Virslis kifli 3. recept

Kalória?
Virslis kifli 3.
Virslis kifli 3.
receptkönyvben hozzászólások (64)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és nagyon laktató falatkák. A lányom is imádja!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom kolbásszal, baconnel, camping sajttal is.
A kifli másnap is puha marad!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis falatok, virslis tekercs szezámmaggal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk.
  2. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé vágjuk a tésztát.
  3. A cipókat köralakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk.
  4. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit, trappista sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen.
  5. Megkenjük sütés előtt felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
  6. Előmelegített sütőben sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet rakunk és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad!

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 86 661
elküldve: 58
receptkönyben: 1 272
elkészítve: 106/144
Facebookon megjelent: -

szakács

Nassoló Naplopó

Mióta szakács: 2011.01.17.
17 recept

Hozzászólások (64)

edyna_18
Edda_baba / edyna_18 k, 2015-01-06 22:32

Egy gyerek zsurra szeretnem elkesziteni, a kerdesem hogy megsuthetem egy nappal hamarabb? milyen masnap a kifli? nem szarad ki? nem ragos? hogy lenne a legjobb tarolni?

pszilv
pszilv cs, 2015-01-08 14:40

Amíg esetleg a recept szerzője válaszol, én azt tudom mondani, hogy mivel este sütöttem meg, nem fogyott el aznap, és még másnap is kiváló volt. Én csak egy konyharuhával takartam le, semmi baja nem lett, de nálunk elég párás a levegő.

edyna_18
Edda_baba / edyna_18 sze, 2015-01-14 22:23

Koszi szepen a tanacsot, tenylegesen nagyon finom recept, minden rendben volt vele masnap is es meg ra 2 napra is :)
ajanlom mindenkinek

pszilv
pszilv szo, 2015-01-03 15:41

Nagyon köszönöm a receptet, nagyon klassz tészta. Én hot-dog formában sütöttem meg, vacsira, tehát egész virsliket tekertem be. Vagyis a fiam tekerte, könnyű dolgozni a tésztával. Készült pár üres a virsligyűlölőknek :) , illetve néhány "pizzás" (azaz oreganó fűszerezésű), minden formában finom. El tudom képzelni, hogy tízóraira összetekert szendvicsként megsütve is bemutatkozik majd.
Nem raktam vizet a sütőbe, de nem száradt ki, és puha is maradt. De nálunk amúgy is nagyon párás a levegő a házban.
Tehát köszönöm a receptet, készül majd még ilyesmi nálunk, azt hiszem. :)

Zefi
Zefi h, 2013-12-30 23:47

Szia,
A 6. Lépéssel nem tudok mit kezdeni. Már az előmelegítésnél beteszem a vizet a sütőbe? Sütés allat ott marad a víz??? Ha kisült a tészta akkor a víz már forró ....azzal locsolom meg? Valaki segítsen mert holnap szeretném megsütni!

girlwithoutname
girlwithoutname v, 2013-12-22 08:52

Elkészítettem én is, mert már régóta terveztem, és nagyon finom lett, sikert aratott.
Annyi megjegyzést hozzáfűznék, hogy a fél liter tej nekem az 1 kg liszthez nagyon sok lett, úszott a tészta a tejben, úgyhogy még adtam hozzá utólag lisztet. Illetve az élesztőt csak kevés tejben futtattam fel, a többit meg utólag öntöttem hozzá.
De most nézem, hogy a leírásod alapján az élesztőt mind a fél liter tejben kellene felfuttatni? Ha igen, akkor legközelebb úgy csinálom.
Mindenesetre tökéletes lett, rendszeresíteni fogom. :)

padlizsaen
padlizsaen k, 2013-07-30 12:36

Pazar, mennyei tészta! Még anyukám, a nagy szakács és kelt tészták mestere is el volt ragadtatva a tésztától, szóval nagyon szépen köszönöm :)

Dóriiika
Dóriiika k, 2013-05-07 00:01

Egyszerűen mennyei ! :)Nem vagyok oda a kelt tésztákért de nagyon meglepődtem amikor először megkóstoltam ,hogy milyen omlós,könnyed állagú (vagy lehet eddig csináltam rosszul :) ) A lényeg az hogy fantasztikus a recept , a család minden egyes finnyás tagjának nagyon ízlett(el se tudjátok képzelni ,hogy ez mekkora szó :)).Egyáltalán nem nehéz elkészíteni ,sőt még nagyon nagyon szép is lett annak ellenére hogy különösebben nem is figyeltem a szabályos nyújtásra és cikkekre vágásra .Köszönöm szépen ezt a fantasztikus receptet :)

smika
smika cs, 2013-04-18 07:53

Eddigi legjobb kifli recept, amit elkészítettem :)

fifiella
fifiella k, 2013-02-12 20:17

Úristen!
Ez a recept...nem vagyok nagy sütögetős, de ez a legfinomabb péksüti, ha lehet így nevezni, amit valaha ettem!
Köszönöm szépen! :)

Aksi888
Aksi888 k, 2013-01-08 15:28

BÚÉK! Nekem a google ezt adta ki elsőre Nosaltysnak.
Szeretnék én is csupa jót mondani a receptről. Én nem szeretek ilyen bedagasztom, kivágdosom stb sütiket sütni, mert nem szeretek ennyit egy helyben tölteni, inkább labdázok a gyerekkel az udvaron. De mivel túl sok virsli maradt meg újévről, megcsináltam. Én Dr. Oetker Expressz élesztővel csináltam, 375 gramm liszttel, két tepsi (375x345 vagy valmi hasonló) lett, egy tepsi fél virslis nagyságú és egy tepsi falatkás. Nagyon finom lett, amit nem spricceltem le vízzel, az is puha maradt. Végigolvastam a hozzászólásokat, rögtön csináltam, sajtosat, kecsaposat, mustárosat és ezek variációit. Minden nagyon fincsi lett. Mindenkinek köszi szépen a hozzászólásait! (Nekem a tészta több tejet vett fel, ezt inkább csak a kezdőknek írom. És ha kell plusz tej, akkor langyos tejet öntsetek hozzá kanalanként. Nekem az élesztő felfuttatásához nem is kellett tej és még így is több kellett, mint ami 375 grammra kijött.) A kislányom csak ennyit mondott: Anyu, ugye csinálsz máskor is? :-) És két virslire valót megevett egyszerre, pedig máskor csak egyet eszik magában, kenyér nélkül. Teljes siker!

evajansen
evajansen v, 2012-09-23 16:51

Szia!
Mennyi lenne a tej pontosan? Ha csak az élesztő felfuttatásához kell akkor a fél liter az nem túl sok??
Üdv. Éva.

evajansen
evajansen v, 2012-09-23 17:40

Nem,nem túl sok! :)) Most dagasztottam...tényleg nem elírás! Bocs'
Üdv.!
Éva.

zafirov
zafirov sze, 2012-07-25 08:26

Lenne egy kérdésem. Igaz már sokszor elkészítettem eszt a finomságot, egy pár változatban, de most hétvégén szeretném kipróbálni a baconosat és a kolbisat. Kérdésem, hogy daráljam vagy csak nagyon apróra vágjam a husikat, süssem elő vagy ne és,hogy kell e alájuk a vaj? Köszi :-))

ada78
ada78 cs, 2012-03-22 18:19

Ritkán eszik az ember ilyen finomat,ami ilyen gyorsan elkészül,és milyen egyszerű.,és még sikerül is elsőre!:)Ez valami fantasztikus.Hálám a receptért!:)A családnak bejött,győzzem csinálni :D

kalandor
kalandor v, 2012-03-18 13:37

Sziasztok!
Nagyon koszi a receptet, imadjuk! Igaz, hogy nekem rengeteg lett belole, mert a tesztat ha csak 4 fele vagtam volna, akkor nagyok lettek volna a kiflik, amit nem szeretk, igy vagtam vagy 7 fele es ugyes kicsi kiflicskeket kaptam, persze, nem 30 perc alatt, hanem 90 perc alatt, hisz annyi ido alatt lett m eg a 4 sutovel :) Igy jut mind a 2 rend mamanak es a nekunk is! (legkozelebb fele adagbol keszitem es az eleg lesz a csaladnak:))
Ja, es persze, nem volt eleg virslim csak fele adaghoz, a tobbibe tettem rahatot, szuper lett, ugy eszik a nepek, hogy mindjart foghatok neki sutni :) Meg masadiknak is isteni a virslis, a rahatos meg desszertnek :)
Jo etvagyta es koszi meg egyszer, ilyent is eszunk meg!

alfaniki
alfaniki v, 2012-03-11 13:15

Ismét megsütöttem,és most lapka sajtot tettem a "hot-dog"- jaimba ... kicsit kifolyt a sajt,de mennyei így is :))))

Hoborc
Hoborc p, 2012-03-09 14:54

Sziasztok,

kb. hány darab lesz ebből a mennyiségből?

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 p, 2012-03-09 16:15

Attól függ...ha a cipókat csak 8 felé vágod, akkor 4x8=32 db, ha 12 részre osztod, akkor 4x12=48 db lesz ennyi tésztából. :)

zafirov
zafirov szo, 2012-03-03 15:23

Ma megint elkészítettem /már sokadszor/ mert vendégségbe megyünk. Nem volt itthon elég virslim, így házi parasztkolbászt tettem bele és most füstölt sajttal szórtam meg, háááááát ez valami mennyei. A férjem megkérdezte, hogy biztos, hogy ezt el kell vinnünk. Valószínű, hogy a virslit ezentúl a kolbi váltja fel, így sajt sem kell bele. Végül is szerintem ez mindenhogy nagyon, nagyon nyami :-))

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 szo, 2012-03-03 16:08

Szia zafirov! Igen, ez mindenhogy nagyon finom! Páromnak és apósomnak is kolbásszal ízlik jobban. Én nem szeretem a kolbászt, nekem és a lányaimnak virslivel/sajttal a nyerő. De lehet sonkával, baconnel, hagymával, bármivel tölteni! :) Nagyon örülök, hogy ízlik! :D

Anna2004
LeCSO / Anna2004 sze, 2012-02-22 11:24

Kedves Suncika04!
Kb.mennyi virslit használsz egy ekkora adaghoz,és nyersen vagy főve teszed a tésztába?
Előre is köszönöm.
Üdv.

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 sze, 2012-02-22 13:09

Kedves Anna!
Szerintem 5 db virslit kb. Negyedelem őket vagy még kisebbre vágom, attól függ, mekkora kifliket készítek.
Nyersen teszem bele.
:)

diorissimo88
Diorissimo / diorissimo88 p, 2012-02-10 17:10

Isteni finom!Én is ketchuppal, mustárral csináltam meg a múltkor és most készül egy sajtos-baconos változat. Kisült az első tepsi, de úgy kell a gyerekeket vissztartanom tőle, nehogy elégessék a nyelvüket!:)

alfaniki
alfaniki p, 2012-02-03 19:30

Ma délután megsütöttem fél adaggal (16db kiflim lett).. nagyon finom :) 8-ba tettem ketcup,mustárt, 8-ba nem.. nekem a ketcup,mustáros jobban bejött mert ízletesebb,és könnyebben csúszik :) oly annyira,h már el is fogyott :D remek recept,sokszor fogom még sütni :)

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 p, 2012-02-03 22:59

Kedves Alfaniki!

Nagyon örülök, hogy ízlett. Ízesíteni bármivel lehet, mindenhogy nagyon nagyon finom! Legközelebb én is teszek bele mustárt...tervbe volt már, de még úgy nem csináltam :)

kispanda70
kispanda70 / kispanda70 p, 2012-01-06 20:29

Szia Suncika04! Nagyon jónak tűnik a recept, ráadásul olcsó is és egyszerű összeállítani a tésztát. Holnap akarom kipróbálni. Csak egyetlen kérdésem lenne. A tésztájába nem kell tojást tenni?

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 szo, 2012-01-07 09:34

Szia!

Nagyon finom is, többször is fogod készíteni, miután kipróbáltad, ezt garantálom! :) Nem kell bele semmi más, csak a fent leírtak. :)
Sok sikert! :)

kispanda70
kispanda70 / kispanda70 szo, 2012-01-07 12:54

Megsütöttem, isteni lett!Gyönyörűek és finomak! Fogom én ezt még édesre, dióval, mákkal is sütni. Borzasztóan örülök, hogy rátaláltam erre kelt tészta receptre, mert ez finom, könnyű, és puha marad. Már régóta kerestem. Azt hiszem sokak nevében köszönhetem neked.:-)

kiscica0921
Klaudia / kiscica0921 v, 2012-01-01 11:55

Szia!
Nagyon finom és nem utolsósorban olcsó! IMÁDOM!!!! És persze a Kicsik is.Köszi a receptet ,B.U.É.K!

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 szo, 2011-12-24 20:41

Szia!

Valamely nedves hozzávalót nem hagytad ki véletlen? Vagy az élesztőt felfuttattad? Nem tudom, mi lehetett a baj, nekem még sose sikerült ezt elrontani csak max azzal, ha túlsütöttem. :)

orska
orska szo, 2011-12-24 16:32

Nem tudom mit ronthattam el, de nagyon kemény lett a tészta, és aztán nyújtani sem tudtam... vastag lett a tészta, és az állaga olyan száraz, mint a papír...:(

zafirov
zafirov szo, 2011-11-19 12:55

Kedves Suncika!
Sokáig gondolkoztam, hogy melyik kiflit is süssem meg, mert hát van elég sok recept, de nagyon örülök, hogy ezt választottam. Isteni finom lett, csupán annyit változtattam rajta, hogy krémsajtra tettem a virsliket és a tetejére tettem reszelt sajtot, és jó fokhagymás tojással kentem alál. Nagyon köszi ezt a szupi receptem, sűrű vendég lesz nálunk :))

Eperke999
Eperke999 p, 2011-10-21 09:38

Szia Suncika04!

Nagyon megtetszett ez a recept, úgyhogy szeretném szombaton megcsinálni vendégváró sütinek, csak egy buta kérdésem lenne, a virslit meg kell főzni előtte, vagy elég ha a kiflivel együtt sül?

Előre is köszönöm!

Üdv.: Eperke999

Legfrissebb cikkek

5 fontos dolog, amit a Tic Tac cukorkákról tudnod kell!
5 fontos dolog, amit a Tic Tac cukorkákról tudnod kell!
Volt olyan időszak, amikor mindannyiunk zsebében ott ketyegett egy doboz mentolos Tic Tac. A nagy múltra visszatekintő cukorka alapvető tudnivalóit azonban kevesen ismerik!
18 rakott húsos egytálétel - hiba nélkül!
18 rakott húsos egytálétel - hiba nélkül!
Gondolj magadra és készülj a hétvégére egy elronthatatlan rakott hússal! Variáld kedvenc alapanyagaiddal, pakold meg bőségesen, építsd saját ízlésed szerint! Mondjuk így...
Hízlald a varjakat – hálásak lesznek érte!
Hízlald a varjakat – hálásak lesznek érte!
Egy kislány 4 éve rendszeresen varjakat etet, és cserébe ajándékokat kap tőlük.
Top 7 uzsonnaital 100 kcal alatt
Top 7 uzsonnaital 100 kcal alatt
Testsúlycsökkentés idején az egyik leggyakrabban felmerülő kihívás, hogy mit együnk-igyunk a kisétkezéseknél. Most mutatunk nektek 7 db uzsonnára beilleszthető italreceptet!
1825