Túrós pogácsa recept

1 adag
1358
kcal
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a Délmagyarország és Délvilág Szakácskönyvében találtam, aminek a címe: A nagy süteménykönyv.
A recepteket az olvasók küldték be, a túrós pogácsát egy sándorfalvi olvasó. Nagyon finom volt, köszönjük.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint és az élesztőt a liszttel elmorzsoljuk. Miután jól eloszlattuk a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat.
  2. A tésztát kinyújtjuk, és megszórjuk a reszelt sajt felével. Összehajtjuk, és 10 percig pihentetjük. Majd ismét kinyújtjuk és összehajtjuk. A műveletet kétszer megismételjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, a tetejét késsel bevagdossuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és egy kés segítségével megnyújtjuk.
  4. A pogácsa tetejét megkenjük a felvert tojással, és meghintjük a  reszelt sajttal. Szórhatunk a tetejére köménymagot, vagy szezámmagot.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tésztát. Előmelegített 170 fokos sütőben, légkeveréses módon kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Arra kell figyelni, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad a tészta.


 

statisztika

beküldve:
nézettség: 135 651
elküldve: 23
receptkönyben: 1 403
elkészítve: 55/81
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (49)

Zsuzs372
Zsuzs372v, 2014-11-23 14:33

Beállok a rajongók sorába és szereteném megköszönni a receptet! egyszerűen tökéletes lett! ami külön megtetszett, hogy végre nem kell egy egésznapot rááldozni a pogi sütésére, plusz a te receptedben sikerült rátalálnom egy olyanra, amellyel ugyanolyan pogit sikerült csinálnom tk tönkölylisztből kókuszolajjal is, mintha hagyományos alapanyagokkal dolgoznék. A család nagy kritikus a reform hozzávalókkal kapcsolatban, de ez egyöntetű sikert aratott és óriás áll leeséseket, mikor elmondtam miből készült :) köszönöm szépen!!

andrea83
andrea83p, 2014-09-19 10:05

Csatlakozom az előttem szólókhoz, fantasztikus pogim lett, még úgy is, hogy nem olvastam el rendesen a receptet, és már az elején a lisztes-margarinos keverékhez gyúrtam hozzá a reszelt sajtot, és nem a kinyújtott tésztára szórtam... :-)

Meldzsy
Meldzsyk, 2014-02-11 15:14

Sorakozom az előttem szólókhoz! Tökéletes pogi recept. Nem rég készítettem el, de már a fele nincs meg!!! :D Legközelebb duplázom ;) Azt hiszem megtaláltam a végleges pogi receptem.Tovább nem is nézelődöm pogi ügyben! :)))

Üdv: Meldzsy

Szép napot nektek! :)

Vallentyüty
Vallentyütysze, 2014-01-22 17:06

Életem legjobb pogácsáját készítettem el! Isteni!Nagyon szépen köszönöm a receptet!

cicak
cicakp, 2013-11-08 10:58

Tegnap készítettem el, isteni finom lett, habár egy kicsit változtattam rajta :). Dupla mennyiségű túrót raktam bele. Másnap is finom puha. Holnap ismét dupla adag készül bálra :).
Köszönöm a receptet

kiskedwes
kiskedwescs, 2013-10-03 14:41

Ez volt az első alkalom,h Nagymamám segitsége nélkül csináltam pogácsát...ISTENI LETT!Mondjuk én is a friss élesztő mellett szavaztam,kicsit több liszttel, de a recept hibátlan.IMÁDJUK!

Hencsike
Hencsikev, 2013-08-11 19:47

Végre egy jó recept! Sokan zengedeznek a receptedről, annyit tudok csak tenni, hogy én is beállok a sorba.:) Évek óta próbálok jó pogácsát sütni, - értem ez alatt, hogy puha és omlós maradjon órákon át, akár másnap is -, és ez tényleg ilyen!! Már kétszer megsütöttem, és azt hiszem ez marad az "alap pogácsa receptem"!
Üdv,
Heni

Hajjjaj
Hajjjajp, 2013-07-26 07:11

A világ legjobb pogácsareceptje. Legalább 20x megsütöttem már. 1-2 javaslat amit kitapasztaltam: fele fele túró, juhtúróval a legtökéletesebb. Ha az élesztőt egy ici pici langyos tejben kikeveritek, és el tud oldódni az élesztő, sokkal magasabb lesz a pogácsátok.

keri.eri
keri.erih, 2012-08-27 10:08

Számomra nem egyértelmű, hogy a 2. pontban összesen hányszor kell hajtani a tésztát (négyszer vagy kétszer), illetve csak egyszer kell megszórni sajttal vagy minden egyes hajtogatásnál? köszönöm :)

kanalasvaléria
kanalasvalériap, 2012-08-17 06:54

Amióta megvan ez a recept, mást sem sütök, csak túrós pogit. A családom imádja. Én mindig dupla adagot csinálok, de az is hamar elfogy.Másnapra sosem marad. Még a 21 hónapos kisfiam is imádja. Köszönöm neked, hogy már én is ilyen finom pogit süthetek a családomnak.

ewita
ewitaszo, 2012-07-28 10:32

Nagyon finom ez a pogácsa! Különösen tetszik benne, hogy nem kell élesztőt futtatni.:) Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a kiváló receptet!

macy79
macy79p, 2012-04-20 13:15

Ez egyszerűen nagyon finom. Alig lehet abbahagyni. :))))
Köszönöm a receptet. Ajánlom mindenkinek.

