Készíts kozmetikumot száraz bőrre!

Ősszel, a fagyos tél előtt, jobban oda kell figyelned, ha száraz a bőröd! Ha nem akarsz egy vagyont a drogériában hagyni, készíts természetes alapanyagokból hidratálót vagy pakolást.

Mézes, rózsavizes, hársfás hidratáló

A rózsavíz már az ókorban is kedvelt bőrápoló volt, próbáld ki te is, ha a bőröd gyakran húzódik és feszül! Ráadásul nemcsak kiváló, bőrnyugtató hatású házi kozmetikumot készíthetsz rózsaszirmokból nyert vízből, hanem illatosat is! Ahogy a rózsavíz, úgy a méz is évezredek óta ismert szépítő hatásáról, a benne lévő értékes tápanyagokról, a hársfavirág torokfájásra, köhögéscsillapításra is szuper, a száraz bőrnek pedig kész csodaszer.

  • Keverj össze 40 ml lehűtött hársfateát 30 ml természetes rózsavízzel, majd öntsd zárható, sötét színű üvegbe. Használd arclemosáshoz, tonizáláshoz vattakorongra csöpögtetve az illatos keveréket.
  • A rózsavizes, hársfateás arclemosóból könnyen készíthetsz hidratáló pakolást, ha 1 evőkanál mézet kenhetővé varázsolsz egy kevés arcvízzel. Kend az arcodra 15-20 percre, majd alaposan öblítsd le! Vigyázz, a szemed környékét hagyd ki, mert csípheti!

Természetes arclemosók száraz bőrre >>

Hajhullás ellen: dió és sütőtök >>

Arcpakolás répából és tojássárgájából

A sárgarépa és a tojás rengeteg bőrtápláló vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, úgyhogy bátran magadra kenheted.

  • Hámozz meg és reszelj le két, gondosan megmosott sárgarépát, majd keverd el egy tojássárgájával. Kend az arcbőrödre, a nyakadra és a dekoltázsodra, hagyd a tápanyagokat 20 percen át felszívódni, majd mosd le alaposan. Ha túl hígnak találod a keveréket, 1 evőkanál burgonyakeményítő javíthat az állagán.

Filléres szépségpraktikák a konyhából >>

NoSalty-tipp: Még látványosabb lesz a hatás, és puhább a bőröd, ha az arcpakolás után hideg-meleg váltózuhannyal serkented a vérkeringésedet!

A rovat további cikkeit itt olvashatod! >>

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek