Virslis kifli 3. recept

1 adag
1824
kcal
Virslis kifli 3.
Virslis kifli 3.
receptkönyvben hozzászólások (59)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és nagyon laktató falatkák. A lányom is imádja!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom kolbásszal, baconnel, camping sajttal is.
A kifli másnap is puha marad!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis falatok, virslis tekercs szezámmaggal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk.
  2. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé vágjuk a tésztát.
  3. A cipókat köralakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk.
  4. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit, trappista sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen.
  5. Megkenjük sütés előtt felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
  6. Előmelegített sütőben sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet rakunk és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad!

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 75 796
elküldve: 54
receptkönyben: 1 160
elkészítve: 76/114
Facebookon megjelent: -

szakács

Nassoló Naplopó

Mióta szakács: 2011.01.17.
17 recept

Hozzászólások (59)

Zefi
Zefik, 2013-12-31 00:47

Szia,
A 6. Lépéssel nem tudok mit kezdeni. Már az előmelegítésnél beteszem a vizet a sütőbe? Sütés allat ott marad a víz??? Ha kisült a tészta akkor a víz már forró ....azzal locsolom meg? Valaki segítsen mert holnap szeretném megsütni!

girlwithoutname
girlwithoutnamev, 2013-12-22 09:52

Elkészítettem én is, mert már régóta terveztem, és nagyon finom lett, sikert aratott.
Annyi megjegyzést hozzáfűznék, hogy a fél liter tej nekem az 1 kg liszthez nagyon sok lett, úszott a tészta a tejben, úgyhogy még adtam hozzá utólag lisztet. Illetve az élesztőt csak kevés tejben futtattam fel, a többit meg utólag öntöttem hozzá.
De most nézem, hogy a leírásod alapján az élesztőt mind a fél liter tejben kellene felfuttatni? Ha igen, akkor legközelebb úgy csinálom.
Mindenesetre tökéletes lett, rendszeresíteni fogom. :)

kovesine
kovesinev, 2013-08-25 15:25

Most készül, már nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz. Mindenki nagyon dícséri!

padlizsaen
padlizsaenk, 2013-07-30 13:36

Pazar, mennyei tészta! Még anyukám, a nagy szakács és kelt tészták mestere is el volt ragadtatva a tésztától, szóval nagyon szépen köszönöm :)

Dóriiika
Dóriiikak, 2013-05-07 01:01

Egyszerűen mennyei ! :)Nem vagyok oda a kelt tésztákért de nagyon meglepődtem amikor először megkóstoltam ,hogy milyen omlós,könnyed állagú (vagy lehet eddig csináltam rosszul :) ) A lényeg az hogy fantasztikus a recept , a család minden egyes finnyás tagjának nagyon ízlett(el se tudjátok képzelni ,hogy ez mekkora szó :)).Egyáltalán nem nehéz elkészíteni ,sőt még nagyon nagyon szép is lett annak ellenére hogy különösebben nem is figyeltem a szabályos nyújtásra és cikkekre vágásra .Köszönöm szépen ezt a fantasztikus receptet :)

smika
smikacs, 2013-04-18 08:53

Eddigi legjobb kifli recept, amit elkészítettem :)

fifiella
fifiellak, 2013-02-12 21:17

Úristen!
Ez a recept...nem vagyok nagy sütögetős, de ez a legfinomabb péksüti, ha lehet így nevezni, amit valaha ettem!
Köszönöm szépen! :)

Aksi888
Aksi888k, 2013-01-08 16:28

BÚÉK! Nekem a google ezt adta ki elsőre Nosaltysnak.
Szeretnék én is csupa jót mondani a receptről. Én nem szeretek ilyen bedagasztom, kivágdosom stb sütiket sütni, mert nem szeretek ennyit egy helyben tölteni, inkább labdázok a gyerekkel az udvaron. De mivel túl sok virsli maradt meg újévről, megcsináltam. Én Dr. Oetker Expressz élesztővel csináltam, 375 gramm liszttel, két tepsi (375x345 vagy valmi hasonló) lett, egy tepsi fél virslis nagyságú és egy tepsi falatkás. Nagyon finom lett, amit nem spricceltem le vízzel, az is puha maradt. Végigolvastam a hozzászólásokat, rögtön csináltam, sajtosat, kecsaposat, mustárosat és ezek variációit. Minden nagyon fincsi lett. Mindenkinek köszi szépen a hozzászólásait! (Nekem a tészta több tejet vett fel, ezt inkább csak a kezdőknek írom. És ha kell plusz tej, akkor langyos tejet öntsetek hozzá kanalanként. Nekem az élesztő felfuttatásához nem is kellett tej és még így is több kellett, mint ami 375 grammra kijött.) A kislányom csak ennyit mondott: Anyu, ugye csinálsz máskor is? :-) És két virslire valót megevett egyszerre, pedig máskor csak egyet eszik magában, kenyér nélkül. Teljes siker!

evajansen
evajansenv, 2012-09-23 17:51

Szia!
Mennyi lenne a tej pontosan? Ha csak az élesztő felfuttatásához kell akkor a fél liter az nem túl sok??
Üdv. Éva.

evajansen
evajansenv, 2012-09-23 18:40

Nem,nem túl sok! :)) Most dagasztottam...tényleg nem elírás! Bocs'
Üdv.!
Éva.

zafirov
zafirovsze, 2012-07-25 09:26

Lenne egy kérdésem. Igaz már sokszor elkészítettem eszt a finomságot, egy pár változatban, de most hétvégén szeretném kipróbálni a baconosat és a kolbisat. Kérdésem, hogy daráljam vagy csak nagyon apróra vágjam a husikat, süssem elő vagy ne és,hogy kell e alájuk a vaj? Köszi :-))

ada78
ada78cs, 2012-03-22 19:19

Ritkán eszik az ember ilyen finomat,ami ilyen gyorsan elkészül,és milyen egyszerű.,és még sikerül is elsőre!:)Ez valami fantasztikus.Hálám a receptért!:)A családnak bejött,győzzem csinálni :D

Suncika04
Suncika04cs, 2012-03-22 21:14

Nagyon nagyon örülök, hogy ízlik! nálunk évek óta visszatérő vendég ez a kifli minden formájában. :)

kalandor
kalandorv, 2012-03-18 14:37

Sziasztok!
Nagyon koszi a receptet, imadjuk! Igaz, hogy nekem rengeteg lett belole, mert a tesztat ha csak 4 fele vagtam volna, akkor nagyok lettek volna a kiflik, amit nem szeretk, igy vagtam vagy 7 fele es ugyes kicsi kiflicskeket kaptam, persze, nem 30 perc alatt, hanem 90 perc alatt, hisz annyi ido alatt lett m eg a 4 sutovel :) Igy jut mind a 2 rend mamanak es a nekunk is! (legkozelebb fele adagbol keszitem es az eleg lesz a csaladnak:))
Ja, es persze, nem volt eleg virslim csak fele adaghoz, a tobbibe tettem rahatot, szuper lett, ugy eszik a nepek, hogy mindjart foghatok neki sutni :) Meg masadiknak is isteni a virslis, a rahatos meg desszertnek :)
Jo etvagyta es koszi meg egyszer, ilyent is eszunk meg!

alfaniki
alfanikiv, 2012-03-11 14:15

Ismét megsütöttem,és most lapka sajtot tettem a "hot-dog"- jaimba ... kicsit kifolyt a sajt,de mennyei így is :))))

Hoborc
Hoborcp, 2012-03-09 15:54

Sziasztok,

kb. hány darab lesz ebből a mennyiségből?

Suncika04
Suncika04p, 2012-03-09 17:15

Attól függ...ha a cipókat csak 8 felé vágod, akkor 4x8=32 db, ha 12 részre osztod, akkor 4x12=48 db lesz ennyi tésztából. :)

zafirov
zafirovszo, 2012-03-03 16:23

Ma megint elkészítettem /már sokadszor/ mert vendégségbe megyünk. Nem volt itthon elég virslim, így házi parasztkolbászt tettem bele és most füstölt sajttal szórtam meg, háááááát ez valami mennyei. A férjem megkérdezte, hogy biztos, hogy ezt el kell vinnünk. Valószínű, hogy a virslit ezentúl a kolbi váltja fel, így sajt sem kell bele. Végül is szerintem ez mindenhogy nagyon, nagyon nyami :-))

Suncika04
Suncika04szo, 2012-03-03 17:08

Szia zafirov! Igen, ez mindenhogy nagyon finom! Páromnak és apósomnak is kolbásszal ízlik jobban. Én nem szeretem a kolbászt, nekem és a lányaimnak virslivel/sajttal a nyerő. De lehet sonkával, baconnel, hagymával, bármivel tölteni! :) Nagyon örülök, hogy ízlik! :D

Anna2004
Anna2004sze, 2012-02-22 12:24

Kedves Suncika04!
Kb.mennyi virslit használsz egy ekkora adaghoz,és nyersen vagy főve teszed a tésztába?
Előre is köszönöm.
Üdv.

Suncika04
Suncika04sze, 2012-02-22 14:09

Kedves Anna!
Szerintem 5 db virslit kb. Negyedelem őket vagy még kisebbre vágom, attól függ, mekkora kifliket készítek.
Nyersen teszem bele.
:)

diorissimo88
diorissimo88p, 2012-02-10 18:10

Isteni finom!Én is ketchuppal, mustárral csináltam meg a múltkor és most készül egy sajtos-baconos változat. Kisült az első tepsi, de úgy kell a gyerekeket vissztartanom tőle, nehogy elégessék a nyelvüket!:)

Suncika04
Suncika04p, 2012-02-10 19:29

Nagyon örülök, hogy ízlik! :) Fogyasszátok egészséggel! :) (Az én lányom is szereti...) :D

diorissimo88
diorissimo88szo, 2012-02-11 19:30

Hát, nekünk nagyon bejött, eddigi legfinomabb kelttészta recept, amit próbáltam.:)

alfaniki
alfanikip, 2012-02-03 20:30

Ma délután megsütöttem fél adaggal (16db kiflim lett).. nagyon finom :) 8-ba tettem ketcup,mustárt, 8-ba nem.. nekem a ketcup,mustáros jobban bejött mert ízletesebb,és könnyebben csúszik :) oly annyira,h már el is fogyott :D remek recept,sokszor fogom még sütni :)

Suncika04
Suncika04p, 2012-02-03 23:59

Kedves Alfaniki!

Nagyon örülök, hogy ízlett. Ízesíteni bármivel lehet, mindenhogy nagyon nagyon finom! Legközelebb én is teszek bele mustárt...tervbe volt már, de még úgy nem csináltam :)

kispanda70
kispanda70p, 2012-01-06 21:29

Szia Suncika04! Nagyon jónak tűnik a recept, ráadásul olcsó is és egyszerű összeállítani a tésztát. Holnap akarom kipróbálni. Csak egyetlen kérdésem lenne. A tésztájába nem kell tojást tenni?

Suncika04
Suncika04szo, 2012-01-07 10:34

Szia!

Nagyon finom is, többször is fogod készíteni, miután kipróbáltad, ezt garantálom! :) Nem kell bele semmi más, csak a fent leírtak. :)
Sok sikert! :)

kispanda70
kispanda70szo, 2012-01-07 13:54

Megsütöttem, isteni lett!Gyönyörűek és finomak! Fogom én ezt még édesre, dióval, mákkal is sütni. Borzasztóan örülök, hogy rátaláltam erre kelt tészta receptre, mert ez finom, könnyű, és puha marad. Már régóta kerestem. Azt hiszem sokak nevében köszönhetem neked.:-)

Suncika04
Suncika04szo, 2012-01-07 14:48

Örülök, hogy ízlett! :) Nagyon szívesen, fogyasszátok egészséggel. :)

kiscica0921
kiscica0921v, 2012-01-01 12:55

Szia!
Nagyon finom és nem utolsósorban olcsó! IMÁDOM!!!! És persze a Kicsik is.Köszi a receptet ,B.U.É.K!

Suncika04
Suncika04szo, 2011-12-24 21:41

Szia!

Valamely nedves hozzávalót nem hagytad ki véletlen? Vagy az élesztőt felfuttattad? Nem tudom, mi lehetett a baj, nekem még sose sikerült ezt elrontani csak max azzal, ha túlsütöttem. :)

orska
orskaszo, 2011-12-24 17:32

Nem tudom mit ronthattam el, de nagyon kemény lett a tészta, és aztán nyújtani sem tudtam... vastag lett a tészta, és az állaga olyan száraz, mint a papír...:(

zafirov
zafirovszo, 2011-11-19 13:55

Kedves Suncika!
Sokáig gondolkoztam, hogy melyik kiflit is süssem meg, mert hát van elég sok recept, de nagyon örülök, hogy ezt választottam. Isteni finom lett, csupán annyit változtattam rajta, hogy krémsajtra tettem a virsliket és a tetejére tettem reszelt sajtot, és jó fokhagymás tojással kentem alál. Nagyon köszi ezt a szupi receptem, sűrű vendég lesz nálunk :))

Suncika04
Suncika04szo, 2011-11-19 19:30

Nagyon örülök, hogy ízlett! Hát az ízesítési lehetősége majdnem végtelen! :) De mindenhogy finom! :)

Eperke999
Eperke999p, 2011-10-21 10:38

Szia Suncika04!

Nagyon megtetszett ez a recept, úgyhogy szeretném szombaton megcsinálni vendégváró sütinek, csak egy buta kérdésem lenne, a virslit meg kell főzni előtte, vagy elég ha a kiflivel együtt sül?

Előre is köszönöm!

Üdv.: Eperke999

Aaaniii
Aaaniiiv, 2011-07-24 20:25

Ez a recept egyszerûen tökéletes, nagyon ízlett a családnak! Fél adagot mertem csak sütni így elsôre, de biztos, hogy nem ez volt az utolsó... :-)
Köszi a tuti teceptet!

Suncika04
Suncika04h, 2011-06-06 12:20

Kedves Jucus!

Nagyon örülök, hogy sikert aratott a kifli recept! :)

Betty

Jucus82
Jucus82h, 2011-06-06 11:52

Isteni finom lett és nagy sikert aratott egyből kérték a receptet:-))

arnoldbaba
arnoldbabak, 2011-05-17 20:02

Szia!
Nagyon egyszerű a recept,ma elkészítettem.Igen kapós lesz , úgy néz ki!
Köszönet érte!!!

Suncika04
Suncika04cs, 2011-05-05 08:15

Kedves giuditta25!

Nagyon örülök, hogy bejött a recept! Fogyasszátok egészséggel!

Betty

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
1825