Üdv: Betti

motoreger73
motoreger73szo, 2012-03-03 22:04

Másnap is isteni finom volt! Nem is keresgélek tovább! Tökéletes recept! Köszönöm.

motoreger73
motoreger73v, 2012-02-26 14:21

Az első tepsivel most sült ki. Sajt nélkül készítettem (mert nem volt itthon), de így is isteni finom! Köszönöm a receptet!

TPAndrea
TPAndreah, 2012-02-06 13:08

Köszönöm a receptet,nagy sikert aratott a családban!/a sómennyiség határeset legközelebb egy kicsit kevesebbet teszek bele/üdv.Andi

Nerika81
Nerika81szo, 2012-01-21 01:45

Ez életem második pogácsája, amit sütöttem. Maradok is ennél a receptnél. Mindenkinek nagyon ízlett.
Köszönöm!

jucicooking
jucicookingk, 2012-01-17 21:11

soha nem sutottem pogacsat, nem elek magyarorszagon. milyen eleszto kell hozza? elmagyarazna az elso pontot egy kicsit jobban?
koszonettel
juci

csovera
csoveraszo, 2012-01-07 18:08

Isteni finom! Ilyen jó pogácsát még nem ettem! Mindenkinek nagyon ízlett!

Marticsi
Marticsip, 2011-12-30 18:31

Szerintetek ezt nem lehet meggyúrni mondjuk ma este és holnap megsütni?

levivi
levivik, 2011-12-27 15:38

megsütöttem a pici lányommal ma a pogácsát, nagy sikere lett. köszönöm- boldog új évet

bekus
bekusszo, 2011-10-29 11:14

A legfinomabb pogácsa, amit valaha ettem!! Köszönöm!

cinkaneni
cinkaneniszo, 2011-10-08 19:09

útközben szétment a pogácsaszaggató poharam, ezért fél tepsinyi adag dávidcsillag-alakú lett (karácsonyisüti-kiszúróval). de úgy is finom. és jól áll neki a tökmag a tetejére. viszont az én tésztám 15-20 dekával több lisztet felvett - gondolom, nem tragédia, ha az íze jó. vidám recept, köszönöm.

manócska2010
manócska2010cs, 2011-08-04 13:54

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Végre egy pogácsa, ami 1 óra múlva nem lett kőkemény. :) Még mindig puha és istenien finom! A reszelt sajtot én véletlenül beletettem a tésztájába, de szerintem nem rontottam el ezzel. :) Köszönet a receptért! Üdv Manó

Oroszkrisztina
Oroszkrisztinaszo, 2011-07-16 19:10

nagyon finom lett:) a férjem azt mondta: "na végre egy finom pogácsa, ma csak enni"

almaszirom
almasziromv, 2011-05-29 14:35

Ma sütöttem először, és arattam vele. Máris betettem a receptkönyvembe! Tényleg nagyon finom, puha a tésztája. Köszi!

berci64
berci64szo, 2011-05-07 21:45

Megsütöttem:))...nem csalódtam,illetve csak akkor,mikor fél óra múlva még enni akartam,de már nem volt:))

Szívből köszönöm!!

mati99
mati99v, 2011-04-24 21:31

Instant élesztő kell hozzá? Én végül is frisset használtam, tejben felfuttatva, és így kicsit több liszt kellett a tésztába. Nagyon finom! Még nem fogyott el, kíváncsi vagyok, hogy másnap is tényleg olyan jó-e, de biztosan.

kisBaba
kisBabah, 2011-02-14 20:48

Nagyon finom! Ma is elkészítettem, már sokadjára! Köszönöm a receptet!

marianna9
marianna9p, 2011-02-11 10:26

Nagyon sok pogácsa receptem van amit kipróbáltam , ez az egyik legjobb recept.
A szomszédomban lakik egy idős nénike aki minden hétvégén süt valami finomat és nekünk is szokott adni belőle, ha én sütök szintén ...általában hétvégenként süteményes tányércsere van :)
Még semmit nem dícsért ennyire és a receptet is elkérte . Úgy gobdolom , hogy nagyobb dícséret nem is kell . Ja ,hogy épp egy névnapi bulira sütöttem és pillanatok alatt elfogyott, azt már nem is mondom.
Holnap is ezt sütöm...
Gratulálok :)

olaszneanci
olaszneancics, 2011-01-20 14:47

Kedves Ismeretlen!

