még esetleg a húsvétról megmaradt és elképzelhető ebbe a szendvicsbe!

További pikk-pakk vacsorákért kattints ide! >>

A Reggeli és vacsora korábbi cikkeit pedig itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!