Vaníliás cukor recept

megosztás
0
Vaníliás cukor
Vaníliás cukor
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes otthon, házilag elkészíteni a vaníliás cukrot, főleg, ha sokat sütünk. Bármeddig eláll, néha kicsit bekeményedik, de nem kell megijedni, ilyenkor erősen össze kell rázni vagy picit neki kell ütögetni valami keményhez.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ha süteménybe azt írja a recept, hogy egy csomag vaníliás cukrot tegyünk bele, akkor egy csapott evőkanállal nyugodtan tehetünk ebből.

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

vaníliás cukor házilag, házi készítésű vaníliás cukor
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A vaníliarudat felhasítjuk, a magokat kikaparjuk és a cukorhoz keverjük.
  2. Az üres vaníliatokot kisebb darabokra vágjuk és ezt is a cukorral együtt egy kisebb befőttesüvegbe zárjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 481
elküldve: 2
receptkönyben: 108
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Motyola

Mióta szakács: 2010.02.04.
9 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jutkamargit63
Jutkamargit63 cs, 2014-05-08 17:04

én vettem 25 dkg.vaníliás cukrot, abba tettem 1 egész vanília rudat, és ráöntöttem saját készítésű porcukrot, annak van ám igazi illata és íze!

1984
1984 szo, 2012-07-21 12:04

Én már másfél éve csináltam így de viszont egy kg cukorból. És még mindig van belőle, szerintem jobban meg is éri mint ha a boltba venné az ember kis csomagokba. :)

K és K
Kukori és Kotkoda / K és K k, 2010-03-23 12:12

Én gyümölcscukorba (fruktózba) teszem, annak alapból ugyanolyan az állaga. Bár jóval drágább, de állítólag "egészségesebb" cukorfajta. Ki tudja ezt már nyomon követni? Mindenkinek kellemes cukorkodást! :-) Andrea

zsandarc
Zsandarc / zsandarc k, 2010-03-23 10:06

Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy még le is darálom és akkor az állaga is jobban hasonlít a vaníliás cukorhoz és ha a recept porcukrot és vaníliás cukrot is ír, akkor is ezt használom.

161