Készíts kozmetikumot száraz bőrre!

Ősszel, a fagyos tél előtt, jobban oda kell figyelned, ha száraz a bőröd! Ha nem akarsz egy vagyont a drogériában hagyni, készíts természetes alapanyagokból hidratálót vagy pakolást.

Mézes, rózsavizes, hársfás hidratáló

A rózsavíz már az ókorban is kedvelt bőrápoló volt, próbáld ki te is, ha a bőröd gyakran húzódik és feszül! Ráadásul nemcsak kiváló, bőrnyugtató hatású házi kozmetikumot készíthetsz rózsaszirmokból nyert vízből, hanem illatosat is! Ahogy a rózsavíz, úgy a méz is évezredek óta ismert szépítő hatásáról, a benne lévő értékes tápanyagokról, a hársfavirág torokfájásra, köhögéscsillapításra is szuper, a száraz bőrnek pedig kész csodaszer.

  • Keverj össze 40 ml lehűtött hársfateát 30 ml természetes rózsavízzel, majd öntsd zárható, sötét színű üvegbe. Használd arclemosáshoz, tonizáláshoz vattakorongra csöpögtetve az illatos keveréket.
  • A rózsavizes, hársfateás arclemosóból könnyen készíthetsz hidratáló pakolást, ha 1 evőkanál mézet kenhetővé varázsolsz egy kevés arcvízzel. Kend az arcodra 15-20 percre, majd alaposan öblítsd le! Vigyázz, a szemed környékét hagyd ki, mert csípheti!

Természetes arclemosók száraz bőrre >>

Hajhullás ellen: dió és sütőtök >>

Arcpakolás répából és tojássárgájából

A sárgarépa és a tojás rengeteg bőrtápláló vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, úgyhogy bátran magadra kenheted.

  • Hámozz meg és reszelj le két, gondosan megmosott sárgarépát, majd keverd el egy tojássárgájával. Kend az arcbőrödre, a nyakadra és a dekoltázsodra, hagyd a tápanyagokat 20 percen át felszívódni, majd mosd le alaposan. Ha túl hígnak találod a keveréket, 1 evőkanál burgonyakeményítő javíthat az állagán.

Filléres szépségpraktikák a konyhából >>

NoSalty-tipp: Még látványosabb lesz a hatás, és puhább a bőröd, ha az arcpakolás után hideg-meleg váltózuhannyal serkented a vérkeringésedet!

A rovat további cikkeit itt olvashatod! >>

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek