Vaníliás kifli recept

1 adag
1535
kcal
Vaníliás kifli
Vaníliás kifli
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában karácsonykor készítjük, egyből dupla adagot.
Legjobban szilvalekvárral szeretem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros kifli, diós kifli, mákos kifli, gesztenyés kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összetevőit (60 dkg liszt, 30 dkg sertészsír, 1 egész tojás, 6 dkg porcukor, 2 ek 20%-os tejföl) összegyúrjuk.
  2. A 3 dkg élesztőt 1 tk cukorral pici tejben felfuttatjuk, és ezt is hozzáadjuk a masszához.
  3. Nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd 8 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk.
  4. Belerakjuk a tölteléket, összetekerjük, és tepsibe tesszük. A töltelék lehet mák, dió, lekvár, gesztenye.
  5. Fél órát kelesztjük.
  6. Közepesen meleg sütőben sütjük világosra.
  7. Sülés után még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Óvatosan bánjunk vele, ne törjön.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 698
elküldve: 1
receptkönyben: 313
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

m_maya

Mióta szakács: 2010.05.26.
4 recept

Hozzászólások (10)

kovacsbmaria
kovacsbmariasze, 2011-09-28 19:57

Az anyámtól tanultam, ha margarin helyett zsírt használunk kevesebb kell, tehát ez fordítva is igaz.
A margarin nem tartalmaz annyi zsiradékot mint a zsír, így több kell belőle, ha ugyanazt az eredményt akarjuk elérni. Szerintem a margarinból, legalább 10-12dk-val több kell. Ha összemorzsolod a margarint a liszttel meglátod, hogy majdnem összeáll akkor biztos elég bele a margarin.
Nem a levegőbe beszélek , már 48 éve sütök-főzök és a családom szerint jól. A fiam lakodalmára is én sütöttem minden süteményt és tortát. A mai napig sütök, csak most sokszor az unokáimnak és az idősebb fiamnak aki kamionos, és viszi vele a kaját. Két három hétig van távol, és a hazai jó, ha van.
Sok ilyen száraz, és linzerszerű tésztát sütök, mert ez sokáig eláll.
Nem akartam okoskodni. Csak a tapasztalatomat átadni, ha nem sértlek meg benneteket.

Ágikamama
Ágikamamap, 2013-12-20 16:08

Bocsi. 30. Ek. zsír? Evőkanál? Vagy dkg? Mindkettőt soknak találom. Lehet hogy 3 evőkanál?

Raliz
Ralizp, 2010-06-04 08:44

Köszi a válaszokat.Igen a férjem nem "tudja megenni a zsiros "ételeket semmilyen formában.

szurosp
szurospp, 2010-06-04 08:48

Kedves Ralíz! A mangalica zsírt sem? Az nem bántja például az epét, mint a sima zsír. Mrs Smith

m_maya
m_mayap, 2010-06-04 08:23

Szia!
Nem tudom, hogy lehet e margarin, én így tanultam a receptet, még nem próbáltam máshogy.

szurosp
szurospp, 2010-06-04 08:31

Bocs, hogy beleszólok, de nem adja ugyanazt az eredményt jelen esetben a margarin. Ha nem bírod a zsírt, akkor már inkább vajat használj, de ezt a sütit zsírral a legjobb elkészíteni. Üdv: Mrs Smith

1536