Ma megsütöttem ezt a pogácsát, mennyei volt,a receftkönyvemben landolt!

Üdvözöllek:Anci!

adiadi
adiadih, 2011-01-03 14:11

Isteni ez a túrós pogácsa! Életem eddigi legjobban sikerült pogácsája lett! Köszönöm!

Vörös Attila
Vörös Attilav, 2010-12-26 11:53

Kedves Bea!

Nem az első receptjék készítettem már el. Nagyon finomak. A túrós pogit pont ma. Isteni.
A medvehagymát nagyon szeretjük és ez a pogirecept a legjobb.
Köszönöm: Vörös Atty

Kurisz
Kuriszh, 2010-11-22 12:46

Hétvégén kipróbáltam nagyon finom lett, a család nagyon dícsérte. Köszönöm ;)

Hanadeka
Hanadekah, 2010-11-08 11:05

Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom lett a pogácsa. :)

@nita
@nitasze, 2010-10-27 15:13

Ez a legjobb pogácsa, amit valaha sütöttem :) Nem lehet elrontani, és tényleg nem szárad ki. Holnap is ezzel fogom várni a vendégeket :)

cillaa
cillaak, 2010-10-05 20:14

Szeretek sütni-főzni. De. Pogácsának egyszer álltam neki, kb 10 éve; azzal dobálózni lehetett, olyan kőkeményre sikerült :-(
Holnap szüreti buli lesz az oviban a kisfiaméknál. Ilyenkor szokás pogit vinni. Tavaly nem mertem, de idén rászántam magam, megsütöttem ezt.
KÖSZÖNÖM! Isteni finom lett, a fiúk az előbb kérdezték, mit viszek holnap, mert már csak pár darab maradt... :-)

s.katka
s.katkacs, 2010-09-09 14:43

Londonba mikor mentem, ezt kérték a kinti rokonok. Készítettem Nekik vagy 2 kg-nyit. 4 nap után is nagy lelkesedéssel majszolták, pedig túrós.
Nagyon finom volt, és nem az a fajta pogi, ami másnapra élvezhetetlen. Köszi!
(s.zuzi Neked is, hogy ajánlottad a receptet!! :) )
SK

s.zuzi
s.zuziszo, 2010-06-12 20:05

Nagyon finom ez a pogi. Még a harmadik napon is isteni volt, és puha.

Cilavirág
Cilavirágszo, 2010-05-29 02:20

a legjobb pogirecept, amit valaha próbáltam! én kicsit feldobtam aranyszínűre pörkölt len/szezám/napraforgó/kömény és szezámmaggal (a tésztába), és hajtogatásnál megkentem olvasztott margarinnal, de az alaptészta magában is zseniális - csak egy picit sok benne a só, pedig én csak két teáskanállal tettem bele.

reza50
reza50sze, 2010-03-17 12:08

Nagyon jó, nem száradt ki. De - mint a "rossz" háziasszonynál - nem volt tejfölöm, kefir viszont bőven. Tehát "kineveztem" tejfölnek. Ma ettem meg az utolsókat, pedig tegnapelőtt készítettem.
(Megjegyzem: végre nem laposra, hanem szép magasra nőttek!). Kösz.

davila
davilak, 2010-03-16 14:15

Azt én sem tudom, mit takar a "kés segítségével megnyújtjuk" kifejezés, de ez nem okozott semmilyen fennakadást :) Nagyon tuti a recept, a 7végén életem legjobb túrós pogácsáját sikerült elkészíteni! :)))
Köszönöm szépen!

Dórika
Dórikaszo, 2010-01-30 11:22

szuper ez az oldal,örülök,hogy rátaláltam. Köszönöm.üdv Katica

husika
husikacs, 2009-08-20 12:16

 Egy kes segitsegevel megnyujtjuk?!Ezt nem ertem,hogy megnyujtjuk?

Dzsajáné Molnár Julianna
Dzsajáné Molnár Juliannak, 2009-03-17 10:29

Ezt a pogácsát sütöm évek óta. Nagyon finom, kiadós. Sütöttem már túró helyett tepertővel, illetve a túró helyett sajttal. Érdemes kipróbálni. Apróra sütve igazi sörkorcsolya, nagyobbra szaggatva levesek mellé is kitűnő.

Naponta találok itt kedvemre való receptet, köszi mindenkinek.

Üdv.: Juli

Legfrissebb cikkek

Villámgyors falatok karácsony előtt
Villámgyors falatok karácsony előtt
A szerkesztőségbe érkezett finomságokat tartalmazó csomagból rengeteg mindent tudtunk volna készíteni - ez a kettő a karácsony előtti rohanásban tökéletes és gyors megoldás!
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
TABASCO®-val minden jobb! Novemberi ittjártakor Gary Evans, a TABASCO® profi séfje három különböző burgert készített el a szószok segítségével, nézzétek!
1358